Cakas

Oficiālā lapa
Ieteikt
 2

Cakas nāk ar stāstu! :)

Cakas drēbju skapis balstās uz 4 stabilām kājām:

Krāsu prieks. Cakas radītajos tērpos nemanīsiet audumu apdrukas ar spilgtiem bērnu zīmējumiem, ar pasaku tēliem. Te vaļa ļauta pašu fantāzijai, uzsvars likts uz krāsu prieku.

Ļaujoties krāsu priekam, priecājies kā bērns un pamani – pār laukiem nāk zaļā krāsa un izkrāso jauno zāli, tai pretī trauc viņas zilā māsa no augstās debesmalas, abām piebiedrojas dzeltenā, nākdama pār pļavu košās pieneņu čībās. Tepat jau arī visas pārējās savijas priecīgā, kruzuļotā krāsu mākonī. Kruzuļu gaismēnās noslēpumaini smaida pasaciņa – mazs zaķīts, mazs kaķīts un citi pašu bērnu iedomāti pasaku tēli. Lai raisās mazuļu iztēle!

Personificēta pieeja. Bērni apkārtējās lietas mēdz uztvert personificēti. Arī Cakas radītiem tērpiem veidojas šāda personificēta pieeja. Katras kruzuļbikses ir kā maza glezna vai stāsts. Tajās ir ieliktas asociatīvas izjūtas par kādu no gadalaikiem, svētkiem, garšas piedzīvojumu, pilsētas romantismu vai Latvijas dabas tuvumu, par mirkļa sajūtu vai piedzīvotu brīnumu. Tas jaušams un lasāms arī kruzuļbiksēm dotajos nosaukumos. Palasiet!  Iezīmējas tēmas, aizsākas katram tērpam savs stāsts, kuru turpinās mazās tērpu valkātājas – katra savējo…

Kruzuļots jaukums. Mazajām meitenēm ļoti patīk pucēties, un bieži vien šo procesu pavada dažādas radošas izpausmes un aktivitātes  - mājas koncerti ar dziesmām, dejām un skaitāmpantiņiemiem! Kruzuļots jaukums un krāsas rada smaidu sev un apkārtējiem.

Ērtums. Pirmajos dzīves gados bērnam vēl ļoti nepieciešama maiga un sargājoša vide – kā mammas klēpis, kā tēta plecs…arī svētku reizē, arī greznā kleitā. Tāpat, neraugoties uz svētku tērpa apjomu, rodas dabiska vēlme parāpot, parunāties ar skudrām un sienāžiem. Kupla princešu kleita šādās reizēs var kļūt stipri traucējoša, bet Cakas kruzuļbikses – tieši laikā.

http://www.cakas.lv

txt_22119_uber