Bļodnieka biedrība

Ieteikt

Biedrības mērķi

Bļodnieka biedrība tiks dibināta tuvākajā laikā, Tukumā, vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām. Turpat, pirms 124 gadiem dzelzceļnieku ģimenē 1889.gadā 7.augustā ir dzimis Ādolfs Bļodnieks. Cilvēks kurš bija ne tikai ietekmīgs Latvijas politiķis, Latvijas Ministru prezidents un Jaunsaimnieku un sīkgruntnieku partijas dibinātājs, bet arī cilvēks, kuram piemita Dieva dota inteliģence, cīņas gars un dziļdomīgums. Cilvēks ar ideāliem, kurš strādāja Latvijas sabiedrības labklājībai, cīnījās par tiesisku un neatkarīgu valsti, un godīgu politiku. Ā.Bļodnieks bija pēdējais demokrātiski ievēlētais valdības vadītājs Latvijas starpkaru periodā. Nozīmīga personība Latvijas vēsturē ar ko Tukuma pilsētas un novada iedzīvotāji var lepoties. Mēs lepojamies, tāpēc Bļodnieka biedrība būs kā turpinājums ceļā uz šiem sasniedzamajiem ideāliem, tādēļ viņa vārdā arī nosauksim biedrību.

Biedrības mērķi un darbības virzieni.
1. Apvienosim gudrākos, enerģiskākos un spējīgākos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēlas dalīties savās zināšanās un ir gatavi rīkoties savas valsts attīstības veicināšanai. Sāksim no savas dzimtās pilsētas, tāpat kā to darīja Ā.Bļodnieks un strādāsim Tukuma novada attīstībai. Ar laiku biedrībai pievienosies aktīvisti no citām Latvijas pilsētām un novadiem. Būsim vienoti, būsim stipri.
2. Publiski un visai atklāti diskutēsim par politiskiem jautājumiem, iesaistot diskusijās pārējos iedzīvotājus, tādā veidā liekot vietējām pašvaldībām pirms katra svarīga domes lēmuma pieņemšanas uzklausīt savus iedzīvotājus un pieņemt pareizu lēmumu. Veicināsim sabiedrības līdzdarbību, iesaistot dažādu jomu speciālistus, sabiedrības pārstāvjus diskusijā par nepieciešamām izmaiņām ne tikai novada, bet arī valsts mērogā. Šī mērķa realizācijai, biedrība reģistrēs visiem bezmaksas un pieejamu masu mediju, kurā tiks paustas biedrības biedru un pilsētas/novada iedzīvotāju uzskati, priekšlikumi un idejas par aktuālām tēmām, kā arī tiks atspoguļota biedrības darbība.
3. Sadarbosimies ar valsts, pašvaldību un nevalstiskajām organizācijām, uzņēmumiem un citām institūcijām Latvijā, lai veicinātu sava novada teritorijas attīstību. Piedalīsimies iedzīvotājiem noderīgos pasākumos, kampaņās un pašvaldību sabiedriskās komisijās.
4. Iesaistīsimies sabiedriskās organizācijās, kā arī dažādos projektos. Koordinēsim un piesaistīsim finansiālos, materiālos un intelektuālos un cita veida resursus savu mērķu sasniegšanai.
5. Sludināsim tādus ideālus, kuri cels godā mūsu valsti, novadu un katru tās iedzīvotāju. 
6. Palīdzēsim saviem biedriem iet pa savas personības attīstības un labklājības ceļu, tādā veidā turpinot pieturēties pie Ā.Bļodnieka kādreiz iesāktajiem labajiem principiem.

Ja atbalsti mūsu mērķus, aicinām Tevi piedalīties Bļodnieka biedrības dibināšanā!