AIESEC Latvija

Oficiālā lapa
Ieteikt
 10

Kas ir AIESEC?





AIESEC ir pasaulē lielākā starptautiska jauniešu vadīta organizācija. AIESEC pārstāvniecības darbojas 124 valstīs, organizācijā ir 1 00 000 biedru un to atbalsta 8000 partneri. Latvījā AIESEC darbojas 19 gadus ar pārstāvniecībām Rīgā un Valmierā.


Organizācijas iekšienē reizi gadā notiek valdes maiņa kā starptautiskajā, tā arī lokālajā mērogā,tādējādi jauniem biedriem tiek dota iespēja attīstīties un uzņemties līderu pozīcijas. Jauno biedru uzņemšana notiek vidēji divas reizes gadā - rudenī un pavasarī.



Galvenais AIESEC darbības virziens ir starptautiska prakšu programma. Šīs programmas mērķis ir pieredzes apmaiņa starp dažādām valstīm. Jaunieši dodas uz citām valstīm, lai strādātu uzņēmumos, navalstiskajās organizācijās vai skolās. Šī programma dod iespēju organizēt dažādus sociāli nozīmīgus projektus, palīdz uzņēmumiem attīstīties un pilnveidot savus darbiniekus.
Vairāk par apmaiņas programmu var uzzināt AIESEC Latvija mājaslapā http://www.aiesec.lv un blogāhttp://www.myexchange.lv


Vēl viens nozīmīgs organizācijas darbības virziens ir konferenču organizēšana. AIESEC organizē konferences gan AIESEC biedriem, gan visiem studentiem, kas ir ieinteresēti attiecīgā pasākuma tematā. Konferencēs uzmanība tiek pievērsta globālām problēmām un aktualitātēm, kā arī uzņēmējdarbības attīstīšanai jauniešu vidū.
Vidēji katru dienu kādā no 124 AIESEC dalībvalstīm norisinās AIESEC konference vai seminārs.


Latvijā AIESEC ir organizējusi un turpina organizēt tādas konferences kā Lotus, Youth to Business Forum un Social Entrepreneurship 2014. Konferenču laikā apmeklētāji var iepazīties ar biznesa vides pārstāvjiem un iegūt plašākas zināšanas par konkrēto tematu.


Galvenais AIESEC veiksmes faktors, kas ļauj organizācijai realizēt tik daudzveidīgas aktivitātes, ir biedru neatlaidība un vēlme attīstīt AIESEC organizāciju un īstenot tās mērķus. AIESEC biedri organizācijai velta no 10-30 stundām nedēļā tajā pat laikā mācoties universitātē, strādājot pusslodzes darbu un veltot laiku ģimenei un draugiem. Viņi mācās kā efektīvi plānot savu laiku, noteikt prioritātes un veiksmīgi vienlaikus tikt galā ar vairākiem uzdevumiem.


AIESEC biedri ik dienu komunicē un strādā ar jauniešiem no visas pasaules. Gandrīz visi AIESEC biedri runā vairāk kā vienā valodā.
Organizācijas biedri mācās kā efektīvi strādāt ar cilvēkiem no dažādām valstīm un kultūrām, kā arī mācās skatīties uz lietām no globālās perspektīvas.


Vadot vairāk kā 1100 organizācijas pārstāvniecības lokālajā, nacionālajā un starptautiskajā līmenī, AIESEC biedriem ir iespēja vadīt dažādas komandas, veikt plānošanu, pieņemt lēmumus, uzstāties publiski un realizēt savas idejas praksē. AIESEC biedriem raksturīgi paveikt iesākto, un izdarīt visu pēc iespējas labāk.
Dalība AIESEC sniedz iespēju iegūt praktisku pieredzi, ar ko papildināt savu CV, kā rezultātā AIESEC biedri ir konkurētspējīgāki darba tirgū salīdzinot ar vidusmēra studentiem.