Veselības tūres

Ieteikt
 2

Idejas autores

Ilze Palma

Prieks no darba, kuru daru, dzīves kādu dzīvoju un vajadzība dalīties tajā. Tas liek man celties, darīt un arī veidot šos pasākumus. Veselības kūres ir mans sen izlolots sapnis, kurš apvieno, savieno manus hobijus un iekšējās sajūtas par veselīgu dzīves veidu. Tas ir pasākums, kurā ēst veselīgi ir arī garšīgi, kustēties ir viegli un patīkami, dzīvot ir skaisti un vienkārši, ja spēj saprast sevi un notikumus ap sevi. 

Esmu ceļā uz šo sapni. Pametusi ērtos Rīgas kabinetus, izmācījusies par jogas pasniedzēju (The International Sivananda Yoga Vedanta Centre skolas diploms), uzsākusi mācības Rīgas Stradiņa universitātē fizioterapeita profesijā, iepazinusies ar NLP, reiki, dažādām masāžām, ajūrvēdu. Tagad dzīvoju laukos, lai būtu tuvāk dabai. Ilgus gadus esmu meklējusi sirdij tīkamu darbu, izglītojoties dažādos personības attīstības kursos, iepazinusies ar filozofiju un psiholoģiju un turpinu to darīt. Manas dzīves viena no galvenajām mācībām - gudrās zināšanas mani darīja tikai nelaimīgāku, kamēr nebiju ķērusies pie prakses. Līdzīgi ar visu dzīvē, plika teorija, zināšanas bez pielietojuma, lai cik patiesas, skaistas un gudras tās būtu, mūs reizēm var darīt tikai nelaimīgākus, bet ja sākam to iedzīvināt savā ikdienā, ja darām kaut mazumiņu no tā bet katru dienu, mēs varam mainīt sevi, savu dzīvi un piedzīvot brīnumainus notikumus. Tā ir daļa no manas pieredzes. 

Kad biju jaunāka salasījos gudras grāmatas par veselīgu dzīves veidu un biju ļoti šokēta, kāpēc cilvēki turpina slimot, ciest, ja viņi to visu zina...zina, bet nedara... nesapratu... Sāku iepazīt vairāk sevi, citus un sāku nedaudz saprast. Bet vienalga ticu, ka katrs no mums var ietekmēt savas sajūtas, dzīvi un arī notikumus, reizēm izmainot pavisam nelielus ikdienišķus paradumus. Tieši šie ikdienišķie paradumi ir visspēcīgākais līdzeklis, tieši tie veido mūsu dzīvi pašos pamatos. 

Šīs kūres man ir kā svētki, dvēsele apmet kūleni un es atkal jūtos tik dzīva. Cilvēki, kas uz tām ierodas, ir kā īpaši, sen gaidīti viesi.


Inga Sakne

Mūsu dzīvēs nav nejaušības! Tāds ir mans skatījums uz lietām, notikumiem, katru sīkumu manā dzīvē!
Ja man jāstādās priekšā un jāsāk stāstīt par saviem izglītības diplomiem, tad varu viegli pasmaidīt. Tās ir papīra lapas ar iegūtu teoriju: plaša profila friziere, stiliste, aerobikas trenere, psihologs un šobrīd studēju maģistratūrā Veselības psiholoģiju. Ar diplomu palīdzību esmu iepazinusi daudz jaunu pieredžu, satikusi interesantus cilvēkus, esmu atklājusi sev jaunu skatījumu uz dzīvi un lietām. Viss noietais ceļš ir garš, interesants stāsts, kā ķēdīte, kur neviena detaļa un posms nav mazsvarīgs. Man dzīve ir apturējusi uz pusgadu, kurā izmainījās visa mana vērtību skala. Toreiz biju trakā skrējienā pēc naudas, materiālajiem labumiem, tad mani apturēja un tā sāpīgi. Es toreiz iepazinos ar NLP pasniedzēju Sergeju Kapicu, kurš man parādīja, ka manī mīt spēks un griba. Tuvie cilvēki kļuva vēl tuvāki. Dzīves vērtības mainījās, sāku interesēties par ezotēriskajām lietām, nezināmo, par visu, kas attiecās uz manu pašsajūtu, attiecībām, veselību, dzīves kvalitāti, skaistumu. Un es sapratu, ka tikai harmoniskai attīstībai ir atvērts ceļš uz labklājību. Dzīve ir ceļojums ar dažādiem pagriezieniem, piedzīvojumiem, no kuriem dažreiz pagurstam un tad ikkatram ir vajadzīgs jauns stimuls, spēks un atpūta. Es to ieguvu apmeklējot dažādas kūres un SPA dažādās valstīs, kā arī nometnēs. Tā gūstot labas sajūtas un plaša spektra pieredzi, manī radās vēlme izveidot savu veselības kūri, kur sniegtu to, ko vēlētos saņemt es pati. Pagājušo gadu Pļavnās satiku Ilzi un mūsu idejas un sapņi bija vienoti, kā rezultātā to esam realizējušas. Mūsu tauriņš pavasarī izkūņojās no kūniņas un ir devies lidojumā! Savā dzīvē esmu satikusi brīnišķīgus cilvēkus, skolotājus un es visiem esmu pateicīga par sniegtajām izjūtām, pieredzi un zināšanām! Gribu katram novēlēt atpazīt ik katrā to gaismu un mīlestību, kas mājo mūsos pašos!......