Fashion&Style EMA

Oficiālā lapa
Ieteikt
 284

APGERBI NO UKRAINAS UN KRIEVIJAS! AUDUMA APRAKSTS!

Memory kokvilna - poliestera un kokvilnas sajaukums. Šis audums savieno kokvilnas izturību  un poliestera diegu elastīgumu. Materiāls neburzās, lieliski iztur mazgāšanu. Šī materiāla apģērbu var vilkt arī karstumā, labi uzsūc mitrumu un ātri žūst. Kā arī materiāls ir elpojošs.


Daivings – augstas kvalitātes audums, mīksts un patīkams uz tausti, ideāli pieguļ augumam, lieliski tur formu, izturīgs audums. Sastāvs: 65% viskoze, 30% poliesters, 5% elastāns.


Streičs - elastīgs audekls ar likru, stabils pret deformāciju, pēc staipījumiem ieņem pirmatnējo formu.


Francijas trikotāža – īpašs trikotāžas veids. Apģērbs no šī auduma ir izturīgs pret nodilumu, gandrīz neburzās un ideāli uzsver formas. 60% kokvilna, 20% viskoze, 10% poliesters, 10% elastāns.


KAŠMIRS (AUDUMS) – PAMATINFORMĀCIJA ĪSUMĀ.
Kašmira vilna ir viena no luksusa un visdārgākajām dabīgajām tekstīlijām pasaulē. Pateicoties tās pielietojuma un estētiskajām īpašībām, tā pieder arī pie vispieprasītākajām tekstīlijām. Kašmira vilnas izstrādājumi ir ļoti maigi, mīksti un ļoti patīkami valkāšanai. Kašmira džemperi silda vismaz divreiz vairāk, kā tik pat biezi džemperi no aitas vilnas. Kašmirs labi tur formu, nestaipās, neizbalē, ir valkājams daudzus gadus, ja par to labi rūpējas.


„Eļļa” – Trikotāžas audekls, kura sastāvā ietilpst viskoze un poliesters. Šis audums „eļļa” patīkams uz tausti, lieliski uzsver auguma līnijas.


Šifons ir viegls, mīksts un necaurspīdīgs zīda (arī kokvilnas) audums bez raksta. Šifona izstrādājumus ieteicams mazgāt ar rokām 30° temperatūrā ar mīkstiem mazgāšanas līdzekļiem. Gludina no kreisās puses, gludekļa termoregulatoru uzstādot uz režīmu “zīds” (150°). 


Džersija auduma nosaukums cēlies no Džersijas salas, kura bijusi pazīstama ar savām adīšanas tradīcijām, audumi tikuši eksportēti, tādā veidā kļuvuši plaši pazīstami. Tradicionāli džersija audums tiek austs no vilnas, bet mūsdienās ir pieejams arī kokvilnas, zīda vai pat sistētiskās šķiedras džersijs no poliestera vai līdzīgiem materiāliem. Pamatā tiek izmantots apģērbu industrijā (T­krekli, kleitas, topi), jo labi tur formu, neburzās un ilgi neizstaipās, labi izceļ figūru, bet nemanāmi notušē tās nepilnības. 

Žakards ir mākslīgais zīds. Sastāvs: kokvilna – 50%, sintētika – 50%. Audums ir blīvs un stingrs, ar gludu struktūru. Diegi, no kuriem tiek aust žakards, var būt krāsoti dažādas krāsas. Audums noder gan blūžu, gan topu, gan žakešu šūšanai


Atlass ir viens no klasiskākajiem vakartērpu materiāliem. Šobrīd tiek piedāvāti jauni atlasa audumi ar elastānu, kas ir elastīgi un spēj piemēroties auguma līnijām. Atlasa auduma izstrādājumus jāmazgā ar rokām 30° temperatūrā ar mīkstiem mazgāšanas līdzekļiem. Atlasu nedrīkst berzt un izgriezt. Pēc mazgāšanas jāizskalo aukstā ūdenī. Lai atjaunotu krāsu, ūdenim drīkst pievienot nedaudz etiķa


Otto ir audums ar mīkstu un samtainu virsmu (sastāvs: 100% kokvilna), ļoti elastīgs, mīksts uz tausti; bieži šis audums ir ražots no jau krāsotiem pavedieniem; krāsa saglabājas ilgāk nekā tad, ja krāsots tiek pats audekls.


Lakosta – kokvilnas trikotāžas audums. Audums apvieno sevī izturību, elastību, lieliski elpojošs audums, neburzās. Nav pārāk plāns un nav arī ļoti biezs, mīksts, nav pārāk spīdīgs. Ir gluds un patīkams uz tausti.


Tiaras audums -  mīksts, biezs, silts . No tiāra šuj galvenokārt kostīmus ( bikses un jakas ), skolas formas , un ikdienas sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbus: svārkus, bikses, kleitas, tunikas, jakas u.c.


Madonna - galvenā priekšrocība audumam Madonna ir tā poraina struktūra. Šī struktūra nodrošina labu gaisa un gaismas caurlaidību. Auduma Madonna sastāvā izmanto ķīmisko šķiedru. Audums Madonna labi padodas mazgāšanai. Pateicoties ķīmiskajām šķiedrām netīrumus viegli var izmazgāt. Madonna sastāv no poliestera un viskozes.


Fukra - fukras audums sastāv no dažādu veidu trikotāžas audumiem ar lureksa diegiem.


Brokāts – biezs zīda audums, kurā ieausti spoži metāla pavedieni. Brokāta audumu drīkst mazgāt ar rokām un veļas mašīnā 30°­40° temperatūrā, izmantojot mīkstos mazgāšanas līdzekļus. Neizmantot centrifūgu! Gludina ar tvaiku, gludekļa termoregulatoru uzstādot uz režīmu “zīds” (150° temperatūra).


Velvets ir mīksts, rievots kokvilnas audums. To gludina no kreisās puses vai arī uz tāda paša velveta auduma gabala, saliekot kopā plūksnainās puses. 


Buklē materiāliem raksturīgi mezgliņi, un tos atkarībā no auduma biezuma, izvēlas, darinot kostīmus, kleitas un mēteļus.

Satīns ir audums atlasa sējumā ar spožu, gludu virspusi. Tas var būt gan no vilnas, gan zīda, gan kokvilnas. 



Krepa satīna audumam viena puse ir matēta, bet otra spīdīga, un tērpu darināšanai var izmantot abas materiāla puses. Veiksmīgi sakombinējot apģērba detaļas, iespējams iegūt interesantas faktūru kombinācijas. No šāda materiāla darināti tērpi ir ļoti grezni. 


Kreps ir audums, kuram raksturīga graudaina virsma un labs kritums. Ņemot vērā materiāla sastāvu un biezumu, to var izmantot kleitu, blūžu, svārku vai bikšu šūšanai. 


Tafts ir blīvs un plāns, taču stingrs, kokvilnas vai mākslīgā zīda audums, kas lieliski piemērots kuplu vakarkleitu darināšanai. Taftu, kas ražota no mākslīgā zīda, rekomendē gludināt no kreisās puses. Audumam jābūt nedaudz mitram, bet gludeklis nedrīkst būt karsts. Taftu mazgājot nedrīkst berzt un izgriezt, jo tādejādi var izveidoties ieloces, kuras nebūs iespējams izgludināt. 


Batists ir ļoti smalks un plāns lina vai kokvilnas audums, kuru lielākoties izvēlas vieglu blūžu un topu šūšanai. 


Samts – pabieza (parasti zīda) drāna ar ieaustām mīkstām, īsām un biezām plūksnām. Mājas apstākļos samtu var gludināt uz frotē peldpalaga no kreisās puses, uz auduma uzklājot mīkstu drānu. Gludināt ar tvaiku, bet pārāk nepiespiežot gludekli. 


Floks (samta aizvietotājs) – tas ir apvilkšanas audums, kura sastāvā ir poliesters un kokvilna (parasti 35% ­ kokvilna, 65% ­ sintētika) uz kura ar elektrostatiskā paņēmiena palīdzību tiek uzklātas plūksnas. Tas rada floka samtaino virsmu. Floks atbilst visiem mēbeļaudumu pamatkritērijiem. Tas izskatās diezgan cienījami. Floks iztur jebkuru slodzi, tas ir piesūcināts ar ūdeni un netīrumus atgrūdošu šķīdumu, neizbalo un to var mazgāt ar Ph neitrāliem mazgāšanas līdzekļiem. 


Gobelēns – nodēvēts franču manufaktūras ģimenes Gobelēnu vārdā. 100% kokvilna. Atšķiras ar pareizu diegu savijumu, kas veido figūru vai ornamentālu kompozīciju. Tam ir daudz dažādu krāsu un toņu. Var mazgāt. 

Žoržetam raksturīga graudaina struktūra, taču šis audums ir gandrīz caurspīdīgs un tam raksturīgs labs kritums. Žoržetu var izmantot kleitām, blūzēm un svārkiem.


Garbadīns ir blīvs, viegls audums, kuram raksturīgas diagonālas svītriņas. Nopērkams vilnas, sintētiskais, kā arī jaukto šķiedru gabardīns, un to lieliski var izmantot elegantu kostīmu šūdināšanai. 


Velūrs – biezs vilnas audums ar smalku, mīkstu uzkārsumu. Pirms velūra auduma gludināšanas, rekomendē audumu no kreisās puses apslacīt ar ūdeni. Gludina no kreisās puses, nespiežot gludekli pie auduma. 


Šenils – tulkojumā no franču valodas nozīmē „kāpurs”. Kombinēts sastāvs: aptuveni 50% ­ kokvilna, 50% ­ sintētika. Šenila diegs veidojas, ieaužot plūksniņas starp diviem izturīgiem diegiem, kuri tiek savīti spirālē. Ārēji tas atgādina kāpuru, no kā arī radies auduma nosaukums. Ļoti blīvs un izturīgs audums. Viena no šenila ekspluatācijas īpašībām ir augsta nodilumizturība, jo tajā ir sintētiskās šķiedras. 


Tills – viegls, caurspīdīgs tīklveida audums. 


Organza - caurspīdīgs materiāls, kas austs no zīda dzijas. Tā var būt austa arī no kokvilnas un sintētiskās šķiedras, piemēram, neilona vai poliestera. Ņemot vēra tā izturību un daudzpusību, no organzas izgatavo gan aizkarus, gan kāzu un vakara kleita, kā arī somas. 


Kukurūzas audums - lieliski uzsūc mitrumu un pārsteidzoši ātri žūst. Šis audums spēj ļoti ilgi saglabāt savu krāsu ( ļoti izturīgs pret saules gaismu un citām ārējām ietekmēm ). Bet vissvarīgākā priekšrocība - audums ir hipoalerģisks un mīksts uz tausti . Audums spēj uzturēt ķermeņa siltumu, mazina sasvīšanu un pasargā no pārkaršanas, ir ļoti elastīgs un elpojošs.