Rīgas Miesnieks

Oficiālā lapa
Ieteikt
 45

Jautājumi un atbildes

kapec es nevaru aizrakstit savu recepti jums seit???
Ja vēlies nosūtīt man vēstuli, tad http://www.draugiem.lv/brivdienu-eksperts/ un zem profila bildes ir liela zila poga "Sūtīt vēstuli". Es tās visas saņemu un izlasu
Kur var apskatīt uzvarētājus,kuri laimējuši 5kg cepamgaļas?
tiklīdz kā būs zināms, tā publicēšu sarakstu un kontaktēšos personīgi ar uzvarētājiem
varētu ieteikt kādu interesantu marenādi vistas gaļas šašlikam?
Vistas šķiņķīšu šašliks

1 kg vistas šķiņķīšu bez kauliem
100 ml kokospiena
30 ml tumšā balzamiko etiķa
30 ml sojas mērces
50 ml citrona sulas
50 gr ķiploka
100 gr sīpola
Šķipsniņa vanilīna
Sāls pēc garšas.
20 ml eļļas

Smalki sagriez sīpolu, saspied ķiploku, sajauc visas sastāvdaļas kopā. Marinē gaļu 40 minūtes.

Tirdzniecības vietās var iegādāties vistas gaļu KIKA dažādās marinādēs, kas ir ļoti garda. Ir gan spārniņi, gan pusspārniņi, gan stilbiņi gan šašliks - http://www.miesnieks.lv/eksperts/produkti/ Atliek tikai uzgrillēt!
Varbūt var ieteikt kaa pagatavot (iemarinēt) kādu eksotiskāku gaļu...;) it sevišķi ja gaļa ir bijusi saldēta piemēram stirnas?
No saldētas gaļas pagatavot labu šašliku būs diezgan grūti, bet varam mēģināt.
Ņemam katlu vai bļodu, liekam iekšā visu neatsaldēto stirnas gaļas gabalu un aplejam to ar pienu vai paniņām. Noturam drošas 24 stundas. Šādā veidā gaļa atkūstot nekļūs sausa. Turklāt piena produkts būs noņēmis medijumam specifisko, nevisiem patikamo, smaržu, kas veidojas, ja lopiņš ir bijis stresā. Nekādā gadijumā vispirms neatkausējiet, tad gaļu būs grūti glābt!
Pēc 24 stundām ņemam laukā, attīram no cīpslām un asinsvadiem. Griežam gabalos un liekam marinēties. Derēs jebkura, tajā skaitā veikalā nopērkamās gatavās marinādes. Vadieties pēc savas gaumes un konkrētā mirkļa sajūtām;)
Neaizmirstiet iesmus pirms cepšanas uzkarsēt un gaļu uz iesma sabīdīt cieši. Gaļa būs mīksta un sulīga.
Kādu gaļu labāk izvēlēties?
Tradicionālam šašlikam vislabāk izvēlēties nepārāk treknu cūkgaļu. Piemēram šķiņķa gabalu. Savs tauciņš piedos vairāk sulīguma, bet atceraties, ka uz oglēm piloši tauki izdala kancerogēnus, kas nav labi veselībai.
Ko darīt, lai cepot grillā gaļu tā nepiedegtu pie restēm?
Pirms cepšanas restes vai pašu gaļu apziediet ar cepamo eļļu.
Kāpēc ogles slikti aizdegas?
Grillam vajag atvērt apakšējās ventilācijas lūkas, bet ja tādu nav, tad zem oglēm vajadzētu likt vēl vienu režģi, lai veidotos gaisa plūsma zem tām. Lietojot deg šķidrumu ir jāpagaida, lai tas iesūcas oglēs. Pretējā gadījumā tas nodegs, bet ogles neiedegsies.
Kāpēc cepot vistas šašliku gaļa ļoti bieži kļūst sausa?
Cepot šašliku obligāti ir jālieto šašlika iesmi un gaļa jāsabīda maksimāli cieši uz iesma. Pretējā gadījuma gaļas suliņas un marināde izgaro un gaļa kļūst sausa.
Lai gaļa būtu garšīgāka, pirms cepšanas uzkarsējiet iesmus.
Kāpēc gaļu cepot tā kļūst melna?
Tam var būt 2 iemesli:
grillēšanai izmantojat no skujkoku malkas gatavotas ogles, kas degot rada kvēpus un cepjamgaļa nokvēpst;

piedeg marināde. Dažas marinādes un produkti (sinepes, sojas mērce, paprika) karstumā mēdz apdegt un padarīt gaļu melnu un rūgtu. Tāpēc vēlams gaļu pirms cepšanas ar plānu lāpstiņu noslaucīt.
Kādas garšvielas labāk izmantot grillēšanai?
Vislabāk ir izmantot kaltētus garšaugu zariņus - rozmarīnu, timiānu u.c. vai sasmalcinātas , kaltētas garšvielas un veikalā nopērkamos speciālos garšvielu maisījumus, kas pārogļojoties izplata patīkmu aromātu, kuru uzsūc gaļa un iegūst īpašu garšu.