PER TE

Ieteikt

Autortiesības Azzy Fashion darbiem

Azzy Fashion  - tas ir brends jeb zīmols darbiem, kas ir radīti kvilinga tehnikā. Sarullētās ziedu lapiņas, sataisītā kompozīcija ir unikāls un radīts iedvesmojoties no sajūtām un domām ikdienā... kā tiekt mākslinieciskas darbs, kas priecē jebkuru... Cits uzzīmē gleznu, cits sacer dzejoli, cits sacer mūziku.. cits izveido mākslas darbu no papīra.. mēs katrs esam tik unikāls un neatkārtojams. Bet katrs autors savam darbam ir radītājs.. kā Da Vinči ir uzgleznojis Monu Lizu un tas ir unikāls un neatkārtojams... Otru tādu gleznu uzskatītu par plaģiātu... pakaļdarinājumu... kopiju... Par laimi mūsdienās ir arī likumi, kas katru no mums - mākslinieku pasargā no darbu kopēšanas un tas ir Autotiesību likums.

Arī mani darbi ir mani unikālie darbi - manis pašas radīti. Ja vēl nav uz visām bildēm norādīta zīme © (Copyright) un autora vārds un darba izdošanas gads, kā tas ir minēts Autortiesību likumā 2. pantā, tad varu informēt, ka visu darbu attēli, kas ievietoti manā mājas lapā www.azzyfashion.1w.lv, kā arī http://www.draugiem.lv/azzyfashion/ galerijās, kā arī manā personīgajā http://www.draugiem.lv galerijā ir aizsargājami ar autortiesībām.

Tātad citējot Autortiesību likuma 1. un 2. pantu "autors  - ir fiziska persona, kuras radošās darbības rezultātā radīts konkrētais darbs" un "darbs - autora radošās darbības rezultāts literatūras, zinātnes vai mākslas jomā neatkarīgi no tā izpausmes veida, formas un vērtības".

Lai iegūtu autora darba izmantošanas tiesības, darba izmantotājam attiecībā uz katru darba izmantošanas veidu un katru darba izmantošanas reizi jāsaņem autortiesību īpašnieka atļauja.

Minot Autortiesību likuma 14. panta 1. daļu - "Darba autoram ir neatsavināmas autora personiskās tiesības uz: [...] 4) vārdu - tiesības pieprasīt, lai viņa vārds būtu pienācīgi norādīts visās kopijās un jebkurā ar viņa darbu saistītā publiskā pasākumā [...], 5) darba neaizskaramību - tiesības atļaut vai aizliegt izdarīt jebkādus pārveidojumus, grozījumus un papildinājumus gan pašā darbā, gan to nosaukumā; 6) pretdarbību jebkurai sava darba izkropļošanai, sagrozīšanai vai citādai pārveidošanai, kā arī tādai autora tiesību aizskaršanai, kas var kaitēt autora godam un cieņai."

Tātad neievērojot augstākminēto var tik piemērots sods pēc Krimināllikuma 148. panta, kas ir "sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz divsimt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas".