Biogrāfija

Grupa JAUNA DIENA dibināta 2015.gada 18.martā uz Emburgas Zēnu bāzes, kad pēc 13 gadu kopdarba un Mūzikas Ierakstu Gada balvas Zelta Mikrofons saņemšanas par labāko CD "Es sapņoju" kantrī un šlāgermūzikas nominācijā , šķīrās Emburgas Zēnu un Alda Ruļļa ceļi.
EMBURGAS ZĒNU dibinātājs,bundzinieks un producents Jānis Veikšāns kopā ar domubiedriem no iepriekšējā sastāva Katrīnu Eglonu ( balss un vijole) un Guntaru Ķervi (taustiņinstrumenti) drīz vien pieaicina Andi Retējumu ( balss un akustiskā ģitāra), Valdi Zībertu ( basa ģitāra) un Andreju Vasiļjevu ( elektriskā ģitāra).
Jaunā sastāva repertuārs sākumā tiek veidots no dažādām country, country-rock, new-country kaverversijām angļu valodā. No Emburgas Zēnu ierastā repertuāra nekas vairs netiek izmantots, tādēļ arī tika pieņemts lēmums par grupas nosaukuma maiņu – JAUNA DIENA.
Tiek veidotas arī savas oriģināldziesmas gan angļu,gan latviešu valodā.
Jau 7.jūnijā JAUNA DIENA piedalījās Rusnes kantrī mūzikas festivālā Lietuvā. Ar šo festivālu,tika atvērtas durvis uz Lietuvu, jo tūlīt pēc tam tika saņemti vairāki uzaicinājumi uzstāties Klaipēdā – 08.08., Mosedis kantrī festivālā – 16.08., kā arī ļoti prestižajā starptautiskajā Visagino Country festivālā – 22.08. Izveidojusies arī sadarbība ar vairākiem populāriem Lietuvas kantrī mūziķiem,kā rezultātā ir sākts darbs pie kopēja projekta koncertiem arī citās Eiropas valstīs.
Ārpus Latvijas grupa uzstājas ar nosaukumu NEW DAY.
Protams,neizpaliek uzstāšanās arī daudzviet Latvijā. Pērn 4.jūlijā tika ņemta dalība Bauskas kantrī mūzikas festivālā uz Rimi skatuves.Šogad, 9.jūlijā JAUNA DIENA piedalīsies šajā festivālā uz lielās skatuves.
Sniedzam gan koncertus, gan spēlējam dažādas balles latviešu un angļu valodā.

Attēlā (no kreisās) : Guntars Ķervis – taustiņinstrumenti, akordeons; Valdis zīberts – basa ģitāra; Katrīna Eglona – balss, vijole; Andrejs Vasiljevs – el.ģitāra; Andis Retējums – balss, akk.ģitāra; Jānis Veikšāns (sēž uz kastes) – sitamie instrumenti, grupas boss.
www.countrymusic.lv/jauna-diena

Dalībnieki

Katrīna

balss, vijole

Andis

akk.ģitāra, balss

Andrejs

el.ģitāra

Guntars

taustiņinstrumenti, akordeons

Valdis

basa ģitāra

Sandis

Skaņu operators

Jānis

sitamie instrumenti, grupas boss

TOP dziesma

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam