Biogrāfija

'Opus-2' – Eksperimentāls EMI , kas tā arī netika rūpnieciski ražots..
Atšķiras no sava rūpnieciski ražotā priekšteča RMIF Opus (Made in Latvia (LPSR)) ar to, ka feizera (Phaser) vietā tam ir horuss (Chorus) ar regulējamu atgriezenisko saiti (Feedback), ar ko varēja panākt flendžer- (Flanger) efektu un īpaša 'fīča' – AutoBend jeb Pitch Glide, kas rada 'piebraucienu' skaņai - dzirdams jau pašā ieraksta sākumā..
Arī horusa efekti būs dzirdami..
Diemžēl Opusam-2 nav Ring Modulator, kas ir tā priekštecim RMIF Opus..

Ieraksts veikts joka pēc – niekojoties :) pirms daudziem gadiem – 1984.gada beigās Rīgā EMI KN, pieslēdzot pa taisno instrumenta izejā kasešu magnetofonu 'Парус-2' ar kaseti MK-60.. un ilgst 30 minūtes (kasetes viena puse).
Tādēļ atvainojos par ieraksta kvalitāti un trokšņiem..
Gribēju tikai parādīt – nodemonstrēt, uz ko vecais labais OPUS ir spējīgs.. :)
Skan tikai viens pats Opus-2 reālā laikā bez ārējiem efektiem!

Un tā – OPUS-2 demo:

0:00 ~ 7:36 Spēlē mans kolēģis no SPO, kas bija atnācis ciemos uz EMI KN – Laimonis Paukšte; "pogo" (groza kloķus) un traucē viņam spēlēt – Kārlis Viņķelis (es), kas pats neprot spēlēt.. :)

7:40 ~ 15:40 Kārlis Viņķelis: kā es māku – tā es maunu.. :))

15:42 ~ 22:05 Spēlē mans kolēģis no EMI KN – Roberts Roze. Spēlē ar dalītu klaviatūru: kreisā roka – Bass. Izmantotas visas trīs Opus-2 skaņas sekcijas: Bass; Piano; String Organ.

22:08 ~ beigas. Atkal es (K.Viņķelis) viens pats.. 25:30 – "spēle" uz vienas nots – tikai "pogošana".. 26:20 – tiek pārslēgts filtrs (VCF) uz HPF.
Opusam ir tikai viens VCF, bet toties tas ir MiniMoog VCF pakaļdarinājums.. :)

Sīkāk par RMIF Opus – šeit:
http://www.draugiem.lv/group/18411959/sintezatori-tiem-radniecigas-iekartas-un-midi/?f_tid=4704774

Domāju, ka Jūs piekritīsiet, ka arī priekš mūsdienām OPUSa skanējums ir pietiekami savdabīgs un interesants, un tembrālās iespējas – visai plašas.. :)


Dalībnieki

Nav dalībnieku.

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam