Rīgas ev.lut.Jēzus draudzes koris

Fani 23
Žanri
Ieteikt
 2

Biogrāfija

Draudzes koris. Draudzē darbojas koris, kurš draudzi priecē dievkalpojumos, dažādos svētkos. Kā arī tiek rīkoti izbraukumi uz citām draudzēm, pansionātiem, tiek rīkoti dažādi pasākumi ārpus draudzes. Īpašas ir arī kora vasaras nometnes. Mēģinājumi: pirmdienās un ceturtdienās plkst. 19.30. Kora vadītāja: Austra Ošleja.Draudzes koris. Draudzē darbojas koris, kurš draudzi priecē dievkalpojumos, dažādos svētkos. Kā arī tiek rīkoti izbraukumi uz citām draudzēm, pansionātiem, tiek rīkoti dažādi pasākumi ārpus draudzes. Īpašas ir arī kora vasaras nometnes.
Mēģinājumi: pirmdienās un ceturtdienās plkst. 19.30.
Kora vadītāja: Austra Ošleja.

Raksts no „Jēzus Draudzes Dzīves”, Nr.101/04.2012.
Dziediet Tam Kungam, visa zeme. /1.Lku.16:23/

Domas par kori:
„Korim ir divas nozīmes manā dzīvē – viena, es varu kalpot Dievam ar to dāvanu, kuru viņš ir devis. Otra lieta ir tā, ka dziedot korī, varu saņemt Dieva žēlastību un baudīt to, kā Dievs mani uzlādē un apņem mani Savā mīlestībā.” (Iveta R.L.)

„Koris ir tā vieta, kur varu atslēgties no ikdienas lietām un ļauties Dieva slavēšanai. Korī aizmirstas visas ķibeles, bēdas, problēmas, un ar prieku vari nodoties Dievam. Šeit ir iespēja satikt patīkamus cilvēkus, iegūt prieku un siltumu sirdī.” (Laine K.)

„Man koris ir iespēja mācīties dziedāt un pilnveidot sevi. Arī kā Dieva bērnu. Par to, ka korī ir satikti visjaukākie cilvēki – par to pat nekādi nešaubos.” (Marika P.)

„Lai arī korī dziedu pavisam neilgi, manī jau ir liela deva silto sajūtu un jūtu, ka bez kora vairs nav iedomājama mana nedēļa, jo pēc katras kopā būšanas arī mana dvēsele dzied. Domāju un jūtu, ka koris ir kā maza mīļa saime, kur var dalīties siltumā, mīlestībā lūgšanās, sajūsmā, līdzcietībā, jokos, smieklos, priekos... Liels paldies katram koristam un, protams, Austrai par to, ka esat, un es – kopā ar Jums.” (Elīna T.)

„Dziedādami mēs pagodinām Dievu un cenšamies uzrunāt cilvēku sirdis, mācāmies klausīties viens otrā, ļaut Svētajam Garam veidot mūsu kopību, vienojot mūs gan muzikāli, gan cilvēciski. Saskaņā ar vienu ASV veiktu pētījumu izrādās, ka līdzās garīgajam ieguvumam dziedāšana arī stiprina mūsu fizisko veselību: imūnsistēmas aktivitāte paaugstinās pēc ilgas un cītīgas dziedāšanas. Tās aktivitāte paaugstinās arī uzstāšanās laikā, turklāt, jo dedzīgāk dziedam, jo spēcīgāks ir šis efekts. Pētījumā novērotais koris dziedāja tieši kristīgi garīgo mūziku – Bēthovena „Missa Solemnis”. Zināms, ka imūnsistēmas aktivitāte ir saistīta ar cilvēka gara emocionālo pacēlumu. Agrākos pētījumos bija noskaidrots, ka gan iešana baznīcā, gan mūzika paaugstina imūnsistēmas aktivitāti. Tas varētu būt saistīts tieši ar to, ka baznīcā tiek dziedātas garīgi pacilājošas dziesmas. Tas arī tika pierādīts šajā pētījumā. Secinājums: piedalīšanās dievkalpojumā un dziedāšana nes labumu arī mūsu fiziskajai veselībai.” (Jurģis K.)

„Mūsu korī dziedāt ir īpašs prieks. Prieks slavēt Dievu, būt kopā ar ļoti jaukiem cilvēkiem un pēc kora mēģinājumiem no sirds apzināties, ka arī visi eņģeļi debesīs slavē Debesu Tēvu. Man ļoti patīk kora vadītāja Austra – viņa ir tik mīļa un pacietīga ar mums, un īpašs prieks par jaunajiem draugiem. Pēc kora mēģinājumiem ir prieks par to, cik Dievs ir labs! „Teiciet To Kungu, jo viņš ir žēlīgs, dziediet Viņa vārdam, jo viņš ir mīlīgs.” (Ps. 135) (Dita P.)

Bet mācītājs Erberts Bikše ir teicis: „Ir vērts atcerēties arī to, ka cilvēki ar priecīgu, pateicīgu sirdi arī fiziski jūtas labāk. Turklāt savu priecīgo noskaņojumu viņi „pielipina” arī citiem, un tas taču ir tikai pozitīvi.”

(Marita K.) - 14.11.2012.
Tā kā es korī esmu pavisam neilgu laiku, tikai no šī gada septembra mēneša, tad savas domas rakstu tikai tagad. Jau sen domāju, ka arī es varētu mēģināt dziedāt Draudzes korī, bet, kā jau daudziem šobrīd, aizņemtība visu laiku kaut kā ņēma virsroku. Bija sajūta, ka nē, es to nevarēšu, jāatliek, kaut gan dziļi sirdī miera nebija un kāds it kā visu laiku bikstīja, kāpēc nē, ja visu esi paspējusi, paspēsi arī šo... vajag tikai vēlēties un gribēt to darīt. Tā nu tas ir noticis, saņēmos un esmu kopā ar pārējiem. Uz šī kora mēģinājumiem nāku tiešām ar prieku. Tās ir atkal citādas sajūtas šajās nedēļas dienās, kad notiek mēģinājumi. Prieks dziedāt dziesmas, dziesmās slavēt Dievu, būt kopā ar tik jaukiem un atvērtiem cilvēkiem, kurus it kā agrāk visus biju redzējusi jau sen, nu esam kopā, kopā dziedam, kopā tiekamies, tagad pazīstam viens otru. Ir sajūta, ka iegūstot uzreiz tik daudz jaunus draugus, tā ir vesela bagātība. Dziedot mēs gūstam gan sev pozitīvas emocijas, gan caur dziesmām tās nododam tālāk citiem, kuri mūs redz, klausās un tā saņem prieku.

Dalībnieki

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam