Biogrāfija

Tēvzemes mīlestība. Latviskā pašapziņa. Tautas mugurkaula spēka vārdi – tautas dziesma -mūžīgo vērtību kodi un simboli, kuri ir dzīvi, kamēr par tiem dziedam. Vārdos, domās un darbos  ieliktais tēvu zemes mīlestības spēks rada apkārt esošo visumu un matēriju – to sadzirdēt, sajust, klausītājos rezonēt un turpināties aicina R/A "ZVANI", kas rada roka frekvencē un savām kompozīcijām izvēlas spēcīgus, latvisko asinsriti dzīvinošus dzejnieku tekstus.
R/A "ZVANI" dalībnieki: Gundars Lintiņš – sitamie instrumenti, Aivars Vīksna – bass, balss, Guntars Mucenieks – taustiņinstrumenti, balss, Henrijs Eduards Mucenieks – ģitāra, balss, Mārtiņš Bērtulis – ģitāra, balss, Uldis Kākulis – balss.
Apvienības pirmā  uzstāšanās notika mūzikas un mākslas festivālā “Bildes” ( 2014. g.), basģitāru toreiz spēlēja Jānis Bērziņš. Beidzot atkal “dzīvajā” skanēja dziesma “Zvani” (O. Gūtmanis, G Mucenieks). Sekoja “Virga Fests” (2015. g.), publikai skanēja dziesmu pirmatskaņojumi: Bet stāvu plosīts (I. Vanags, I. Vanags), Topi akmens (L. Briedis, G. Mucenieks), Karaļmeita (Grimusī pils) (Rainis, I. Vanags), Balts zirgs melnā naktī (L. Briedis, G. Mucenieks) un Zvani (O. Gūtmanis, G. Mucenieks).
R/A "ZVANI" pilnā sastāvā uzstājās arī koncertā “Baltija ir mūsu”, 22.09.2015. g. un Barikāžu atceres pasākumā Doma laukumā, 2016. g. janvārī. Dažas dziesmas izpildītas arī trijatā – G. Mucenieks, H. E. Mucenieks un U. Kākulis - “Bilžu nometnē” un Vislatvijas Dziesminieku saietā - 2015. g.
Ieguldot radošu spēku, briedinot saturu, idejas, kurām lemts tapt par realitāti, materializējas, taču citreiz tas prasa gadus. Par ilgo tapšanu un materializēšanos  Uldis atceras: „Gāja gadi. Bet doma par labo rokmūziku latviešiem nedeva mieru. Un tad teicu Guntaram, ka varam! Ka vajag! Ļoti vajag. Un ne vien mums pašiem - mūsu tautai vajag. Tautai ir jādod varējums, gribēšana, drosme, mugurkauls, lepnums par to, kas esam, lepnums, ka esam. Jādod un jāatdod spēks, kurš ir mūsos!!!  (...) Pēc pāris gadiem ari viņš noticēja un saprata, ka var, ka varam un ka vajag.”
 Par grupas repertuāra satvaru, kas sabalsojas ar visu dalībnieku dzīves uztveres pamatvērtībām, turpina Guntars Mucenieks: ” Mēs visi esam savas zemes un tautas patrioti, neesam vienaldzīgi pret mūsu sabiedrībā un uz planētas kopumā notiekošiem procesiem, esam daļa no globāliem notikumiem. Kāda ir mūsu iekšējā pasaule, tā arī veidojas notikumi ap mums un ārpus mums! Projektā runājam par to, kas mums sāp, kas priecē, kā uztveram līdzcilvēkus ar citādiem viedokļiem. Gūstam spēku mīlestībā, mīlestībā pret vietu, kur mūsu senči ir dzīvojuši un sargājuši tautas kultūras mantojumu, pret  šīs vietas unikālo dabu un ļaudīm, kas to kopj, attīsta un sargā. Mēs dziedam par mums! Dziedam, jo šī ir vienīgā vieta uz planētas, kur mēs to varam darīt mūsu dzimtajā valodā! Novērtēsim to un dziedāsim kopā! Radīsim kopējo dzīves telpu labāku!”

Dalībnieki

TOP dziesma

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam