Biogrāfija

Zemessardzes 51.kājnieku bataljona vīru ansamblis,,Dobeles zemessargi" par savu dzimšanas dienu uzskata 1995.gada 11.novembri,kad notika 1.ansambļa koncerts. Kolektīva pastāvēšanas gados ir sniegti daudzi koncerti,tālākā uzstāšanās-Anglijā 2002.gadā.,,Dobeles zemessargi" ir vairākkārtēji laureāti Latvijas karavīru ansambļu skatēs,par viņiem ir uzņemts TV raidījums. Ansamblis ir vairākkārtīgi saņēmis dažādus apbalvojumus,no kuriem pēdējais-Zemessardzes komandiera1. un2.pakāpes Goda zīmes "Par kalpošanu valstij un tautai,kā arī latviešu karavīra vārda nešanu ne tikai Latvijā,bet arī ārpus tās". Dziedošie vīri gandrīz visi ir 1991.gada barikāžu dalībnieki,vairāki ansambļa dalībnieki ir 2.pasaules kara un Afganistānas kara veterāni,kā arī pretošanās kustības dalībnieki,kas 10 gadus pavadījuši Sibīrijas nometnēs.
Šobrīd ansamblī dzied 7 vīri,kurus no pirmās dienas vada zemessardzes seržants Artūrs Reiniks. Pēdējos gados ,,Dobeles zemessargi" periodiski startē ,,Latvijas šlāgeraptaujā",ansambļa dziesmas regulāri skan Radio 2,kā arī ir sastopamas spēlētāko dziesmu TOP 10.
Ir izveidojusies interesanta sadarbība ar komponistu Juri Kulakovu-kolektīvs ņēma dalību koncerttūrē ar J.Kulakova kantāti,,Vēstules uz bruģa",kā arī šīs kantātes ierakstīšanu DVD.
Ansambļa koncertprogramma- sākot no dažādu laiku karavīru dziesmām mūsdienīgos aranžējumos līdz mūsdienu komponistu darbiem.Nozīmīga vieta repertuārā ir A.Reinika komponētām dziesmām.Programmā ietvertas ne tikai nopietnas,bet arī jautras un pat drastiskas dziesmas,kopumā to visu varētu nosaukt -MILITĀRAIS ŠLĀGERIS.
Diskogrāfija;
1.No leģiona līdz zemessardzei.
2.No leģiona līdz zemessardzei 2.
3.Par tēvu zemi un brīvību.
4.Latvju meitenēm

Dalībnieki

Artūrs

vadītājs, mūzikas un tekstu autors, dalībnieks

Ivars

dalībnieks

Agnis

dalībnieks

Guntars

dalībnieks

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam