Biogrāfija

Mēs esam KUKAIŅI - no 3 līdz 14 gadiem lieli.Mēs protam lidot uz vējā norautas lapas , vasarā pārvērsties par sniegpārsliņu un personīgi pazīstam sidraba mēnestiņu...Jo mēs protam dziedāt!
To darām kopš 2004.gada, kad mūs kopā saaicināja LIELĀ KUKAINE Baiba Jansone intrešu izglītības centrā "Māra".Mums ir arī vēl viens LIELAIS KUKAINIS - Imants Paura , kurš ir sacerējis mūziku gan labi zināmām , gan jaunām dziesmām.
2007.
"Gliemeža lidojums" Bērnu vokālā ansambļa "KUKAIŅI" un komponista IMANTA PAURAS pirmais bērnu dziesmu disks. Tajā iekļautas 12 dažādu noskaņu dziesmas, visu dziesmu teksti un pavadījumi.
2009.
Klajā nākusi mūsu mīlestības dāvana JUMS:) jaunais disks "Kā DĀVANA"
LOLITAS SAULIETES skaistās ziemas dziesmas dziedam kopā ar ANCI KRAUZI.
Gada Balva 2009 nominācijā «Labākais mūzikas albums bērniem» piedalijās Bērnu un jauniešu studija "Kukaiņi" ar disku "Kā dāvana"
2010.
"Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvā - 2009" žūrija 50 dalībnieku sastāvā (!!) Kukaiņu jauno disku "Kā Dāvana" - ierindoja labāko pieciniekā - nominācijā "Labākais mūzikas albums bērniem".
Savukārt mazie Kukaiņi ar jauno Lolitas Saulietes dziesmu "Mākonis" iekļuva Latvijas Televīzijas konkursa "Balss Pavēlnieks" finālā un mūs godam pārstāvēja uz Eirovīzijas lielās skatuves Ventspils "Jūras vārtos"!
Kukaiņi piedalijās "ZELTA KARUSEĻA-2010"!:) - starptautiskā Baltijas valstu bērnu un jauniešu festivāla Klaidēdā!
2011.
2011. gada pavasarī „KUKAIŅIEM” sadarbībā ar LOLITU SAULIETI uzplauka jauns disks "BĒRNI AUG DĀRZIŅĀ" - ar pavasarīgi saulainu pirmatskaņojuma koncertu Ādažu kultūras centrā. KUKAIŅI AUG!!!:)
2011. gada konkursā "Nāc sadziedāt" lielie KUKAIŅI saņēmuši prestižās žūrijas (Guntars Račs, Ieva Krēvica, Ieva Akuratere, Aigars Grāvers un Igo) veicināšanas balvu - par NIANSĒTU izpildījumu.
Ziemassvētku priekšvakarā KUKAIŅI iejutās eņģelīšu lomā - ar skaisto Eņģelīša dziesmu iepriecinot visu Latviju LNT Ziemassvētku labdarības tiešraidē "Eņģeļi pār Latviju".
2012.
Mazie Kukaiņi ar dziesmu "Meža orķestris" izcīnījuši skaistu uzvaru visas Latvijas dziedošo bērnu konkursā "Nāc sadziedāt - 2012"! Sveicam!!!:)
Savukārt veicināšanas balvu "PAR DZĪVESPRIECĪGU SNIEGUMU" ar dziesmu "Zaļā pļavā" izpelnījās vidējie Kukaiņi.
2012. "Kukaiņi" ziemas un Ziemassvētku gaidās atkal sarūpējuši skaistu dāvanu - paši sev un visiem dziedāt gribētājiem:) Sadarbībā ar LOLITU SAULIETI un ROLANDU ŪDRI klajā nācis Kukaiņu ceturtais dziesmu disks "SNIEGA MAISS". Diskā iekļautas 12 ziemas dziesmas un to fonogrammas, grāmatā - dziesmu notis un vārdi.
Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē notika Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai 2012 veltīta ceremonija, kurā tika nosaukti tie ieraksti, kas pretendēja uz balvu. Nominācijā «Labākais mūzikas albums bērniem» piedalijās Bērnu un jauniešu studija "Kukaiņi" un Rolands Ūdris "Sniega maiss"
KUKAIŅI "Rīgas Sporta laureātā - 2012"!:)
Pašā Ziemassvētku priekšvakarā KUKAIŅI ar skaistu ziemas noskaņu kuplināja Rīgas 2012. gada labāko sportistu godināšanas ceremoniju Mazajā Ģildē.
2013.
Kukaiņi trīs sastāvos sadziedājuši Jauno izpildītāju konkursā "Nāc sadziedāt - 2013".
Ar dziesmu "Saule un pumpuriņš" Kukaiņi šogad iekļuva un pārliecinoši startēja bērnu un jauniešu konkursa "Balss pavēlnieks - 2013" otrajā kārtā, kas 23. martā risinājās Latvijas Televīzijā.
Jau tradicionāli KUKAIŅI atbildīgi un no visas sirds:) iesaistījās LNT rīkotās "Labestības dienas" pasākumos - šoreiz skanīgi un atraktīvi sadziedot ar MĀRI GRIGALI.
2013. Ar skanīgu, skaistu un sirsnīgu prezentācijas koncertu klajā nākusi KUKAIŅU 5. skaņu plate - "Re, kur ES" sadarbībā ar MĀRI GRIGALI un VINETU ELKSNI. Diskā iekļautas dažādu autoru 15 bērnu dziesmas (A.Ozola, L.Sauliete, M.Bičuka, B.Brice, D.Robule, V.Veidele, I.Circene)
Kukaiņi ģimeniski iesaistījās Tēvu dienas svinībās Rīgā - Tētu dienā 2013
2013./14. Jauno mācību gadu Kukaiņi uzsāka ar radošu darbošanos portāla Mammām un Tētiem rīkotajās Gudrības dienas Radošajās darbnīcās.
2014.
Bērnu aizsardzības dienā «Kukaiņi» ar dziesmām un dejām gleznoja raibu vasaru koncertā «Īkšķis gleznotājs».
Pēc krāsainās vasaras jauno dziedāšanas gadu KUKAIŅI ieskandināja RĪGAS SVĒTKOS - muzicējot Imantā un uz lielās skatuves Daugavas krastmalā:)
2014. «KUKAIŅU» jubilejas gadā klajā nākusi desmitgades skaistāko un skanīgāko dziesmu izlase "KUKAIŅIEM 10!" 16 jau skanējušas un 4 jaunas dziesmas - jubilejas dziesmu izlasē izpilda dažādu paaudžu Kukaiņi un mūsu draugi - ANCE KRAUZE, ROLANDS ŪDRIS, VINETA ELKSNE un MĀRIS GRIGALIS.
2015.
Pavasarīgi saulaini, mīļi un sirsnīgi KUKAIŅI laiduši klajā savu septīto skaņu plati - «MĪĻUMDZIESMU KAMOLĪTIS». MAIRITAS BIČUKAS dziesmu stāstus bērniem un vecākiem «Kukaiņi» dzied kopā ar savu jauno draugu - ANĀRU ANČEVSKI. Diskam pievienots arī ilustrēts bukletiņš ar visu dziesmu tekstiem.
KUKAIŅI - ĢIMENES dienā viesojās kaimiņos - BIBLIOTĒKĀ:)... Dziedāja un pasakas klausījās...
2015. gada 16. maijā KUKAIŅI piedalījās - RIMI bērnu MARATONĀ Daugavmalā.
2015.g.16. augustā Rīgas svētku ietvaros «Kukaiņi» piedalījās pasākumā „Pa Vārnu ielas republikas pēdām” Grīziņkalna parkā, kur notika dekoratīvās baseina skulptūras „Lutausis” atklāšana pēc restaurācijas sadarbībā ar „Rīgas pieminekļu aģentūru”.
2015. gadā KUKAIŅI izdod jau OTRO skaņu plati!:) Klajā nacis ROLANDA ŪDRA dziesmu disks KUKAIŅU izpildījumā, JĀŅA ĶIRŠA aranžijā - "BRĪVS KĀ PUTNS". Diskam pievienotas dziesmu fonogrammas, kā arī ilustrēts bukletiņš ar visu dziesmu tekstiem.
12 sirsnīgas un skanīgas dziesmiņas diskā izdzied Kukaiņu lielās meitenes - RENĀTE, DĀRTA, NIKOLA, LORETA, AGATE, ANNA un KRISTIĀNA. Diskam pievienotas dziesmu fonogrammas, kā arī ilustrēts bukletiņš ar visu dziesmu tekstiem.
2016.
2016.g.12.martā Latvijas jauno izpildītāju konkursā "NĀC SADZIEDĀT - 2016" studija KUKAIŅI piedalījās ar trim dziesmām, trīs vecuma grupās - TAUREŅI, SKUDRIŅAS, UN VECĀKĀ GRUPA - MUŠIŅAS. Mazās skudriņas dziedāja dziesmu JOKI JOKOJAS, Jāņa Ķirša aranžijā. TUREŅI dziedāja Imanta Pauras dziesmu PIECI MAZI KUKAINĪŠI - Jāņa Ķirša džezīgi kustīgajā aranžijā, ar Evas Krūmiņas veidoto aizrautīgi kustīgo horeogrāfiju... Un ieguva par šo priekšnesumu vecināšanas balvu!! Studijas lielās meitenes konkursā izpildīja Rolanda Ūdra dziesmu DULLAIS DAUKA. ŽŪRIJĀ dalību ņēma komponists un dziesmu aranžētajs JĀNIS ĶIRSIS, kurš savu simpātijas balvu pasniedza studijai KUKAIŅI par ieguldīto Latvijas bērnu dziesmu vēsturē, jo konkursā skanēja daudz studijas izdoto disku dziesmas. Kā Jānis Ķirsis teica - KUKAIŅI sadziedājuši tik, lai pietiktu visiem Latvijas bērniem!!! UN PAR TO KUKAIŅIEM VISLIELĀKAIS PRIEKS:)!
2016. gada 8. novembrī ar skaistu prezentācijas koncertu klajā nākusi KUKAIŅU 9. skaņu plate ŠOKO-LĀ, ŠOKO-DE, ŠOKOLĀDE!!!:) ar LOLITAS SAULIETES dziesmiņām. Īpašs sveiciens visām mūzikas skolotājām, jo šoreiz sakņu platei pievienotas arī dziesmu notis.
Mūsu draugi ir Valmieras SOS ciemata ģimeņu bērni. Ciemojoties KUKAIŅU mājās kopā sadziedāta dziesma KRĀSU VASARA. Kā arī diskā kā sveiciens visiem Latvijas bērniem skanēs Valmieras SOS ciemata ģimeņu bērnu iedziedātā dziesma PAVASARIS NĀK.
Ziemassvētku mēneši KUKAIŅI ieskandināja ar skaistu ceļojumu uz Hamburgu - piedaloties Hamburgas latviešu rīkotajās Ziemassvētku svinībās 2016. gada 3. decembrī .
Ar muzikālu ziemas pasaku "Kā Miega pele izglāba Ziemassvētkus" mazi un lieli Kukaiņi sirsnīgi un dziesmoti ieskandinājuši Ziemassvētkus - 14. decembra koncertā Ādažu kultūras centrā.Ziemas pasaku izstāstīt palīdzēja Kukaiņu draugs Anārs Ančevskis. Ziemas deju stāstus izdejoja deju grupa RITMS.
2017.
2017.g.4.martā studija KUKAIŅI piedalījās Latvijas jauno izpildītāju konkursā "NĀC SADZIEDĀT - 2017".
2018.g. KUKAIŅU BIZMĀRES ieguvušas godpilno 3. vietu Latvijas jauno izpildītāju konkursā "NĀC SADZIEDĀT - 2018"!!! Ar novēlējumu "Lai jums iedvesmas bagātas dienas", BIZMĀRES saņēma arī SIMPĀTIJU BALVU. KUKAIŅUS Jauno izpildītāju konkursā pārstāvēja arī atraktīvās SKUDRIŅAS un trīs pašas mazākās KUKAINES - pirmā debija konkursā trim mazajām BITĪTĒM.
2018.g. 15.maijā «Kukaiņi» kopā ar vadītāju Baibu Jansone un citi dziemu tapšanā iesaistītiem „lieliem” viesojās „Rīta Panorāmā”.
2018. gada pavasarī KUKAIŅI sagaidījuši savu 10. - jubilejas skaņu plati - "MŪSOS KATRĀ DĀRGUMS MĪT" ar Mairitas Bičukas dziesmām. Jubilejas diskā ar KUKAIŅIEM sadzied mūsu draugi - ANCE KRAUZE, VINETA ELKSNE, AINĀRS ANČEVSKIS UN MĀRIS GRIGALIS. Arī šoreiz skaņu platē visu dziesmu fonogrammas un diskam pievienotas dziesmu notis.
2019. «KUKAIŅU» 10. skaņu plate "Mūsos katrā dārgums mīt" nominēta MŪZIKAS IERAKSTU GADA BALVAI kā viens no pieciem labākajiem bērnu mūzikas albumiem.

Dalībnieki

TOP dziesma

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam