Biogrāfija

Par The TEACHERS (Flowers) sākumu uzskatāms 1993. gads, kad galvenais „skolotājs” Ingus Leilands pēc Mūzikas Akadēmijas beigšanas Jelgavas 4. vidusskolā sapulcināja spēlēt mākošos „skolnieciņus” savu radošo muzikālo ambīciju realizēšanai, par pamatmērķi uzstādot tautas izklaidēšanu un dažādu koru projektu muzikālā pavadījuma nodrošināšanu.

Grupas veiksmes stūrakmeņi
1. Repertuārs
Tā nu gadu gaitā grupa ir apguvusi varen plašu repertuāru cenšoties arvien jaunās mūzikas pērles atskaņot 1:1 ar oriģināliem, kaldinot arī savu profesionālo varēšanu. Tādējādi grupas repertuārā ir gan labākās 70-to līdz pat mūsu laiku dziesmas latviešu, ārzemju un pat krievu valodās. Sevišķi „slavens” klausītāju aprindās bija 5. taims ar Ingusa Queen šovu. Bet ja ir vajadzība, spēlējam arī instrumentālus džeziņus un arī tautas šlāgerus. Teachers spēlējuši arī pavadījumus Ingusa veidotajiem grupu „Beatles”, „Queen”, Imanta Kalniņa dziesmu, arī Jāņa Švarcbaha veidotajiem koru popūrijiem.

2. Pielāgošanās publikai
Plašais repertuārs un „dzīvais” sastāvs ļauj izpatikt publikas vēlmēm repertuāru gan saskaņojot, gan paļaujoties uz mūsu izvēli. Pat, ja konkrētā dziesma nebūs mūsu aktīvajā repertuārā, mēģināsim to piespēlēt, bet ja brīdināsiet iepriekš – arī iemācīsimies.

3. Profesionalitāte
Par grupas profesionalitāti liecina Teachers sadarbība ar koriem (Jelgavas 4. vidusskolas jauktais koris, LLU jauniešu koris „Naktstaureņi”, koris „Mītava”), muzikālā pavadījuma nodrošināšana „Dziesma manam pagastam” koncertos Ulbrokā 2004., 2007. gadā (Ulbrokā vairāk esam pazīstami zem segvārda FLOWERS), kā arī mūziķu dalība citos muzikālos projektos. Esam izklaidējuši gan mūzikas pazinējus (Jelgavas mūzikas vidusskolas salidojums 2006.g., Jelgavas mūzikas vidusskolas izlaidumi 1999., 2000., 2007. g) gan mūzikas mīļotājus ballēs, kāzās, utt. Bet lielākais pierādījums ir klausītāju atzinība un uzslavas.

Grupas sastāvs daudzo gadu garumā ir arī mainījies, taču TEACHERS vērtības nemainās.

Dalībnieki

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam