Biogrāfija

Sievu kopa "Vilcenes" ir izveidota 1996. gadā. Galvenā sievu kopas "Vilcenes" repertuāra daļa sastāv no karavīru sievu un līgavu dziesmām, kas ir viens no senākajiem folkloras slāņiem.
Latvijas vēsturē 10.-13. gadsimts ir laikmets, kad bija vērojams vislielākais etniskās kultūras uzplaukums, dziļi iesakņojās dziedāšanas tradīcijas, kas salīdzinoši neskartā veidā ir saglabājušās cauri gadsimtiem. Šis laiks ir iedvesmojis mūsu radošos meklējumus, esam pievērsušās arheoloģisko materiālu rekonstrukcijai, savus tērpus darinām pašas ar tā laikmeta metodēm. Mūsu vidū ir meistares, kas pārvalda senās tekstīliju darināšanas tehnikas - aušanu, celu jostu darināšanu pēc Latvijai īpatniem, raksturīgiem ornamenta veidošanas paņēmieniem, mežģīšanu, pinumus, ieskaitot adatas pinumu darināšanu.
Sievu kopa "Vilcenes" savas darbības laikā ir aicināta koncertēt daudzos Latvijas kultūras namos un skolās, piedalījusies folkloras festivālos "Baltica", Dziesmu svētkos, kā arī koncertējusi ārvalstīs - Lietuvā, Francijā, pārstāvējusi Latviju izstādē EXPO 2000 Hannoverē un Centrālās un Austrumeiropas valstu kultūras un izklaides EXPO Tbilisi.

Dalībnieki

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam