Biogrāfija

Grupas pirmssākumi meklējami 2003. gada rudenī, kad četri grupas dalībnieki satikās Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā. Tā Jaroslavs Poļakovs (Jariks), Zane Stafecka, Liene Igaune, sāka muzicēt kopā. 2004. gadā viņiem pievienojās Guntra Kuzmina, bet kopš 2006. gada arī Iļja Poļakovs, un tādā sastāvā Rudens stīgas spēlē arī šobrīd.

Mēs „piedzimām” rudenī, un sākotnēji visiem instrumentiem, ko spēlējām, bija stīgas – ģitāras, vijole, alts, klavieres. No turienes arī nosaukums Rudens stīgas.

Par grupas pirmo ierakstu kļuva Lienes komponētā dziesma ar latgaliešu tautasdziesmas tekstu Laimeņa demo versija, kas tika iekļauta Latgales radio top 20.

Rudens stīgas izpilda dziesmas latviešu un latgaliešu valodās. Katram no grupas dalībniekiem ir nedaudz atšķirīga mūzikas gaume, kas atspoguļojas visnotaļ savdabīgajā Rudens stīgu repertuārā un kā rezultātā izveidojas interesants dažādu mūzikas stilu savienojums. Šajā grupā neviens nav izteikts vokālists, jo dzied visi. 2006. gadā grupa piedalījās latgaliešu mūzikas festivālā „Muzykys Skrytuļs”, un tajā pat gadā Rēzeknes skolu mūzikas konkursā „Manc Akorc” grupa ieguva Žūrijas balvu.

Jariks grupā parasti spēlē ģitāru, bet reizumis paņem rokās arī akordeonu. Šobrīd viņš kopā ar Lieni, Zani un Guntru ir Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas nu jau absolventi. Jariks ir apguvis kordiriģēšanas prasmes, un ir vecākais (viņam ir 23) grupas dalībnieks, ar ko pats ļoti lepojas.

Guntra ir grupas taustiņniece. Parasti gan spēlē klavieres, bet dažreiz pārējiem grupas dalībniekiem izdodas viņu pierunāt uzspēlēt arī akordeonu. Guntra mūzikas vidusskolā ir apguvusi vokālo mākslu. Viņa ir tāda ļoti jūtīga meitene, par ko liecina arī viņas komponēto dziesmu liriskums un sentimentalitāte.

Zane spēlē altu. Tāpat, kā Liene, mūzikas vidusskolā, viņa bija stīgu nodaļas pārstāve. Viņas komponētās dziesmas grupas repertuāram parasti ir krietni jautrākas un rotaļīgākas, nekā pārējo grupas dalībnieku gara darbi.

Liene bez "Rudens stīgām" darbojas arī folkloras kopā "Dziga" un ir grupas vijolniece. Viņas sacerētās dziesmas kopumā caurvij tautiskie motīvi un reizēm arī šis un tas no folkloras. Liene ir dvēseles cilvēks un viņa savas dziesmas raksta klusumā.

Iļja ir visjaunākais grupas dalībnieks (viņš ir tikai 19 gadus vecs), atšķirībā no pārējiem grupas dalībniekiem pārsvarā uzturas Rīgā, kur Latvijas Universitātē studē latviešu valodas un literatūras skolotāja amatu. Grupā spēlē ģitāru.

Dalībnieki

Iļja

Ģitāras, balss

Liene

Vijole, balss

Jaroslavs

Ģitāras, akordeons, balss

TOP dziesma

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam