Irēna Ancāne - Bernāte

Fani 659
Žanri
Ieteikt
 36

Biogrāfija

Ar mūziku Irēna Ancāne saistīta jau kopš agras bērnības. Jau bērnudārza laikā, un vēlāk skolā, viņu kā solisti aicināja dziedāt visdažādākajos pasākumos. Irēna ir beigusi Daugavpils mūzikas skolu, klavieru nodaļas specialitāti. Mūzikas skolas gados topošā māksliniece aizrāvās ar tajā laikā aizliegtajām Ilmāra Dzeņa, „Čikāgas piecīšu” un Larisas Mondrusas dziesmām.
Atgriežoties dzimtajā pilsētā Daugavpilī, Irēna kā soliste uzsāka sadarbību ar Ēvalda Dauguļa vadīto ansambli. Paralēli turpinājās darbība koros „Rūta”, „Latgale”, „Daugava”, kā arī tautas mūzikas kapellā „Rakari”.
2000. gadā Latvijā jau zināmo dziedātāju Irēnu, kļūt par solisti uzaicināja Daugavpils pilsētas Latviešu kultūras centra estrādes ansamblis, kura mākslinieciskais vadītājs ir Andrejs Zelčs. Šis notikums uzskatāms par nozīmīgu pavērsienu solistes radošajā izaugsmē, jo kopā ar šo ansambli aizvadītas uzstāšanās augsta līmeņa pasākumos gan Daugavpilī, gan arī Rīgā, pierādot sevi daudzu citu dziedātāju konkurencē.
Drīz pēc tam seko nākamais nozīmīgais pavērsiens Irēnas karjerā - lieliskās balss īpašnieces atpazīstamība paplašinās, kad 2004. gada nogalē Latvijas Radio sāk spēlēt dziesmas no mākslinieces, tobrīd topošā, mūzikas albuma. Tā, 2005. gada sākumā, sadarbībā ar Artūru Palkēviču, Māri Priedi un Ivetu Priedi, klajā nāk Irēnas pirmais solo albums “Esmu brīva”. Jau ar pirmajām Latvijas radio skanējušajām dziesmām, no kurām īpaši jāatzīmē dziesma “Varbūt”, Irēna ātri iekaro arvien plašāka klausītāju loka simpātijas. Dziesma “Varbūt” ar panākumiem piedalās arī dažādos konkursos, paverot māksliniecei ceļu uz visām nozīmīgajām mūzikas skatuvēm. Irēna tiek aicināta uzstāties gan koncertos, gan piedalīties dažādos TV šovos, kā arī vairākas reizes pārstāvēt Latvijas valsti dažādos oficiālos sarīkojumos ne vien Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.
Irēnas otrais solo albums „Par vienu dienu tuvāk tev” pie klausītājiem dodas 2006. gada pavasarī un ātri kļūst klausītāju iemīļots, līdztekus joprojām plaši pieprasītajam pirmajam albumam “Esmu brīva”.
Turpmākajos gados dziedātāja aktīvi sadarbojās ar tādiem pazīstamiem mūziķiem un grupām kā Uģis Miezītis (kopā iedziedātas vairākas dziesmas), “Broļi Optimisti” no Rēzeknes, grupa “Modo 2” no Rīgas, Andi Ķīsi, u. c.
Šobrīd Irēnai izveidojusies cieša sadarbība ar Daugavpils pilsētas profesionālo pūšamo instrumentu orķestri “Daugava” un Džeza grupu Arnolda Grinberta vadībā. Džeza grupas satsāvā ir labākie Daugavpils mūziķi: Arnolds Grinberts – taustiņinstrumenti, klarnete, Vitālijs Žilvinskis – trompete, akordeons, Jurijs Murņikovs – saksofons, Valdis Rundzāns – basģitāra un Vladislavs Saharčuks – bungas. Šajā sadarbībā tiek atskaņotas dziesmas no Irēnas soloalbumiem, kā arī skaistākā un populārākā latviešu un citu pasaules tautu mūzika un dziesmas.

Dalībnieki

TOP dziesma (20 vieta topā)

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam