Mini Florbola Līga

Ieteikt
 1

Turnīra nolikums

                                          Florbola turnīra

                                       „MiniFlorbola Līga”

                                              NOLIKUMS


I MĒRĶI UN UZDEVUMI


  1. Noskaidrot 2015./2016.gada sezonas uzvarētāju komandu.
  2. Veicināt tradicionālā florbola un tā paveida ,,3 pret 3’’ attīstību Latvijā un popularizēt to iedzīvotāju vidū kā veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

II DALĪBNIEKI


  1. Florbola turnīrā „MiniFlorbola Līga” (turpmāk tekstā – MFL) 2015./2016.gada sezonā piedalās ne vairāk kā 32 komandas, kuras pieteikušas savu dalību līdz 2015.gada 7.septembrim.
  2. Dalībai čempionātā drīkst pieteikt spēlētājus, kuri sasnieguši 15 gadu vecumu. Izņēmumi - 14 gadus vecus spēlētājus, bet ne vairāk kā 2 (divus) spēlētājus sezonas laikā, drīkst pieteikt ar MFL Disciplinārās komitejas lēmumu.
  3. Komandas, kuras apstiprinājušas savu dalību MFL, apņemas pildīt šī Nolikuma prasības un ievērot godīgas spēles principus, kas nosaka, ka sporta izglītojošajā, organizatoriskajā un pārvaldības darbā jārūpējas par olimpisko ideālu un ētikas principu ievērošanu, jācīnās pret negodīgumu un dopinga lietošanu sportā, kā arī pret fizisku un morālu rupjību.
  4. Komandu spēlētājiem, oficiālajiem pārstāvjiem, kā arī citām ar komandu saistītām personām, kurām ir iespēja ietekmēt spēles rezultātu, aizliegts slēgt jebkādas derības un/vai piedalīties jebkādos totalizatoros par konkrētajām spēlēm un/vai sacensībām, kurās šī komanda piedalās.
  5. Spēļu un/vai sacensību tiesnešiem aizliegts slēgt jebkādas derības un/vai piedalīties jebkādos totalizatoros par konkrētajām spēlēm un/vai sacensībām, uz kurām tie nozīmēti.

III VADĪBA


  1. MFL organizē Biedrība „Florbola attīstības aģentūra” (turpmāk tekstā – FAA).
  2. Par spēļu norisi atbilstoši Nolikuma prasībām atbild MFL Galvenais tiesnesis.
  3. Galvenā tiesneša pienākums ir organizēt un vadīt MFL atbilstoši augstiem sportiskiem un ētiskiem principiem un šā Nolikuma prasībām, kā arī atbildēt par tā norisi saskaņā ar MFL spēles noteikumiem, patstāvīgi pieņemt lēmumus, izdodot instrukcijas un rīkojumus, kas ir saistoši visiem MFL dalībniekiem. Galvenajam tiesnesim ir tiesības piemērot soda sankcijas komandām/spēlētājiem/pārstāvjiem/tiesnešiem.
  4. Par katras spēles norisi atbild Galvenā tiesneša norīkotie tiesneši.
  5. MFL rīkošanas tiesības un translāciju televīzijā vai internetā tiesības ekskluzīvi pieder FAA.

IV VIETA UN LAIKS


  1. MFL notiek Rīgas Olimpiskajā sporta centrā (Grostonas ielā 6b, Rīgā) no 2015.gada 17.septembra līdz 2016.gada 26.maijam ceturtdienās no plkst. 20:45 līdz 23:00 atbilstoši Galvenā tiesneša sastādītajam spēļu kalendāram, kas ir šī Nolikuma neatņemama sastāvdaļa. Galvenajam tiesnesim ir tiesības atsevišķos gadījumos mainīt spēļu kalendāru.
  2. Spēles notiek pēc sabraukuma principa, ar 2-4 spēlēm spēļu dienā katrai komandai.
  3. Laukuma izmērs ir 24 m x 12 m.
  4. Regulārā čempionāta spēļu pārcelšana iespējama ne vēlāk kā 7 (septiņas) dienas pirms pārceļamās spēles, iemaksājot FAA norēķinu kontā par spēles pārcelšanu noteikto maksu.
  5. Spēļu, kuras MFL organizētājs paredzējis translēt televīzijā vai internetā, pārcelšana nav atļauta.

V PIETEIKUMI


  1. Komanda MFL jāpiesaka līdz 2015.gada 7.septembrim, aizpildot reģistrācijas formu MFL interneta lapā http://www.miniflorbols.lv un iemaksājot FAA norēķinu kontā dalības maksu šī Nolikuma VI sadaļā noteiktajos apmēros un termiņos.
  2. Komandas Vārdiskā pieteikuma veidlapa jāiesniedz līdz 2015.gada 14.septembrim, nosūtot to uz FAA e-pastu: info@miniflorbols.lv.
  3. Komandas pārstāvim vai kapteinim ne vēlāk kā 10 minūtes pirms spēles sākuma jāatzīmē spēles protokolā spēlētāji un pārstāvji, kuri piedalīsies spēlē, apliecinot to ar parakstu.
  4. Katra komanda MFL drīkst pieteikt ne vairāk kā 12 spēlētājus un 2 oficiālos pārstāvjus. Spēlētāju/s un pārstāvi/jus drīkst pieteikt līdz MFL spēļu kalendārā norādītajam izslēgšanas spēļu (turpmāk tekstā – Play-Off) sākšanās datumam, bet ne vēlāk kā 1 (vienu) darba dienu pirms kārtējās spēles, aizpildot Vārdiskā pieteikuma veidlapu un nosūtot to uz FAA e-pastu: info@miniflorbols.lv.
  5. Lai pieteiktu papildu spēlētāju/s vai pārstāvi/jus, ir jāatsauc attiecīgs skaits iepriekš pieteikto spēlētāju vai pārstāvju, aizpildot Atteikuma/Pieteikuma veidlapu un nosūtot to uz FAA e-pastu: info@miniflorbols.lv.
  6. MFL pieteiktais spēlētājs drīkst spēlēt tikai vienā komandā ar vienu noteiktu numuru, kas norādīts vārdiskajā pieteikumā. Spēlētāja numura vai citu datu maiņa iespējama, aizpildot Spēlētāja datu maiņas veidlapu un nosūtot to uz FAA e-pastu: info@miniflorbols.lv, ne vēlāk kā 1 (vienu) darba dienu pirms kārtējās spēles.
  7. MFL dalībniekam atļauts mainīt komandu saskaņā ar Noteikumiem par MFL dalībnieku pārejām, aizpildot Pārejas veidlapu un nosūtot to uz FAA e-pastu: info@miniflorbols.lv.
  8. MFL dalībnieki ir atbildīgi par savu veselības stāvokli, regulāru veselības pārbaužu veikšanu, savas veselības un dzīvības apdrošināšanu. Par nepilngadīgu dalībnieku veselības aprūpi, regulāru veselības pārbaužu veikšanu, veselības un dzīvības apdrošināšanu ir atbildīgi vecāki (vai personas, kas realizē aizgādniecības tiesības) un attiecīgo komandu vadītāji.
  9. Spēlētājiem var tikt nozīmēta dopinga un narkotisko vielu kontrole. Veicot šādas kontroles procedūru, spēlētājiem un citiem MFL dalībniekiem jāpakļaujas Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas darbinieku prasībām.

VI FINANSIĀLIE NOTEIKUMI


  1. MFL var piedalīties komandas, kuras pilnībā izpildījušas visas (finansiālās, disciplinārās, līgumsaistības u.tml.) saistības ar FAA un kuras apņemas iemaksāt FAA norēķinu kontā dalības maksu: EUR 600,- par komandu.
  2. Maksājums var tikt veikts 3 (trijās) daļās:
  • EUR 200,- līdz 2015.gada 7.septembrim;
  • EUR 200,- līdz 2015.gada 9.novembrim;
  • EUR 200,- līdz 2016.gada 11.janvārim.
  1. Maksājums uzskatāms par veiktu, kad maksājamā summa ir saņemta FAA norēķinu kontā.
  2. Katra komanda ir atbildīga par komandai vai tās dalībniekiem piemērotās soda naudas samaksu atbilstoši Nolikuma prasībām un sodu samaksas termiņiem. Ja noteiktā soda nauda netiek samaksāta laikā, komandas dalība turpmākajās spēlēs tiek apturēta līdz pilnīgai soda naudas samaksai, komandai piešķirot tehnisko zaudējumu ar rezultātu 0:5.

VII NORISE


  1. MFL spēles notiek saskaņā ar šo Nolikumu, spēkā esošajiem Noteikumiem par MFL dalībnieku pārejām un spēkā esošajiem MFL spēles noteikumiem.
  2. Spēle norisinās 4 pret 4 (3 laukuma spēlētāji un vārtsargs). Lai uzsāktu spēli, uz laukuma ir jābūt vismaz 4 spēlētājiem (3 laukuma spēlētāji un vārtsargs) no komandas.
  3. Spēles notiek ar spēles pamatlaiku 1 x 12 minūtes (neefektīvais laiks). Spēles laiks tiek aktivizēts vienlaicīgi visiem spēļu laukumiem, līdz ar to tā apturēšanai nav paredzēti nekādi apstākļi.
  4. Regulārajā turnīrā spēles rezultāts var būt neizšķirts. Play-Off spēlēs neizšķirta gadījumā spēles uzvarētājs tiek noteikts pēcspēles metienu sērijā. Katras komandas 3 (trīs) spēlētāji pamīšus izpilda pa vienam pēcspēles metienam. Ja pēc minēto pēcspēles metienu izpildes rezultāts joprojām ir neizšķirts, katras komandas tie paši spēlētāji jebkurā secībā pamīšus izpilda pa vienam pēcspēles metienam, līdz kāda no komandām gūst uzvaras vārtus. Izpildot papildu pēcspēles metienus, iepriekšējā secība nav jāievēro, bet spēlētājs nedrīkst izpildīt trešo pēcspēles metienu, kamēr visi viņa komandas atzīmētie spēlētāji nav izpildījuši vismaz divus.
  5. Par uzvaru regulārā turnīra spēlē komanda saņem 2 punktus, par neizšķirtu – 1 punktu, par zaudējumu – 0 punktu.
  6. Vienāda punktu skaita gadījumā regulārajā turnīrā augstāku vietu ieņēmušo komandu nosaka šādā secībā:
  • pēc savstarpējo spēļu rezultātiem;
  • pēc labākās vārtu starpības savstarpējās spēlēs;
  • pēc lielākā gūto vārtu skaita savstarpējās spēlēs;
  • pēc labākās vārtu starpības visās spēlēs;
  • pēc mazākās soda laiku summas;
  • izlozes kārtībā.
  1. Ilgstoši pārtraukumi spēles laikā:
  • ja neparedzētu apstākļu dēļ spēle tiek pārtraukta ne vairāk kā uz stundu, spēlei jāturpinās kā parasti ar to pašu rezultātu;
  • ja neparedzētu apstākļu dēļ spēle ir pārtraukta uz vairāk nekā stundu, spēle ir jāpārspēlē. Par pārspēles norisi lemj MFL Galvenais tiesnesis.
  1. Par neierašanos uz regulārā turnīra spēli komandai tiek piešķirts zaudējums ar rezultātu 0:5. Ja komanda neierodas uz izslēgšanas spēli, tai tiek piešķirts zaudējums visā sērijā.
  2. MFL spēles tiesā viens laukuma tiesnesis. 1/2 fināla un fināla spēles tiesā divi laukuma tiesneši.
  3. Izspēles kārtība:
  • MFL piedalās ne vairāk kā 32 komandas.
  • Spēles tiek aizvadītas saskaņā ar MFL Galvenā tiesneša apstiprināto spēļu kalendāru.
  • MFL notiek divos posmos – pirmajā posmā tiek izspēlēts divu apļu regulārais turnīrs, kurā tiek noskaidrotas labākās 16 (sešpadsmit) komandas.
  • MFL uzvarētāji tiek noskaidroti otrajā posmā, kurā 16 (sešpadsmit) labākās komandas izspēlē Play-Off turnīru 1/8 finālā, 1/4 finālā un 1/2 finālā sērijās līdz kādas komandas 2 (divām) uzvarām. Finālspēlē tiekas abu pusfinālu sēriju uzvarētāji, noskaidrojot komandu, kura izcīna 1.vietu un iegūst FAA kausu.
  1. Par jebkuru notikumu, kas saistīts ar sacensībām un kas nav īpaši minēts šajā Nolikumā vai MFL spēles noteikumos, lēmumu pieņem MFL Disciplinārā komiteja atbilstoši noteiktajai kompetencei.
  2. Par jebkuru notikumu, kas saistīts ar konkrētu spēli un kas nav īpaši minēts šajā Nolikumā vai MFL spēles noteikumos, spēles tiesnesis paziņo MFL Disciplinārajai komitejai 24 (divdesmit četru) stundu laikā pēc spēles.

VIII NODROŠINĀJUMS


  1. FAA nodrošina MFL spēles noteikumiem un Nolikumam atbilstošu sporta zāli ar diviem spēles laukumiem, sekretariātu, labiekārtotas ģērbtuves komandām un dušas ar silto ūdeni un atsevišķu ģērbtuvi ar dušu tiesnešiem.
  2. Komandas visiem laukuma spēlētājiem ir jābūt diviem komplektiem (ar atšķirīgu krāsu, vēlams, – gaišas un tumšas krāsas, krekliem) vienādu sporta tērpu, kuri sastāv no krekla, īsajām biksēm jeb šortiem un zeķēm. Komandas sporta tērpi var būt jebkurā krāsu salikumā, bet krekli nedrīkst būt pelēkā krāsā. Mājinieku komandai ir priekšroka spēļu formas krāsas izvēlē. Komandas spēļu krekliem jābūt numurētiem ar atšķirīgiem veselajiem skaitļiem mugurpusē un uz krūtīm ar skaidri saskatāmiem arābu cipariem. Cipariem mugurpusē jābūt vismaz 200 mm augstiem un uz krūtīm – vismaz 70 mm augstiem. Spēļu krekliem var būt jebkurš skaitlis no 1 līdz 99, bet skaitlis 1 nav atļauts laukuma spēlētājiem.
  3. Spēles tiesnesis ir atbildīgs par spēles rezultāta paziņošanu FAA.
  4. Komandām jāsadarbojas ar FAA, nodrošinot MFL popularizēšanu un publicitātes veicināšanu saskaņā ar šo Nolikumu un attiecīgu Disciplinārās komitejas un Galvenā tiesneša lēmumu izpildi.
  5. Ar savu dalību MFL katra komanda atzīst, ka FAA ir šādas ekskluzīvas tiesības:
    1. tiesības uz visām MFL spēļu televīzijas, radio un interneta translācijām, veidojot un pārraidot audiovizuālu darbu. FAA ir neierobežotas tiesības izmantot radīto audiovizuālo darbu, tā fragmentus un izejmateriālus, padarīt tos pieejamus sabiedrībai visu veidu skaņu un audiovizuālajā sektorā vārda visplašākajā nozīmē (kas pašlaik ir zināms un kas vēl tiks radīts nākotnē), tai skaitā internetā, kā arī izmantot pilnā apjomā, fragmentus un izejmateriālus jebkādā veidā, tai skaitā, – tulkot, izplatīt, pārdot, iznomāt u.tml. visos laikos visas pasaules teritorijā;
    2. mārketinga un licencēšanas tiesības uz FAA un MFL logotipiem, simboliku, oficiālajiem nosaukumiem, preču zīmēm un tirdzniecības zīmēm;
    3. tiesības uz tādu televīzijas, video un foto materiālu izmantošanu, kuros attēlotas atsevišķas MFL spēles vai to kopums, ieskaitot spēlētāju attēlus;
    4. FAA ir tiesības izmantot komandu apstiprināto simboliku ar nosacījumu, ka FAA izmanto komandu logotipus, saskaņojot tos ar komandām.
    5. Komanda nodrošina savas komandas spēlētāju un pārstāvju gatavību 15 (piecpadsmit) minūšu laikā pēc spēles piedalīties pēcspēles preses konferencē vai sniegt pēcspēles intervijas un komentārus mediju pārstāvjiem.
  6. FAA sedz ar MFL rīkošanu saistītos administratīvos izdevumus, datu bāzes uzturēšanas izdevumus, komiteju vadītāju darba samaksu, tiesnešu darba samaksu, kausu, medaļu, diplomu un citu apbalvojumu izgatavošanas izmaksas, kā arī sporta bāzes īres izdevumus.
  7. Komandas sedz visus Nolikumā paredzētos izdevumus, ieskaitot savus transporta, naktsmītņu, ēdināšanas, apdrošināšanas un citus izdevumus, kas saistīti ar dalību MFL.
  8. FAA sacensību norises vietā un laikā nodrošina sabiedrisko kārtību, medicīniskās palīdzības pieejamību, higiēnas, ugunsdrošības, drošības tehnikas un citu drošības noteikumu un normatīvo aktu ievērošanu un ir atbildīga par to.
  9. FAA nodrošina spēles informatoru un muzikālu pavadījumu.
  10. FAA nodrošina spēles protokolu internetā (MFL mājas lapā).
  11. Tiesības veikt spēles filmēšanu ir abām komandām, kuras sacenšas attiecīgajā spēlē.
  12. FAA neuzņemas nekādu atbildību par nelaimes gadījumiem MFL laikā sacensību norises vietā.

IX DISCIPLINĀRĀS SANKCIJAS UN PROTESTI


  1. MFL dalībnieku un komandu pārkāpumu sodīšana ir noteikta MFL Disciplinārās komitejas nolikumā un MFL Nolikumā. Lēmumus par komandu, spēlētāju un pārstāvju sodīšanu saskaņā ar Nolikumu pieņem MFL Galvenais tiesnesis. MFL Disciplinārā komiteja izskata gadījumus, kas nav paredzēti Nolikumā vai Disciplinārās komitejas nolikumā.
  2. Personas, kas pārkāpušas šā Nolikuma II sadaļas 4. un 5. punktu, MFL Disciplinārā komiteja ir tiesīga sodīt, piemērojot šādas sankcijas:

komandu spēlētājiem, oficiālajiem pārstāvjiem, sekretariāta darbiniekiem, kā arī citām ar komandu saistītām personām – diskvalifikācija no FAA rīkotajiem un saskaņotajiem čempionātiem, turnīriem, kausa izcīņām un citiem sporta pasākumiem līdz 5 (pieciem) gadiem, savukārt tiesnešiem – diskvalifikācija no FAA rīkotajiem un saskaņotajiem čempionātiem, turnīriem, kausa izcīņām un citiem sporta pasākumiem līdz 5 (pieciem) gadiem.

  1. Gadījumā, ja spēlē piedalās spēlētājs vai pārstāvis, kuram nav tiesību piedalīties spēlē vai kuram ir jāizlaiž spēle viņam piemēroto sankciju dēļ, pārkāpumu izdarījušajai komandai tiek piešķirts tehniskais zaudējums ar rezultātu 0:5 un soda nauda EUR 50,-.
  2. Ja komanda pārtrauc dalību MFL, tai neatkarīgi no izspēlēto spēļu skaita ir jāsamaksā visas ar dalību saistītās maksas. FAA ir tiesības lemt par papildu sankcijām komandai.
  3. Par neierašanos uz regulārā turnīra spēli komandai jāiemaksā FAA norēķinu kontā EUR 50,-.
  4. Par neierašanos uz izslēgšanas turnīra spēli komandai jāiemaksā FAA norēķinu kontā EUR 100,-, un komanda tiek izslēgta no dalības MFL.
  5. Par neierašanos uz 3 (trim) regulārā čempionāta spēlēm komandu diskvalificē. Ja komandu diskvalificē, visus šīs komandas spēļu rezultātus anulē gadījumā, ja komanda nav izspēlējusi vairāk nekā 50% spēļu. Ja komanda aizvadījusi 50% un vairāk spēļu, atlikušās komandas saņem uzvaru ar rezultātu 5:0.
  6. Par vārdiskā pieteikuma iesniegšanas termiņa kavējumu kavējuma maksa ir EUR 10,- par katru nokavēto dienu.
  7. Komandas kārtējo maksājumu (dalības maksas, soda naudu u.tml.) kavējuma gadījumā komandas dalība MFL tiek apturēta, un līdz naudas iemaksai nākamajās plānotajās spēlēs komandai tiek piešķirts tehniskais zaudējums ar rezultātu 0:5.
  8. Par komandas atteikšanos pabeigt spēli – soda nauda EUR 50,-, ja vien komanda nav iesniegusi protestu, kuru izskatot, MFL Disciplinārā komiteja ir atzinusi par pamatotu.
  9. Komanda, kas nav nodrošinājusi atbilstošas spēļu formas un to numerāciju atbilstoši šā Nolikuma VIII sadaļas 2.punktā minētajām prasībām, sodāma ar naudas sodu EUR 25,-.
  10. Par šajā sadaļā minēto punktu atkārtotiem pārkāpumiem un par pārkāpumiem izslēgšanas spēļu laikā komanda tiek sodīta divkāršā apmērā.
  11. Par MFL spēles noteikumu pārkāpumiem, par kuriem saņemti spēles sodi, soda naudas un diskvalifikācijas termiņi piemērojami šādos apmēros: - par spēles sodu 1 – soda nauda līdz EUR 50,- (piecdesmit EUR); - par spēles sodu 2 – soda nauda no EUR 25,- (divdesmit pieci EUR) līdz EUR 70,- (septiņdesmit EUR) un diskvalifikācija uz 1 (vienu) spēli FAA rīkotajās vai saskaņotajās sacensībās; - par spēles sodu 3 – soda nauda no EUR 100,- (viens simts EUR) līdz EUR 200,- (divi simti EUR) un diskvalifikācija uz 2 (divām) līdz 5 (piecām) spēlēm FAA rīkotajās vai saskaņotajās sacensībās.
  12. Komandu spēlētājiem un pārstāvjiem par rupjiem MFL spēles noteikumu vai MFL nolikumu pārkāpumiem MFL Disciplinārā komiteja var piemērot sodus, izvērtējot attiecīgās spēles videoierakstu.
  13. MFL dalībniekam nav tiesību izteikt masu medijiem personīga rakstura negatīvas atsauksmes par citu FAA rīkoto vai saskaņoto sacensību dalībnieku darbu. Sods par šī punkta neievērošanu – EUR 100,-.
  14. Protestu iesniegšanas kārtību un izskatīšanas procedūru nosaka MFL Disciplinārās komitejas nolikums.
  15. Iesniegums/sūdzība iesūtāma FAA elektroniski vai rakstveidā 14 (četrpadsmit) kalendāro dienu laikā no pārkāpuma izdarīšanas vai konstatēšanas brīža.
  16. Protests tiek izskatīts 15 (piecpadsmit) kalendāro dienu laikā no tā saņemšanas brīža.
  17. MFL Galvenā tiesneša lēmumus var apstrīdēt MFL Disciplinārajā komitejā, iesniedzot pieteikumu un iemaksājot FAA norēķinu kontā drošības naudu EUR 50,-. Pieteikuma apmierināšanas gadījumā komandai drošības nauda tiek atmaksāta 3 (trīs) bankas darba dienu laikā. Pieteikums tiek izskatīts tikai pēc drošības naudas saņemšanas FAA norēķinu kontā. Disciplinārās komitejas lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams.

X APBALVOŠANA


  1. MFL pirmo vietu izcīnījušo komandu apbalvo ar kausu un ceļojošo kausu, bet šīs komandas ne vairāk kā 15 dalībniekus, kuri piedalījušies MFL spēlēs ar medaļām.
  2. MFL vērtīgākos spēlētājus apbalvo ar piemiņas balvām.

Pielikums Nr.1

Laukuma izmēri