Māris Indulis Graudiņš

Ieteikt
 2

VĒSTULE VĒLĒTĀJIEM

Aicinājums vēlētājiem, kuri gaida pārmaiņas Jūrmalā!

Māris Indulis Graudiņš, Jūrmalas domes priekšsēdētāja kandidāts
(3. saraksts, PROGRESĪVIE – vēlēšanās 2017. gada 3. jūnijā)

Labdien Jūsmājās!

Esmu vīlies. Jau vairākus gadus es klusēju, kamēr savtīgi politiķi lika rokas manās kabatās un piešķīra manu nodokļu maksātāju naudu saviem draugiem un sponsoriem.

Tagad, kad šis atbalsts pietuvinātajai ZZS grupai tiek pasniegts kā lietderīgs darbs jūrmalnieku labā, mans sašutums pieaug. Cik ļoti Truksnim vajag nemīlēt mūsu pilsētu un savus līdzcilvēkus, lai izsaimniekotu mūsu naudu savtīgā labumā!

Neesmu vienīgais ar šādām emocijām. Ja arī Jums ir apnicis dzīvot šādā greizo spoguļu pilsētā – aicinu rīkoties. Ap mani ir pulcējušies līdzīgi domājoši jauni profesionāļi, kuri arī vairs negrib dzīvot pilsētā, kuras vadību nemitīgi pavada KNAB kriminālprocesi un apcietinājumi.

Šie cilvēki no kustības “PROGRESĪVIE” arī pirms partijas dibināšanas ir kopā strādājuši jau septiņus gadus. Piemēram, savācot 14000 parakstus iniciatīvās manabalss.lv, viņi panāca progresīvās nodokļu sistēmas izskatīšanu Saeimā. Un tagad, ar Jūsu palīdzību, mēs panāksim, ka Truksnis, sēžot pie kokteiļa glāzes darba vietā, vairs nenoteiks, kurai lietuviešu firmai jāpiešķir līgums.

Vai vēlamies, lai nodaļu vadītāju vietas Jūrmalas domē piešķirt Jūlija Krūmiņa pietuvinātajiem cilvēkiem? Vai vēlamies būt pakļauti ZZS sponsoru iegribām? Vai nav gana?

Mūsu 3. sarakstā nav neviena nejauša cilvēka. Mēs visi jūtam šo sāpi un redzam, ka pirmais solis ir ietaupīt 4-7 miljonus eiro ar saprātīgākiem iepirkumiem. Saimnieciska pārvaldība ir pamats:

1) 90% atlaidei nekustamā īpašuma nodoklim visiem jūrmalniekiem, kuri ilgstoši dzīvojuši Jūrmalā;
2) veselības atbalstam pensionāriem 100€ apmērā;
3) bezmaksas sporta, mūzikas un mākslas pulciņiem visiem jauniešiem;
4) izglītības pārkārtošanai, skolām sadarbojoties, nevis konkurējot vienai ar otru;
5) lielākam atbalstam daudzbērnu ģimenēm un jaunpiedzimušajiem 300€ apmērā.

2004. gadā Rīgas domes korumpētā vadība steidzās uzbūvēt 900€ milj. eiro “zelta tiltu”, lai tikai nebūtu jāpieņem Eiropas Savienības līdzekļi, kas prasa lielāku caurspīdīgumu un atskaites naudas izmantošanai.

Vai Jūrmalā ir citādi? Lsm.lv ziņo, ka “Jūrmala ir pēdējā vietā Latvijā ES fondu izmantošanā”. Kādēļ nepiesaistām vairāk Eiropas naudas? Kādēļ tā vietā taisām 25€ milj. deficītu, ko būs jāatmaksā gadiem uz priekšu? Katrai ģimenei jau 1320€ robs kabatā! Man ir aizdomas, ka atbildi zinu – ES fondu piesaiste apgrūtinātu brīvu naudas dāļāšanu draugu vai sponsoru uzņēmumiem.

Tāpēc rīkojamies. Ar Jūsu atbalstu mēs sasniegsim mērķi – vismaz 2000 balsis un trīs vietas Jūrmalas domē, lai vadītu jaunu koalīciju — domu biedru grupu, kas pārtrauks nejēdzīgos ZZS pārtēriņus.

LSM.lv ziņo, ka Truksnim nācies skaidroties arī par vēlmēm celt ”neadekvāti dārgu sporta namu (Lielupē) un par jaunuzceltu sporta halli (Kauguros), kas tika ilgstoši turēta slēgta”.

Dome parakstījusi 42000€ līgumu par pludmales soliņiem, kas septiņkārtīgi (!) pārsniedz veco soliņu cenu. Turklāt mēģiniet uz tiem ērti apsēsties! Neiespējami.

Tvfinance.net ziņo, ka „Dome lobē lietuviešu firmu”. „Jūrmalnieki cieš 1,2 milj. zaudējumu atkritumu konkursā,” kur Iepirkumu uzraudzības birojs aizrāda, ka līgums ir „nelikumīgs”. Lai mūsu vide būtu tīrāka un atbilstu ES normām, mums jāsāk šķirot atkritumus. Bet dome paraksta līgumu ar uzņēmumu BEZ atkritumu škirošanas pieredzes!

KNAB izmeklē ZZS Kauguru katlu mājas skandālu, kas laupījis mums iespējas sildīt mūsu mājokļus par saprātīgu cenu. No lielajām pilsētām Jūrmalā ir visdārgākās apkures cenas Latvijā (53€/Mwh).

Izglītības izmaksas mums dārgākās, ziņo LSM.lv, bet centralizētie eksāmeni Jūrmalas skolēniem ir visvājākie. Diemžēl šo sarakstu varam turpināt bezgalīgi. Kas ir risinājums?

Kā mēs varam atbalstīt svētkus, kultūru un infrastruktūru, bet darīt visu to par saprātīgām cenām, nevis par 7600€ par 1 kvadrātmetru, kā piedzīvojām ar Dzintaru koncerzāli! Latgales “Gors”, salīdzinājumam, izmaksāja 1150€ par kvadrātmetru.

Ir ārkārtīgi svarīgi iesaistīt sabiedriskās organizācijas iepirkumu pārraudzībā ar tiesībām uzdot jautājumus. Tas piebremzēs alkatīgas muļķības, ko “politiķi pelnītāji” gribētu mums uzspiest, pasniedzot to kā Jūrmalas uzplaukumu. Mēs atjaunosim Iedzīvotāju konsultatīvo padomi, ko ZZS likvidējusi, un dosim iespēju iedzīvotājiem pastāvīgi izteikties internetā ar īpašu balsošanas portālu.

Esmu jūrmalnieks 25 gadus, un 12 no tiem esmu strādājis izglītības jomā un, vadot Eiropas Parlamenta biroju Rīgā. Tāpēc es Jums saku droši: no savas ikdienas zinu, ko nozīmē laba pārvaldība. Kā EP biroja vadītājs esmu ievērojis stingros Eiropas noteikumus par to, kā rīkoties ar sabiedrības naudu. Tā ir Jūsu nauda.

Es nepieļaušu lieku Jūsu naudas izšķērdēšanu! Tas būs sākums, lai mēs atgūtu savu pašvaldību atpakaļ mūsu pašu rokās. Mūsu pašu valdību! Šajā darbā mani atbalsta uzņēmēji Juris Bariss, Baiba Rubesa, Ludmila Žurkova, dzejnieks Leons Briedis, hokeja treneris Juris Ozols, Boris Žitarevs, u.c. PROGRESĪVO idejas cildina arodbbiedrību vadītājs Egils Baldzēns, un mēs sadarbojamies ar Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrību. Pievienojieties arī Jūs!

Nepalaidīsim garām šo brīdi! Aicinu arī Jūs atbalstīt šo darbu!

Ar apņēmību – Jūsu Māris Graudiņš (Majoros, Jūrmalā)

P.S. Neaizmirstiet, ka vienīgi, strādājot kopā pret Trukšņa/ZZS izšķērdību, mēs spēsim atgriezt saimniecisku pieeju Jūsu nodokļu maksātāju naudai. Lūdzu, jau šodien atsūtiet man ziņu – kas Jums visvairāk rūp par Jūrmalas nākotni. Ir laiks rīkoties. Pievienojieties!