Izlaiduma gads

Ieteikt
 10

Filmas "Izlaiduma gads" autoru manifests

Lai panāktu Latvijā ražotu filmu konkurētspēju pasaules tirgū, ir jāļauj jauniem režisoriem pēc iespējas ātrāk realizēt viņu ieceres. Kamēr valsts budžetā neatrodas nauda ik gadu vismaz piecām līdz desmit jaunām pilnmetrāžas spēlfilmām, tikmēr ikvienam no mums ir jāatbalsta novārtā atstātā kinoindustrija. Latvijas izglītības sistēmā katru gadu tiek teorijas līmenī apmācīti vairāki desmiti režisoru, scenāristu, producentu, operatoru, montāžas režisoru, skaņu režisoru, mākslinieku u.c., bet tā ir veltīga naudas šķērdēšana, ja vismaz daļai no viņiem nav iespējas savas teorētiskās zināšanas pārvērst praksē.

Pilnmetrāžas spēlfilmai “Izlaiduma gads” līdz šim nav piešķirts valsts finansējums. Tomēr esam nolēmuši, ka filma taps! Par spīti visiem šķēršļiem! Esam pateicīgi tiem vairākiem desmitiem entuziastu, kas jau ir piekrituši strādāt pie filmas. Mums ir pilnībā nokomplektēta radošā komanda, ieskaitot aktierus un mākslinieciski tehnisko personālu.

Vienlaikus būtu naivi domāt, ka filmu ir iespējams radīt bez naudas. Cilvēki ir jāēdina, transportam ir nepieciešama degviela, aktieri ir jāapģērbj un filmēšanas vietas jāiekārto.

Filmas “Izlaiduma gads” komanda sper radikālu soli – mēs vēršamies pie visas sabiedrības ar aicinājumu novērtēt mūsu filmas ieceri un atbalstīt to, veicot ziedojumu. Šādā veidā mēs ieviešam jaunu praksi Latvijas kino filmu finansēšanā – dodot iespēju sabiedrībai izvēlēties, kuras filmas atbalstīt un kuras nē.


Veidosim filmas kopā!


Ar cieņu,

filmas “Izlaiduma gads” komanda:

Režisors: Andris Gauja

Scenārija līdzautors: Lauris Gundars

Operators: Aleksandrs Grebņevs

Producenti: Simona Kļaviņa, Guna Stahovska, Elīna Zazerska

Māksliniece: Ilze Kauliņa

Aktieri: Inga Alsiņa, Mārcis Klatenbergs, Ivars Auziņš, Gatis Gāga, Marina Janaus, Lingita Lina Bopulu, Aminata Diarra, Liena Šmukste, Ieva Apine, Ance Bumbure, Toms Ģelzis, Artūrs Kalnačs, Alina Gudovska

Radošā komanda: Gunita Groša, Linda Igolniece, Jānis Zariņš, Andrejs Trainovskis, Eduards Stefanovičs, Stīna Skulme, Gatis Trikulis, Evija Baula, Elīna Bērtule, Gatis Dzērve, Ieva Cīrule, Artūrs Hnikins, Tanita Tamme, Valters Krūzkops, Reinis Zilvers, Hārdijs Cibuļskis, Katrīna Smoļska, Lāsma Bērtule, Nadīna Elekse, Oskars Kupcāns, Sinda Saulkalne, Zane Zvirbule, Matijs Babris, Marina Samohvalova, Andrejs Gucu, Aleksandrs Rusevičs, Ziedonis Ločmelis, Marta Dzene


Rīgā, 2012. gada 8. maijā