PĪRĀDZIŅI KRIEVU GAUMĒ
Ir tāda lieta kā rauga mīkla ... tā ne vienmēr grib sanākt garšīga, mīksta un ēdama vēl otrajā dienā. Tad nu lūk, ja pirms pīrādziņu cepšanas un rauga mīklas taisīšanas ir kaut mazākā priekšnojauta, ka nesanāks, labāk nemaz neķerties klāt, bet izcept šos - tie sanāk vienmēr
Sastāvdaļas:
Mīklai:
260 gr kviešu miltu
100 gr sviesta
150 gr skāba krējuma
1/2 tk sāls
Pildījumam:
2 gab nelieli sīpoli
200 gr cūkgaļas krūtiņa
(kaut gan, ... iekšā var likt ko vien kārojas, biezpienu, rīsus, sēnes, malto gaļu utt.)
Dara tā:
Uz mīklas jaucamā dēlīša, vai galda virsmas sakapā sviestu pieliek miltus, sāli un krējumu un ātri samīca gludu mīklu. Izbeltnē, pārloka trīs kārtās, vēlreiz izveltnē, atkal pārloka un liek vēsumā uz pāris stundām.
Sagatavo pildījumu - sīpolus un gaļu smalki sagriež un apcep. Notecina liekos taukus un atdzesē.
Mīklu uzveltnē plānā kārtā, izspiež aplīšus apm 8cm diametrā. aplīšu malas apsmērē ar sakultu olu, vidū liek pildījumu un pārloka uz pusēm. Ar dakšiņas palīdzību rūpīgi aizspiež.
'Plāti izklāj ar cepamō papīru. Pīrādziņus kārto uz plāts, apsmerē ar sakultu olu.
Cep 200 C temperatūrā apm. 15-20 min zeltaini brūnus.
Ir tāda lieta kā rauga mīkla ... tā ne vienmēr grib sanākt garšīga, mīksta un ēdama vēl otrajā dienā. Tad nu lūk, ja pirms pīrādziņu cepšanas un rauga mīklas taisīšanas ir kaut mazākā priekšnojauta, ka nesanāks, labāk nemaz neķerties klāt, bet izcept šos - tie sanāk vienmēr
Sastāvdaļas:
Mīklai:
260 gr kviešu miltu
100 gr sviesta
150 gr skāba krējuma
1/2 tk sāls
Pildījumam:
2 gab nelieli sīpoli
200 gr cūkgaļas krūtiņa
(kaut gan, ... iekšā var likt ko vien kārojas, biezpienu, rīsus, sēnes, malto gaļu utt.)
Dara tā:
Uz mīklas jaucamā dēlīša, vai galda virsmas sakapā sviestu pieliek miltus, sāli un krējumu un ātri samīca gludu mīklu. Izbeltnē, pārloka trīs kārtās, vēlreiz izveltnē, atkal pārloka un liek vēsumā uz pāris stundām.
Sagatavo pildījumu - sīpolus un gaļu smalki sagriež un apcep. Notecina liekos taukus un atdzesē.
Mīklu uzveltnē plānā kārtā, izspiež aplīšus apm 8cm diametrā. aplīšu malas apsmērē ar sakultu olu, vidū liek pildījumu un pārloka uz pusēm. Ar dakšiņas palīdzību rūpīgi aizspiež.
'Plāti izklāj ar cepamō papīru. Pīrādziņus kārto uz plāts, apsmerē ar sakultu olu.
Cep 200 C temperatūrā apm. 15-20 min zeltaini brūnus.
← iepriekšējā | 5. no 119 | nākamā → |