Dizvanagi

Oficiālā lapa
Ieteikt
 16

Arī Tu vari palīdzēt!

Kanisterapija
Terapeitiskā rezultāta sasniegšanai ir nepieciešams nodarboties vismaz divas reizes nedēļā, tomēr nodarbību skaits ir jāplāno atkarībā no bērna veselības stāvokļa un diagnozes. Projekta ietvaros katram bērnam tiek izveidota veselības karte, lai objektīvi novērtētu terapijas laikā panāktos uzlabojumus bērna veselībā un uzvedībā. Terapijas īstenošanas speciālisti (sertificēti kanisterapijas speciālisti (3), ergoterapeits) ir apzināti un gatavi intensīvam darbam.
Projekta īstenošanas mērķauditorija ir 8 bērni ar īpašām vajadzībām Liepājā un tuvākajos novados (Grobiņa, Priekule Liepāja, Virga). Nodarbībām divas reizes nedēļā uz 12 mēnešiem 8 bērniem vajadzīgi 6500 Ls.

Mini ZOO
Biedrības "Mini zoo" ir vajadzīgs siens un burkāni, kā arī graudi un zāģu skaidas - ja kādam ir iespēja noziedot šīs lietas - būsim ļoti pateicīgi!

Mūzikas terapija
Mūzikas terapija ir viena no mākslu terapijas specializācijām, kurā klienti vai pacienti daudzveidīgo veselības un sociālo problēmu risināšanai un pārvarēšanai individuāli vai grupā izmanto mūziku un tās izteiksmes līdzekļus, muzicēšanas tehnikas un darbības domu, priekšstatu, pārdzīvojumu, jūtu, emociju, vajadzību, problēmu utt. izpausmei un refleksijai, lai nonāktu pie izmaiņām emocionālajā stāvoklī un domāšanas veidā, pie pilnīgākas fiziskas, emocionālas, sociālas integrācijas.

Septiņiem biedrības "Dižvanagi" bērniem mūzikas terapija ir ļoti nepieciešama, un arī esam atraduši jauku mūzikas terapeiti Maiju Zaķis, kura būtu ar mieru sniegt šo pakalpojumu!
Nodarbībām vienu reizi nedēļā uz 6 mēnešiem ir vajadzīgi 1176 Ls.

Reitterapija
Reitterapija ir ārstēšanas metode, kurā galvenais dziednieks ir zirgs. Tā ietver sevī problēmu risināšanu medicīniskā, psiholoģiskā un sociālā rehabilitācijā. Faktori, kas nodrošina reitterapijas labvēlīgo ietekmi ir zirga ritmiskās un trīsdimensiju kustības, zirga ķermeņa siltums, terapeita, palīgu un pacienta sadarbība, kā arī ārstniecībai neierastā terapijas norises vieta.
Pieciem "Dižvanagu" bērniem būtu vajadzīgas šādas nodarbības. Nodarbībām vienu reizi nedēļā uz 6 mēnešiem ir vajadzīgi 600 Ls.

Mākslas terapija!
Mākslas terapija ir specializēta terapijas metode, kurā tiek izmantota vizuālā ekspresija; tās mērķi – produktīva emocio­nālā izlāde, agresijas un citu negatīvu jūtu pārvēršana sociāli pieņemamā veidā, ārstēšanas procesa atvieglošana, apspiesto jūtu un domu izpaušana un pārstrādāšana, kontakta nodibināšana starp terapeitu un pacientu, iekšējās kontroles izjūtas attīstīšana, iekšējā potenciāla atklāšana, savas iekšējās pasaules izpratne, māksliniecisko spēju (radošuma, sponta­nitātes) attīstīšana un  paaugstināšana.

Biedrībai ir sadarbība ar mākslas terapeiti Lieni Vēsmiņu, kura labprāt strādātu ar septiņiem "Dižvanagu" bērniem, kuriem šī īpašā terapija būtu vajadzīga.
Lai nodrošinātu šo terapiju 6 mēnešu garumā, ir vajadzīgi 840 Ls.