Jaunumi
Maza maiznīca tieši Cēsu vecpilsētas vidū. Šeit tiek cepta maize no Latvijā bioloģiski audzētu plēkšņu kviešu (spelta), rudzu, griķu, auzu un miežu miltiem. Gatavota ar dabīgu ieraugu. Graudi malti akmens dzirnavās. Tādu maizi citur neatradīsi!
Cēsu Maize šodien PVD (Pārtikas un veterinārais dienests) pārbaudē ieguva augstāko iespējamo novērtējumu. Un tas ir pašsaprotami. Šāds novērtējums ir tikai dažiem nozares uzņēmumiem.
Tas bija tikai laika jautājums. Es nevienu brīdi neesmu ticējis ĢMO nekaitīgumam. Un par Roundup vēl mazāk. Beidzot ir fakti, ir uzvarēti divi tiesas procesi (pagaidām attiecībā uz ĢMO, bet ticu, ka par Roundup arī drīz būs). Ja tie zinātnieki neaizies bojā dīvainos...
No rītdienas cepu cepu kukulīti
Brīvdienās radās nākošais mērķis - izveidot un reģistrēt vienu tīru BIO maizes veidu. Šobrīd ceptajai maizītei dažas sastāvdaļas nav bio sertificētas, tādēļ arī maizi nevar ielikt "bio" plauktiņā.

Brīvdienās radās nākošais mērķis - izveidot un reģistrēt vienu tīru BIO maizes veidu. Šobrīd ceptajai maizītei dažas sastāvdaļas nav bio sertificētas, tādēļ arī maizi nevar ielikt "bio" plauktiņā.
Labdien Cēsu Maizes ēdājiem un draugiem. Cepējam divas nedēļas, vai nedaudz ilgāk, nepieciešams vairāk saules gaismas. Tātad mazas brīvdienas. Došu ziņu, kad izņemšu nākošos četrus kukulīšus no cepeškrāsns

Uzlabojam maizes sastāvu. Tagad klasiskajai tomātu-olīvu maizei un saldajai maizei sastāvā ir 20% īpaši gardie un vērtīgie plēkšņu (spelta) kviešu pilngraudu milti.
No šodienas Cēsu Maize ir nopērkama arī veikalā "Ķimene" Cēsīs, Rīgas ielā 18.
Ja no rīta izcepti astoņi kukulīši maizes – var pagatavot brokastis. Saliekam pannā sieru, tomāta šķēli un lauku olā pilngraudu miltos panētu saulsardzeni. Ja patiešām ir tikai gailenes vai baravikas, tad var likt tās, bez olas un miltiem, vienkārši 2mm biezās...
Ar nodomu nolikta trešdaļa kukulīša (pirmo reizi 2 gados) pēc nedēļas gaidīšanas apgrauzdējās olīveļļā. Salikās komplektā ar to, kas redzams foto. Nav ar ko salīdzināt (esmu ēdis gandrīz visu, ko cilvēki liek uz galda, ok ne suņus). Šādu servējumu draugiem vakarā...
Pirms pāris dienām iesūtīta saldā ēdiena versija. Cēsu saldā maize ar zemenēm. Tik vienkārši. Nesalīdzināt ar baltmaizi, te veidojas cita garša (kaut kas no lauku rupjmaizes ar cukuru?) Es ūdens vietā ielietu pienu. Bet tas katram pēc savas sajūtas. Paldies foto...