Ir mums uzticami klienti vairāku gadu garumā, kuri pasūta ierauga maizes cepšanas starta komplektus. Kādu pusgadu pacep, tad pauzīte. Tad pēc pusgada atkal veic jaunu pasūtījumu. Un daži no viņiem ir pamanījuši, ka mūsu dotā instrukcija mazliet mainās. 800 g vietā 1 kg, divas ēdamkarotes miltu – tā vietā 4. Gaidīt 3 vai 4 stundas u.t.t.
Kā lai atbild? Sapratu, ka te vispār nav “pareizās” instrukcijas. Visas versijas ir pareizas un strādājošas. Tiem daudzumiem nav īsti nozīmes, jo tas strādā jebkurā gadījumā. Kā nu kuram labāk patīk. Un vēl tas ir atkarīgs no miltu veida. Rudzu vai kvieši vai spelta. Vai baltie milti vai pilngraudu. Ar katriem no tiem sanāks pilnīgi savādāk. Un katrā virtuvē, un katrā cepeškrāsnī un katram cilvēkam sanāks savādāk. Tīrā ezotērika? Varbūt, bet var arī tīri fiziski izskaidrot - temperatūras režīmi katrā etapā un virtuves kopējais mikroklimats un attieksme pret darbu. 🙂
Par maizes cepšanu cilvēki mācās vismaz 3 gadus un arī visu mūžu. Par maizes cepšanu ir kādas 500 000 dažādas grāmatas. Un katrā būs rakstīts mazliet savādāk. Google tikai angļu valodā vien ir 899,000,000 lapas par maizes cepšanu. Un katrā būs rakstīts mazliet savādāk.
Kā lai atbild? Sapratu, ka te vispār nav “pareizās” instrukcijas. Visas versijas ir pareizas un strādājošas. Tiem daudzumiem nav īsti nozīmes, jo tas strādā jebkurā gadījumā. Kā nu kuram labāk patīk. Un vēl tas ir atkarīgs no miltu veida. Rudzu vai kvieši vai spelta. Vai baltie milti vai pilngraudu. Ar katriem no tiem sanāks pilnīgi savādāk. Un katrā virtuvē, un katrā cepeškrāsnī un katram cilvēkam sanāks savādāk. Tīrā ezotērika? Varbūt, bet var arī tīri fiziski izskaidrot - temperatūras režīmi katrā etapā un virtuves kopējais mikroklimats un attieksme pret darbu. 🙂
Par maizes cepšanu cilvēki mācās vismaz 3 gadus un arī visu mūžu. Par maizes cepšanu ir kādas 500 000 dažādas grāmatas. Un katrā būs rakstīts mazliet savādāk. Google tikai angļu valodā vien ir 899,000,000 lapas par maizes cepšanu. Un katrā būs rakstīts mazliet savādāk.

| ← iepriekšējā | 47. no 300 | nākamā → |
