Cēsu Maize

Oficiālā lapa
Ieteikt
 8

Laba maize un labs siers. Kompozīcija nesatricināma. 🙂 Fotorecepte mājas sieram. Piens + citrona sula (var cidoniju) + sāls + pusstunda darba. Bez krējuma, bez olām, bez biezpiena, bez ierauga, bez fermentiem, bez ķīmijas un nekā cita nevajadzīga. Var tālāk nelasīt, ja visu šo jau zini. 🙂 Tālāk mans skatījums. Karsējam labu pienu. Piens mēdz piedegt, maisi. Domas par temperatūru dalās. 89 līdz 96. Vienkārši skaties, sajūti un 2 minūtes pirms met pirmos burbuļus, lej citrona sulu, tici sanāks! 🙂 Šajā fotoreceptē ir 6 litri veikala piens un 3 citronu sula. Pienu pērc tādu, kam virs 3,8%. Labāk būtu labs neattaukots lauku piens, pirms gadiem desmit tādu pirku netālu no Babītes ezera vienā pienotavā, kā arī Daugavas lokos no viena lauku vīra, kuram % bija virs 12. 🙂. Tātad karsē, kad ir tie grādi, lēnām lej citronu sulu. Un tiešām lēni, lēni maisi, pat ne maisi – lēni kustini lielo koka karoti. Sāls ... rekomendē likt pēc šī procesa, jau gatavam sieram. Es lieku uzreiz pienā. Citronu sulas vietā vienkārši vari lietot citronskābi. Tad tas viss sarausies pārslās. Ar sietiņu to visu nosmel un pārliec caurdurī. Kad sūkalas notek, saliec savās mīļākajās bļodiņās un uzliec slogu. Par garšvielām. Kaltēti tomāti. Ķiploki. Dilles, Baziliks. Sēklas. Ķimenes, protams. Utt, līdz pat svaigam ķirbim, cidonijām un kajenas pipariem. Izvēlēto var iemaisīt tieši pienā pirms procesa. Es šodien izvēlējos nelielu eksperimentu. Pielietoju "Pavāru māja Līgatne" bērza sīrupa sāli. Šī nav reklāma, vienkārši stāvēja pa rokai, Ēriks Dreibants pirms gada uzdāvināja. Sanāca tik labi, ka nevaru atrast piemērotus vārdus to aprakstīt. Pussaldais bērza sulu sīrupa siers. 🙂 P.S. Izcept labu maizi var mājās. Ir mazliet grūtāk, kā pagatavot sieru, bet var. Ko varam, to dodam – http://www.cesumaize.lv tur ir links uz mūsu interneta veikalu. P.P.S No šiem 6 litriem piena sanāca ~ 1 kg siers.

iepriekšējā3. no 532nākamā

Galerija 31.10.2023

Ievietoja: Cēsu Maize 31. okt 2023 07:52

Citas šīs lapas galerijas