ZIEDONIS. LĀCIS. SIEVIETES.

Oficiālā lapa
Ieteikt

Par albumu

Komponists: Kārlis Lācis. Dzejnieks: Imants Ziedonis.

13 oriģinālkompozīcijas.

Izpildītājas: Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule Skrastiņa, Ieva Segliņa, Dārta Daneviča,  Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva,  Jolanta Strikaite,  Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone, Dita Lūriņa.

© + ℗ 2012, Kārlis Lācis, deBusul MUSIC


Pirmās dziesmas albumam tapušas jau 2012.gada pavasarī. Acumirkļa iedvesmā viens pēc otra sarindojās 13 dzejoļi no Imanta Ziedoņa krājumiem Motocikls, Kā svece deg, Taureņu uzbrukums, Caurvējš, Viegli, Man labvēlīgā tumsā. Atlika uzrunāt 10 izpildītājas, kuras, izdzirdot pirmās viņām nosūtītās dziesmu versijas, nedomājot piekrita. 

Albuma projekta īstenošanas gaitā Kārļa Lāča mūzikas un Imanta Ziedoņa dzejas aicinājumam atsaukušās solistes: Rēzija Kalniņa, Ieva Segliņa, Ilze Ķuzule – Skrastiņa, Dārta Daneviča, Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva, Jolanta Strikaite, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone un Dita Lūriņa kā arī mūziķi: Gints Pabērzs, Kaspars Zemītis, Ainis Zavackis, Jānis Stafeckis un Artūrs Noviks. 

Par albuma vizuālo noformējumu gādāja fotogrāfs Jānis Deinats un dizainere Ingrīda Zābere.

Albums iznāk Imanta Ziedoņa jubilejas gadā un no projektā iesaistīto personu puses tas nav tikai veltījums, bet drīzāk pateicība par iedvesmu, ko ikviens atradis dzejnieka daiļradē un caur kuru spējis realizēt savu radošumu, varbūt sen lolotu ieceri vai sapni. 

Vairāk informācijas: šeit