"AR - TUR"

Oficiālā lapa
Ieteikt
 5

GOA. Indija

Goa – viena no skaistākajām Indijas vietām un viens no labākajiem Āzijas kūrortiem Arābijas jūras krastā. Bijusī portugāļu kolonija, kur apbrīnojami harmoniski ir savijušās indiešu un portugāļu kultūras. Majestātiskās senās katedrāles, klosteri un cietokšņi, mājīgas villas gleznaini plešas gar visu piekrasti. Goa ir vairāk kā 40 pludmaļu, kuru kopgarums sasniedz 160 km. Tā ir vienlaidus smilšu josla, kurai vienā pusē ir jūra, bet otrajā – palmu birzis. Dzīve skaidrā okeāna krastos zem maigi glāstošas saules stariem, zilajām debesīm un palmām ir viegla un bezrūpīga. Paši pirmie to saprata romantikas cienītāji – 60.gadu hipiji. Jau tad viņiem bija apnikuši Eiropas komfortablie kūrorti, un, īstas romantikas, mīlas un brīvības meklējumos, viņi nonāca Indijas krastos, kur atrada īstu paradīzi zemes virsū – Goa. Ģeogrāfiski Goa dalās divās daļās – ziemeļu un dienviddaļā. Dienvidu Goa atrodas dārgas (pēc Indijas mērauklām) pansijas un viesnīcas, kuras ir populāras bagāto indusu vidū, kā arī vidējā Eiropas iedzīvotāju slāņa vidū, šīs vietas ir pilnīgi atbilstošas turīgu ļaužu atpūtai. Goa ziemeļdaļā apmetas progresīvā jaunatne no Eiropas un Amerikas. Šī ir jauniešu “tusiņu” un diskotēku vieta. Šeit ir ārkārtīgi populāras pludmales viesības, kur tiek atskaņota mūzika “Goa trans” stilā – uz zemām frekvencēm ieskaņotas indiešu melodijas. Goa centrālā daļa apvieno vēsturiskos un kultūras pieminekļus.


gal_228861243_smallgal_228861275_smallgal_228861252_smallgal_228861279_smallgal_228861870_smallgal_228861259_small

Mūsu piedāvātās ceļojumu programmas uz Goa:

Vairāk par mūsu piedāvātajām ceļojumu programmām skatiet mūsu mājas lapā!


gal_234904084_smallgal_234904089_smallgal_234904091_smallgal_234904096_smallgal_234904114_smallgal_234904119_small
Goa klimats: tropisks, vidējā gada ūdens un gaisa temperatūra ir +28 grādi pēc Celsija. Lietus sezona ilgst no jūnija sākumā līdz septembra beigām. Veiksmīgākais laiks ceļojumam: oktobris — maijs.

Goa vēsture: Goa vēstures aizsākumi meklējami laikos, kad 1510.gadā Āzijā norisinājās sīva cīņa par kontroles iegūšanu pār garšvielu tirgu. Portugāļi tolaik bija vieni no labākajiem jūrasbraucējiem, tādēļ viņiem bija nepieciešama sava jūras osta Indijā. Portugāļi iekaroja Indijas piekrastes visgardāko kumosu – Goa. Šajā laikā Goa zemes pārvaldīja Adils Šahs Baidžaipura, un viņa plānos neietilpa padošanās bez cīņas. Portugāļi drosmīgā kapteiņa Afonso Albukjerkes vadībā karakuģus virzīja uz krastiem, taču sastapās ar Adil Šaha sīvu pretestību un bija spiesti atkāpties. Tajā pat gadā portugāļi, divkāršojot savus spēkus, no jauna devās uzbrukumā. Adils Šahs tika nogalināts un pārvalde nonāca uzvarētāju rokās. 1543.gadā portugāļi palielināja savu ietekmi Salcjettes, Bardezes un Mormugoa rajonos. Goa nokļuva pirmie spāņu inkvizitori, kā rezultātā sākās hinduistu un kristiešu kultūras saplūšana un sajaukums. Jāatzīmē, ka tajos laikos uz Goa, kas bija ļoti gards kumoss, acis meta arī citas spēcīgās jūras lielvalstis. Tā 1603. un 1640.gadā uz Goa atkuģoja lielgabaliem bruņotie dāņu kuģi, tomēr portugāļi ar vietējo iedzīvotāju atbalstu spēja atvairīt dāņu ekspansiju un tos ar kaunu padzīt no Goa krastiem. Goa zem portugāļu karoga kļuva par lielu ostas un tirdzniecības centru. Kā jebkurai nozīmīgai pilsētai, arī Goa bija tempļi, (gan hinduistu, gan kristiešu), tirdzniecības vietas un rindas, bagāto un nabadzīgo rajoni, bet iedzīvotāju mieru sargāja cietokšņi. Tas viss ir saglabājies līdz mūsdienām. Noteikti apmeklējiet seno Goa centru, lai izsajustu tā laika atmosfēru. Par eiropiešu klātbūtni atgādina apbrīnojams Indijas nacionālās un eiropiešu senās kultūras, arhitektūras un pat gastronomijas delikatešu sajaukums. Pārsteidzošs ir vietējo iedzīvotāju skaistums, kuru asinīs ir saplūdis rietumu atklātums un austrumu smalkums.

Brīvā laika pavadīšanas un izklaides iespējas Goa: Tūrisma serviss Goa piedāvā milzīgu daudzumu gan individuālajam, gan organizētajam grupu tūrismam. Visa krasta josla ir viena milzīga pludmale. Izejot ārpus viesnīcas teritorijas, Jūs nonākat pludmalē. Var paņemt rikšu un doties gar piekrasti, aplūkojot vietējās ievērības cienīgās vietas, ik pa laikam apstāties, nopeldēties un pat sauļoties jebkurā Jums pie sirds nākušajā vietā. Ūdens izklaides: laivas, ūdens motocikli, izpletnis, daivings (zemūdens peldēšana). Pa pludmalēm skraida baskājaini vietējie puišeļi, kuri piedāvā tikpat kā par velti kokosriekstus, tikko norautus no tuvējās palmas. Ar speciāli ielocīta naža palīdzību, viņi jūsu klātbūtnē riekstu iešķeļ, un, kad Jūs izdzersiet vēsā kokosrieksta pienu, izņems Jums maigo balto riekstu. ”Baunti” pat nelīdzinās šai burvīgajai garšai... Goa atrodas septiņu upju krastos. Šīs upes ir kuģojamas cauru gadu un pa tām vizina tūristus, lai parādītu neatkārtojamas dabas ainavas. Parasti šāda brauciena cenā ir iekļautas arī pusdienas nacionālajā restorānā. Goa ir ļoti bagātīga dabas ainava: salas, ūdenskritumi, džungļi un mangrovas audzes, ezeri, garšvielu plantācijas. Tas viss paveras tūristu acu skatiem. Tieši Goa ir jāpateicas par jauna deju mūzikas virziena rašanos – Goa-trans. Ja Jums patīk dejot, tad Jūs pārsteigs deju vakari pludmalēs, kur saulei rietot sanāk cilvēku simti un pat tūkstoši no visas pasaules, lai nobaudītu rietošās saules skaistumu, saskarsmi, okeānu un, protams, mūziku.

Slavenākās ZiemeļGoa pludmales:
- Anjuna - 20.gs.50.-60.gados šo pludmali atklāja hipiji. Kaut gan daudzi hipiji šo plumali ir pametuši, tomēr joprojām šeit saglabājas to laiku noskaņa. Anjuna ir kļuvusi slavena ar savām pludmales ballītēm mēnesgaismā un iktrešdienas tirgu.
- Baga, Calangute, Candolim - Ballītes! Ballītes! Ballītes! Ja tieši ballītes ir tas, ko Tu vēlies izbaudīt Goa, tad šīs trīs pludmales to arī piedāvā. Naktsdzīve Bagas pludmalē pārsvarā norit klubā Tito un Cafe Mambo.
- Bambolim - maza, tīra, lielākoties vēl neatklāta pludmale, kuru apmeklē vairāk vietējie iedzīvotāji nekā tūristi. Šajā pludmalē ir iespējams nodarboties ar ūdens sportu - sērfot, burāt un nirt.
Slavenākās DienvidGoa pludmales:
- Palolem - pazīstama kā Goa paradīzes pludmale.
- Cavelossim - pazīstama ar lieliskajām pludmalēm un greznām viesnīcām, tiek uzskatīta par visskaistāko pludmali DienvidGoa. Pludmale ir ideāla vieta, lai kolekcionētu gliemežvākus, pastaigātos vai nodoties aktīvākai atpūtai, izbraucot ar katamarānu, vai vienkārši vērot delfīnus.
- Betalbatim - vieta, kur izbaudīt patiesi mierīgu un relaksējošu atpūtu, viena no skaistākajām Goa pludmalēm.
- Colva - vecākā un garākā Goa pludmale. Vienkārša pastaiga šajā pludmalē izvēršas par kaut ko skaistu, iespēja vērot delfīnus. Viens no labākajiem atpūtas veidiem ir brauciens ar laivu. Daudzi laivnieki piedāvā izbraukt ar laivu līdz vietējām salām. Entuziasti var doties izbraucienā ar kanoe.


gal_234904101_smallgal_234904120_smallgal_234904122_smallgal_234904132_smallgal_234904128_smallgal_234904143_small

Tūrisma vīza uz Indiju