Uguns Pavēlnieks

Ieteikt
 1

konkursa NOLIKUMS

KONKURSA ORGANIZĒTĀJS
Konkursu rīko Valsts reģionālās attīstības aģentūra (turpmāk tekstā – Aģentūra) sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (turpmāk tekstā - Organizatori) Latvijas - Šveices sadarbības programmas individuālā projekta „Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs” (turpmāk tekstā – Projekts) ietvaros.

KONKURSA MĒRĶIS
Konkursa mērķis ir aktualizēt ugunsdrošības jautājumus, īpaši akcentējot ugunsnelaimes cēloņu novēršanu. Dalība konkursā motivēs apgūt jaunas zināšanas par pareizu rīcību ugunsgrēka gadījumā un mazinās risku kļūt par ugunsnelaimes izraisītājiem un/vai upuriem.

KONKURSA DALĪBNIEKI
1.    Konkursā var piedalīties jebkuras Latvijas Valsts Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētas vispārējās izglītības iestādes 7. un 8.klašu skolēni (turpmāk tekstā – Konkursa dalībnieki).
2.    Katra 7. un 8.klase var pieteikt vienu komandu 6 skolēnu sastāvā (turpmāk tekstā – Komanda).

KONKURSA PIETEIKUMU IESNIEGŠANA
1.    Komanda jāreģistrē konkursa mājas lapā http://www.draugiem.lv/ugunspavelnieks (turpmāk tekstā - Konkursa mājas lapa), elektroniski aizpildot Pieteikuma anketu (spied šeit), līdz 2013.gada 19.februārim plkst. 16:00.
2.    Pieteikuma anketā Komandai jānorāda atbildīgais skolotājs/-a (turpmāk tekstā – Kontaktpersona).
3.    Ja Pieteikuma anketā norādītā informācija ir aizpildīta precīzi, Organizatori apstiprina reģistrāciju, nosūtot informāciju par turpmāko dalību konkursā 5 (piecu) darba dienu laikā no Pieteikuma anketas iesniegšanas dienas uz anketā norādītās Kontaktpersonas e-pasta adresi.
4.    Organizatoriem ir tiesības pārbaudīt Pieteikuma anketā norādītos datus un, nepareizu datu uzrādīšanas gadījumā, liegt turpmāku dalību konkursā.

KONKURSA NORISE
Konkurss norisinās trijās kārtās:
pirmā atlases kārta :
    -  radošais darbs:     jāiesniedz līdz 2013.gada 28.februārim
                                  balsošana no 2013.gada 4.marta līdz 20.martam
    -  tests: jāaizpilda no 2013.gada 6.marta – 14.martam
    -  katra reģiona pirmās atlases kārtas uzvarētāju paziņošana: 2013.gada 22.martā
reģionālā atlases kārta: no 2013.gada 11.aprīļa – 30.aprīlim
fināls: 2013.gada 16.maijā

Pirmā atlases kārta
Radošais darbs:
1.    Radošā darba uzdevums: sagatavot fotogrāfiju, atbilstoši tēmai, ko Komandas Kontaktpersona saņems kopā ar konkursa reģistrācijas apstiprinājumu.
2.    Radošais darbs jāiesniedz elektroniski, augšupielādējot to Konkursa mājas lapā ne vēlāk kā līdz 2013.gada 28.februārim. Neatkarīgi no Komandas reģistrācijas datuma, radošā darba iesniegšanas datums nemainās.
3.    Komandu radošie darbi tiks publicēti Konkursa mājas lapā un nodoti Konkursa mājas lapas apmeklētāju balsojumam no 2013.gada 1.marta – 20.martam.
4.    Balsojuma rezultāts katrai Komandai tiks aprēķināts, sasummējot balsošanā iegūto balsu skaitu. Katra reģiona visvairāk balsis ieguvusī Komanda saņems 50 punktus. Katra nākamā - par diviem punktiem mazāk. Komandas, kas balsojumā ieņem vietas no 26 un uz leju, saņems vienu punktu.
5.    Pēc noteiktā termiņa iesniegtie radošie darbi netiks izskatīti un iekļauti balsošanā. Komandas, kuras radošā darba iesniegšanas termiņu būs nokavējušas vai neiesniegs to vispār, saņems nulli punktu.
Tests:
6.    Konkursa mājas lapā tiks publicēts tests par ugunsdrošības jautājumiem, kas jāaizpilda no 2013.gada 4.marta – 14.martam.
7.    Katra Komanda testu var pildīt vienu reizi. Testā tiks ietverti 10 jautājumi. Par katru pareizu atbildi komanda saņems 5 punktus.
Uzvarētāju paziņošana:
8.    Katra reģiona pirmās atlases kārtas 5 (piecas) visvairāk punktus ieguvušās Komandas turpina dalību konkursa Reģionālās atlases kārtā.
9.    Pirmās atlases kārtas uzvarētāji tiks noteikti, apkopojot testā un balsojumā iegūtos punktus. Vienāda punktu skaita gadījumā, tiks ņemts vērā testā iegūto punktu skaits. Ja arī tad punktu skaits būs vienāds, Komandas, ar vienādu punktu skaitu, saņems papildus uzdevumu un iespēju iegūt 50 punktus. Komanda, kura papildus uzdevumā iegūs vairāk punktu, turpinās dalību konkursa nākamajā kārtā.
10.    Pirmās atlases kārtas uzvarētāji (piecas Komandas katrā reģionā) tiks paziņoti 2013.gada 22.martā Konkursa mājas lapā un informēti individuāli, nosūtot e-pasta vēstuli uz Kontaktpersonas norādīto e-pasta adresi.

Reģionālā atlases kārta
11.    Katra reģiona 5 (piecas) pirmajā atlasē visvairāk punktus ieguvušās Komandas cīnīsies par reģiona uzvarētāja titulu un vietu finālā.
12.     Pirmajā atlases kārtā uzvarējušo Komandu pārstāvētās izglītības iestādes iesūta uz izglītības iestādes veidlapas sagatavotu, direktora (-es) parakstītu Apliecinājumu, ko elektorniski saņems visu pirmajā atlases kārtā uzvarējušo Komandu Kotaktpersonas, adresētu Valsts reģionālās attīstības aģentūrai, konkursam „Uguns pavēlnieks”, Elizabetes ielā 19, Rīgā, LV 1010.
13.    Reģionālās atlases norisināsies:
    Rīgas reģiona skolas – Rīgā, 2013.gada 11.aprīlī;
    Zemgales reģiona skolas – Jelgavā, 2013.gada 16.aprīlī;
    Vidzemes reģiona skolas – Valmierā, 2013.gada 19.aprīlī;
    Kurzemes reģiona skolas – Liepājā, 2013.gada 26.aprīlī;
    Latgales reģiona skolas – Daugavpilī, 2013.gada 30.aprīlī
14.    Komandām būs jāpiedalās lekcijā par ugunsdrošības jautājumiem, jāpiedalās veiklības stafetēs, atjautības uzdevumos, jādemonstrē gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas un iemaņas ugunsnedrošās situācijās, jāsagatavo Komandas prezentācija, atbilstoši norādēm, kas tiks nosūtītas uz Kontaktpersonas e-pasta adresi 2013.gada 22.martā.
15.    Reģionālās atlases kārtas uzvarētājus noteiks pēc iegūto punktu skaita summas, kas tiks piešķirti par katra uzdevuma izpildi – teorētiskajos uzdevumos par katru pareizu atbildi, praktiskajos uzdevumos par iegūto vietu piecu Komandu konkurencē. Pirmās atlases kārtas un reģionālās atlases kārtas punkti nesummējas.

Fināls
16.    Norisināsies Rīgā, 2013.gada 16.maijā un tajā tiksies katra reģiona uzvarētāji.
17.    Komandām būs jāveic gan praktiski, gan teorētiski uzdevumi, demonstrējot zināšanas un iemaņas ugunsnedrošās situācijās, jāpiedalās veiklības stafetēs, jāsagatavo radošs priekšnesums, atbilstoši norādēm, kas tiks nosūtītas uz Kontaktpersonas e-pasta adresi 2013.gada 2.maijā.
18.    Fināla uzvarētāju noteiks pēc iegūto punktu skaita summas, kas tiks piešķirti par katra uzdevuma izpildi – teorētiskajos uzdevumos par katru pareizu atbildi, praktiskajos uzdevumos par iegūto vietu piecu komandu konkurencē.

KONKURSA BALVA
1.    Galvenā balva – ceļojums uz Šveici, Vo kantona galvaspilsētu Lozannu 2013.gada augusta beigās uzvarētāju Komandai – 6 (sešiem) skolēniem un vienai viņus pavadošai personai.
2.    Organizatoriem ir tiesības piešķirt papildu veicināšanas balvas.

DROŠĪBAS NOTEIKUMI
1.    Konkursa norisi Organizatori saskaņo ar katras konkursa norises vietas administratīvās teritorijas pašvaldību.
2.    Konkurss notiek tikai tādos laikapstākļos, kas neapdraud Konkursa dalībnieku veselību un drošību.
3.    Konkursa Reģionālās atlases un Fināla norises vieta tiks norobežota un iekārtota atbilstoši sabiedriskās kārtības un drošības, ugunsdrošības, darba aizsardzības un vides aizsardzības prasībām.
4.    Konkursa Reģionālās atlases un Fināla norises vietās tiks nodrošināta par pirmās palīdzības sniegšanu atbildīgā persona.
5.    Konkursa Reģionālās atlases un Fināla norise laikā tiks apdrošināta Organizatoru vispārējā civiltiesiskā atbildība par trešajām personām nodarītajiem tiešajiem zaudējumiem sakarā ar trešo personu mantas bojājumu vai trešo personu dzīvībai vai veselībai nodarīto kaitējumu.

NOSLĒGUMA NOTEIKUMI
1.    Iesniedzot Pieteikuma anketu, Konkursa dalībnieki  piekrīt nolikuma noteikumiem.
2.    Visas izmaksa, kas saistītas ar Komandas dalību konkursā no Konkursa dalībnieku puses (ceļa izdevumi u.c.), sedz Konkursa dalībnieki.
3.    Papildus informācija par konkursa norisi un noteikumiem:

Valsts reģionālās attīstības aģentūras
Sadarbības un informācijas departamenta
projektu vadītāja Laura Stūrīte
tālrunis: 67079030
e-pasts: laura.sturite@vraa.gov.lv