Vidzemes Augstskola. Tūrisma fakultāte.

Ieteikt
 3

Tūrisma organizācija un vadība

Tūrisms - mūsdienu pasaules un Latvijas viena no dinamiskākajam un daudzveidīgākajām tautsaimniecības nozarēm, kas ietver dažādus tā veidus no darījumu tūrisma līdz kultūras tūrismam un ekotūrismam. Laba izglītība, ko iespējams iegūt Vidzemes Augstskolā, palīdzēs tajā atrast vietu atbilstoši katra studenta mērķiem un apņēmībai.

Studiju programmas direktore Mg.sc.soc. Inese Ebele


gal_235436250_middle                             gal_235433615_middle


Iegūstamais grāds:Profesionālā bakalaura grāds tūrisma vadībā.
Profesionālā kvalifikācija:Tūrisma nozares uzņēmuma vadītājs.

Iespējamās specializācijas: 

Aktīvā tūrisma vadība;
Tūrisma plānošana valsts un pašvaldību iestādēs.


Studiju programma akreditēta:Akreditācijas lapas kopija

Studiju ilgums:

3,5 gadi (8 semestri).

Prasības uzņemšanai:

CE: Svešvaloda*, Latviešu valoda un literatūra.

Budžeta vietu skaits 2011./2012. ak.g.:  
   7

Studiju maksa 2011./2012. ak.g.
LVL 1050
kopējā studiju programmas maksa LVL 4629
Studiju programmas direktore: 


Mg.sc.soc. Inese Ebele
e-pasts: inese.ebele[at]va.lv



gal_235438042_middle

Studiju programmas mērķis:

Sagatavot mūsdienīgi izglītotus tūrisma nozares speciālistus profesionālai darbībai tūrisma uzņēmumos, kā arī darbam valsts iestādēs, pašvaldībās, kas nodarbojas ar tūrisma un atpūtas organizēšanu un attīstību.

Studijas programmā "Tūrisma organizācija un vadība" Tev dos:

DAUDZVEIDĪGAS ZINĀŠANAS - 21.gs. tūrisma un viesmīlības uzņēmumu un organizāciju vadībā, ceļotāju paradumos un vēlmēs, kultūras mantojuma bagātībās un dabas resursos.

PROFESIONĀLAS PRASMES - attīsta prasmi ieraudzīt idejas un īstenot tās; attīsta un dod iespēju pārbaudīt praksē gan mūsdienu līdera, gan eksperta prasmes darbam komandā; dod iespēju paplašināt svešvalodu prasmes; sniedz iespēju iegūt lietišķus kontaktus tūrisma nozarē Latvijā un pasaulē; veicina pasniedzēju un studentu sadarbību tūrisma nozarē aktuālos jautājumos un projektos.

Prakses:

Prakses ir neatņemama profesionālās augstākās izglītības sasatāvdaļa. Tās mērķis ir nostiprināt iegūtās teorētiskās zināšanas un apgūt noteiktas prasmes un iemaņas. Vidzemes Augstskolas studentiem ir iespēja iziet praksi Latvijas un ārvalstu uzņēmumos.

Tūrisma organizācijas un vadības profesionālā bakalaura programmā prakses pilna laika studijās ir:

- prakses viesmīlības servisā un prakse - mācību ekskursija - 1.kursā;

- prakse rezervēšanas sistēmās un prakse - mācību ekskursija - 2.kursā;

- 8 nedēļu prakse studenta izvēlētā uzņēmumā un prakse - mācību ekskursija - 3.kursā;

- 8 nedēļas studenta izvēlētā prakses uzņēmumā 4.kursā.

Studentu pieredze liecina, ka praksē iegūtās zināšanas un pieredze ir palīdzējusi saprast īsot darba realitāti un spēju adoptēties reālām situācijām darba tirgū. Prakses iespējas sniedzas ne tikai vietējā mērogā, bet arī ārvalstu, palīdzot veidot plašaku studenta redzesloku. Arī Tavs darba devējs novērtēs Tavas praktiskās iemaņas, kuras spēsi papildināt ar augstskolā iegūtajām teorētiskajām zināšanām.

Karjera, iespējas darba tirgū:

Tā kā tūrisma nozare aptver ļoti daudz sektorus, tad arī TOV studiju programmas absolventi var strādāt visos tūrisma sektoros, piemēram, kā plaša profila tūrisma nozares uzņēmumu vadītājiem (tūristu mītņu vadītājs, aktīvā tūrisma, atpūtas un izklaides uzņēmuma vadītājs), tūrisma plānošanas jomā valsts, pašvaldību un privātā sektora iestādēs un organizācijās, kā tūrisma informācijas centra, punkta vai biroja vadītājiem, ceļojumu konsultantiem un organizatoriem.


gal_235438042_middle