SPORTS Smiltenē

Ieteikt
 5

FK "Smiltene/ BJSS" komanda '\sodien aizvada savrīgu cīņu Rīgā pret "Avantis"

Šodien Rīgā Šeibeļa stadionā tiks aizvadīta pārceltā spēle Latvijas futbola čempionāta otrās līgas Vidzemes reģiona turnīrā, kurā pašreizējie turnīra vicelīderi FK "Smiltene/ BJSS" viesos tiksies ar piektajā vietā esošajiem "Avantis" futbolistiem. Spēles sākums pulksten 18.30.

Šodienas spēlei Šeibeļa stadionā Vecmilgrāvī būs liela nozīme abām komandām. Smiltenes komanda, kas joprojām aktīvi turpina cīņu par uzvaru čempionātā vairs nekādi nevarēs paļauties uz to, ka paklups pašreizējie līderi SK "Upesciems", kas visas spēles jau ir aizvadījuši. Smiltenieši paši vairs atlikušajās spēlēs nedrīkst zaudēt. Čempiona tituls tiks izcīnīts, ja divas cīņas beigsies ar neizšķirtu rezultātu Aizvadītajās 12 spēlēs "Smiltene/ BJSS" izcīnījusi deviņas uzvaras, divas reizes cīnījusies neizšķirti, bet vienā mačā tika piedzīvots zaudējums, kopsummā iegūstot 29 punktus. Pāsreizējie līderi, aizvadot par četrām spēlēm vairāk, izcīnījuši par desmit punktiem vairāk. Tikmēr "Avantis" futbolistiem veiksmīgu apstākļu gadījumā vēl ir iespējas pacīnīties par trešo vietu. No kārotā trijnieka rīdziniekus šobrīd šķir trīs punkti.

FK "Smiltene/ BJSS" komandas sastāvā līdz pat sezonas beigām, diemžēl, neredzēsim vienu no pamat kodola spēlētājiem Dāvi Gaigalu, kurš atkārtoti lauzis kāju. Tāpat nav īsti skaidrības par Reiņa Sebra spēlēšanu.

 Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē Smiltenē pārāki izrādījās mājinieki, kuri pārspēja "Avantis" komandu ar rezultātu 4:2. Toreiz lūzumu spēlē ienesa Elvis Teremko, kurš nākot uz maiņu, otrajā puslaikā guva divus skaistus vārtus, nodrošinot savas komandas uzvaru.

Par "Avantis" komandas neapšaubāmu uzbrukuma līderi šajā sezonā kļuvis Edijs Svars, kurš aizvadītajās 14 spēlēs guvis deviņus vārtus. Nopietnas problēmas smilteniešu aizsargiem var radīt arī Artūrs Lazdiņš. Tikmēr Smiltene/ BJSS" vienībā bīstamākais ierocis ir komandas spēle. Pozitīvs ir fakts, ka tieši pēdējā spēlē pret "Albertu" uzreiz četru vārtus guva uzbrucējs Edgars Jansons, kuram ilgāku laiku neizdevās gūt vārtus. Tāpat jācer, ka savu sēriju turpinās Toms Vīvuliņš, kurš bijis rezultatīvs pēdējās trijās spēlēs. Nopietnas problēmas rīdziniekiem neapšaubāmi var sagādāt arī Elvis Teremko, Jānis Rubenis un citi vidējās līnijas spēlētāji.

Spēle "Šeibeļa" stadionā Vecmilgrāvī sāksies pulksten 18.30 pievakarē un uz to aicināti visi FK "Smiltene/ BJSS" komandas atbalstītāji. Jāpiebilst, ka jau pēc divām dienām FK "Smiltene/ BJSS" komanda savā laukumā aizvadīs nākamo spēli, kad bijušā Valkas rajona derbijā tiksies ar FK "Valka". Spēles sākums 18.00