Telpaugi

Ieteikt
 5

Katrai zodiaka zīmei - savs telpaugs.

Zodiaka zīmeApraksts

gal_267384859_icon

Aunam vislabāk piederas acālijas 
Tās dzīvoklī uztur mundrumu, šie ziedi palīdz attīrīt gaisu, kurā virmo sliktas domas un baumas, sīkumainas klačas. Ja saimnieks domā par panākumiem, bet vilcinās ķerties pie smaga darba, viņam var palīdzēt acālija. Tā visu laiku neredzami rosina cilvēku, modina viņu no intelektuāla apsīkuma.



gal_267385074_icon

Vēršiem mājās ieteicams audzēt ciklamenas 
Tās palīdz cilvēkiem ar svārstīgu garastāvokli, vāju, nepastāvīgu raksturu, palīdz pārvarēt arī kompleksus, noslēgtību, veidot savus uzskatus. Pateicoties ciklamenai, mājā būs pozitīva, brīva gaisotne. Šis augs nomierina kaprīzus bērnus, apvieno ģimeni vēlmē padarīt dzīvi harmonisku.

gal_267391190_icon

Dvīņiem ļoti piemērota tradeskancija.
    Tās neitralizē ļaunu aci . Tādēļ vēlams augu iegādāties tad, ja māju bieži apmeklē skauģi un nelabvēļi, kurus sarūgtina citu panākumi. Šis augs arī attīsta cilvēkos humora izjūtu, palīdzot lūkoties uz dzīvi ar smaidu. Turklāt pasargā no plaušu un kakla iekaisumiem, bronhītiem, klepus.

gal_267388789_icon

Vēzim iesaka audzēt mājās agavi
Tā jāiegādājas tad, ja ģimenē bieži uzliesmo strīdi un rodas paaudžu, tēvu un dēlu konflikti. Agave izlādēs un nomierinās  gaisotni, radīs attiecībās labestību un maigumu. Tā uzlabo arī prāta uztveres spējas, asociatīvu domāšanu. Agave palīdz novērst kuņģa un citu gremošanas orgānu kaites.

gal_267388913_icon

Lauvām iesaka audzēt kallas
Tās labi uzsūc un pārstrādā skandālistu un spītnieku negatīvās jūtas mierā un saskaņā. Kallām līdzās izzūd skumjas un depresija.Kallas palīdzēs arī tiem, kas pārāk jūtīgi reaģē uz kritiku. Turklāt tās attīsta fantāziju un oratora spējas.Kallu ietekmē cilvēka runa kļūst emocionāla un labskanīga.Tā pārliecinās pat visniknākos oponentus.Kallas labvēlīgi ietekme arī sirdi, sargājot to no infarkta.

gal_267391241_icon

Jaunavām daba radījusi monsteru
Šis ir augs aizmāršīgiem un izklaidīgiem cilvēkiem. Ja mājās pastāvīgi ir haoss, neviena lieta neatrodas savā vietā, audzējiet monsteru.  Tā palīdzēs ieviest kārtību. Šis augs cilvēkus pasargā arī no saindēšanās.

gal_267389113_icon

Svariem ļoti ieteicama hortenzija 
Tā atbrīvo no slimīgas greizsirdības un augstprātības. Tā palīdzēs arī sapņotājiem,gaisa piļu cēlējiem,nepraktiskajiem un pārāk pragmatiskajiem. Prakticisms un sapņainība radīs harmoniju.Hortenzijas rosinās saimniekus  pievērst uzmanību sava ķermeņa daiļumam un tā kopšanai.Hortenziju tuvumā kļūst vieglāk atteikties no trekniem un saldiem ēdieniem.

gal_267391517_icon

Skorpiona augs ir kaktuss
Ja mājās nereti un pēkšņi notiek dusmu,naida izvirdumi,jāaudzē kaktusi.Tie veldzēs nokaitinātās dvēseles un slāpēs gruzdošos konfliktus.Skorpioni nereti ir viegli aizvainojami,pat atriebīgi cilvēki.Kaktuss viņus pasargās no  nelietīgas rīcības. Ja mājās aug kaktuss, ģimenē būs mazāk strīdu.Pati vērtīgāka šī auga īpašība: ja kaktusus novietos blakus ieejas durvīm un uz palodzēm,tie cilvēkus pasargās no tumsas spēkiem.

gal_267389333_icon

Strēlniekam noderīgs ir bonsai
 Ja mājās valda naudas un mantas kults,bonsai rosina cilvēkus domāt par garīgo un par laicīgo.Bonsai palīdz izskaidrot sapņus.Šie augi paaugstina imunitāti un pasargā cilvēka organismu no slimībām.
 gal_267391087_icon

Mežāzim piemērota ir sudrabainā biezlape, jeb naudas koks
 Šī auga biezas un gaļīgas lapas palīdzēs novirzīt domas no bailēm par trūkumu un nabadzību.Tā labvēlīgi ietekmē cilvēkus,kas strādā ar naudu - finansistus,baņķierus,grāmatvežus un kasierus.Biezlape palīdz atbrīvoties no trauksmainajam domām par darbu un ar to saistīto materiālo atbildību.Biezlape vienlaikus attīsta čaklumu,darba mīlestību un mājās atjauno stabilu un mierīgu gaisotni.

gal_267389922_icon

Ūdensvīram vajadzētu audzēt istabas kļavu
Tā palīdz pārvarēt melanholiju un smagus pārdzīvojumus, skumjas. Pesimisti līdzās kļavai jūt emocionālu uzrāvienu. Kļava ļaus aizmirst darba smaguma vienmulību un nomācoši monotono dzīves ritumu.Kļava modinās mīlestību pret citiem cilvēkiem.Šis augs labi novērš konfliktus.

gal_267390184_icon

Zivi pasargās orhideju ziedi
 Mājā , kur ir orhidejas nav vietas depresiju lēkmēm.Baltas orhidejas attīra domas,dzeltenas -iedvesmo radošam darbam, sarkanas palīdz pārvarēt slinkumu,bet sārtas - spēj iegūt apkārtējo cilvēku mīlestību un cieņu.Maigās orhidejas palīdzēs organismam cīnīties ar slimībām un stiprinās imunitāti. 
Sagatavoja Tatjana Grigoloviča un Ilmārs:)