SOS bērnu ciemati Latvijā

Oficiālā lapa
Ieteikt
 17

Kas ir SOS bērnu ciemati un SOS audžuģimenes?

SOS audžuģimenes audzina bērnus, kuri zaudējuši savu vecāku aprūpi. SOS ģimenes dzīvo divās kopienās – SOS bērnu ciematos – Valmierā un Īslīcē. Dzīve kopienā ļauj vislabākajā veidā rūpēties par bērniem – ģimenes var palīdzēt viena otrai un saņemt atbalstu no ciematā strādājošajiem speciālistiem – psihologa, pedagoga un sociālā darbinieka.

Kopā abos SOS bērnu ciematos dzīvo 23 SOS audžuģimenes, katrā no tām aug 4-7 bērni. Kopā SOS bērnu ciematu ģimeņu aprūpē un 2 SOS jauniešu mājās šobrīd dzīvo 150 bērni un jaunieši.

SOS bērnu ciematu ģimenēs bioloģiskie brāļi un māsas izaug augt kopā SOS mammas vai SOS vecāku pāra aprūpēti. Dzīve SOS ciematu ģimenēs rit gluži tāpat kā ikvienā daudzbērnu ģimenē – bērni kopā ar vecākiem saimnieko pa mājām, apmeklē mācību iestādes un pulciņus tuvīnajā apkārtnē, kopā atpūšanas un kopā mācās dzīvei nepieciešamās lietas. SOS vecāki – SOS mammas vai SOS vecāku pāri kopā ar saviem audžubērniem ir cauru diennakti, arī nedēļas nogalēs un brīvlaikos.

Latvijā pirmās SOS ģimenes Īslīces SOS bērnu ciematā sāka dzīvot pirms piecpadsmit gadiem, bet Valmierā pirmās SOS ģimenes tika izveidotas pirms 5 gadiem.

SOS bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska organizācija un SOS audžuģimenes var darboties tikai pateicoties ziedotāju – pašmāju un ārvalstu atbalstam. Daļu līdzekļu par bērnu aprūpi SOS ģimenes saņem no pašvaldībām, kurās bērni ir dzimuši.

Tādēļ SOS ģimenēm ir ļoti svarīgs Tavs atbalsts.
Ja piekrīti, ka ģimene ir labākā vieta, kur bērnam izaugt – aicinām Tevi atbalstīt SOS bērnu ciematu audžuģimenes!


To var izdarīt dažādi:

-  zvanot uz ziedojumu tālruni 90006386 (1 Ls ziedojums);

-  ziedojot uz kāda no Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas (reģ. nr. 40008029381) ziedojumu kontiem:

     SEB bankā     LV56UNLA0050011994184
     Swedbank LV65HABA0551033254521
     Nordea bankā LV44NDEA0000083612402

-   kļūstot par SOS bērnu ciematu Draugu kluba biedru;

-   atbalstot SOS bērnu ciematus ar brīvprātīgo darbu.

Paldies, ka palīdziet bērniem piedzīvot bērnību ģimenē!