Gruzīnu šašliks - ja līgotāji jau pagalmā
1 attēls • 23. jūn 2015 17:32
Ja līgotāji jau pagalmā, bet lieliskā šašlika recepte Tev vēl tikai prātā, klausi eksperta - Mārtiņa Sirmā padomam un pagatavo šašliku gruzīnu gaumē! Lai gardi Līgo svētki! #rimireceptes #Rimigardezi Tradicionālā gruzīnu šašlika recepte Šī recepte ir īpaša ar to, ka nav nepieciešams iepriekš gatavot marinādi, jo tā lieliski garšo tieši tā, kā tiek aprakstīts gatavošanas procesā, gala rezultātā i...VairākJa līgotāji jau pagalmā, bet lieliskā šašlika recepte Tev vēl tikai prātā, klausi eksperta - Mārtiņa Sirmā padomam un pagatavo šašliku gruzīnu gaumē! Lai gardi Līgo svētki! #rimireceptes #Rimigardezi Tradicionālā gruzīnu šašlika recepte Šī recepte ir īpaša ar to, ka nav nepieciešams iepriekš gatavot marinādi, jo tā lieliski garšo tieši tā, kā tiek aprakstīts gatavošanas procesā, gala rezultātā iegūstot patīkami kraukšķīgu gaļu ar atsvaidzinošu skābumu un saldumu no granātābola. Nepieciešams: 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes Sālsūdens 6 sīpoli 1 granātābols Pagatavošana 1.Vispirms sagriez cūkgaļas kakla karbonādi gabaliņos un uzdur uz iesmiem. 2.Uz sakarsēta grila liec iesmus ar gaļu un apslaki to ar sālsūdeni. 3.Vislabāk izmantot pudeli ar pulverizatoru vai pudeli, kam korķī izdurti caurumi. Svarīgi ik pa brīdim apgrozīt gaļu un apsmidzināt vai apslacīt gaļu ar sālsūdeni, lai cepoties veidotos kraukšķīga sāls garoziņa. Tomēr nepārspīlē ar sālsūdens daudzumu, lai gaļa netiktu pārsālīta. 4.Sagriez sīpolus daivās un samīci tos bļodā, lai nedaudz izdalās sula un tie nebūtu tik sausi. 5.6.Izcepto gaļu pieber pie sīpoliem un ar rokām sastampā. 7.Pieber pusi no granātābolu sēklām un pastampā, lai nedaudz sulojās. Nosedz trauku ar pārtikas plēvi, vāku vai dvieli un ļauj marinādei ievilkties vismaz 15 minūtes. Tas ir pietiekami ilgs laiks, lai gaļa neatdzistu, bet reizē uzsūktu sevī visas nepieciešamās garšas. 8. Izdekorē gaļu ar atlikušajām granātābola sēklām un pasniedz. Veseli ēduši!