PĻAVNIEKI - tāds mikrorajons

Ieteikt

► A I C I N Ā J U M S ◄

Lai arī ģeogrāfiski (atbilstoši plānam) Pļavnieku centrs atrodas Saharova un Keldiša ielu krustojumā, nav ne šaubu ēnas – “Morkovka” jeb “Burkāns” ir vienmēr bijis tāds kā Pļavnieku garīgais centrs, kas robežojas ar loģisko punktu, kurā planēta dalās Pļavniekos, Purvciemā un Dārzciemā – un pēc kura vienmēr orientējas tie, kas no centra puses vēlas nokļūt šajā Rīgas mikrorajonā. Tieši tāpēc mūsu saitam ir izvēlēta šāda adrese.

Mazais, oranžais kompleksiņš, kurā ieperinājušās vairāki nelieli uzņēmumi… Padomju gados tā idejiskais centrs bija kafejnīca “Pankūkas”, bet vēlāk – diskobārs “Enigma”, kurš nu jau gan pavisam nesen pārcēlies uz Vecrīgas pusi.

Prasiet jebkuram taksistam, kas daudz maz iestrādājies savā amatā! Ilūkstes ielu tas varbūt uzreiz neatcerēsies, taču “Burkānu” kā objektu zinās visi. Īpaši, ja teiksiet, ka vajag “Morkovku”.

Aicinājums klusajiem atbalstītājiem – kļūstiet skaļāki! Gribētos šo mazo projektiņu augšāmcelt un arī padarīt nedaudz plašāku, uzmeklējot starp patreizējiem Pļavnieku iedzīvotājiem aktīvus cilvēkus, kas palīdzētu to bīdīt tautās. Apbēdināšu dažus, runa nav par algota darba piedāvājumu – šī ir nekomerciāla, privāta iniciatīva ar mērķi parādīt, kas notiek Pļavnieku apkaimē. Balstīta personīgajā mīlestībā uz apkaimi, kurā nodzīvots teju viss apzinātais mūžs.

Interesē cilvēki, kam ir saistošs materiāls, ko varētu piedāvāt citiem šajā mājaslapā – piemēram, senas un nesenas rajona fotogrāfijas, dažādi stāsti par interesantiem notikumiem un cilvēkiem mūsu apkaimē – piemērus varat atrast šeit un plašāk arī mājaslapā http://morkovka.id.lv jau tagad, tuvākajā laikā tos papildināšu ar līdz šim savākto fotomateriālu no privātām kolekcijām. Tāpat interesē “pasākumu afiša” – ja Jūs zināt, ka mūsu apkaimē gatavojas kādi pasākumi, kaut vai publiski sarīkojumi kādā skolā vai bērnudārzā, atrakstiet uz plavnieki1974@gmail.com – varbūt kādam lasītājam tas interesēs.

Un tādā garā. Paskatīsimies, kas no tā var sanākt!

Džerijs Šterns