www.pirsingi.com

Oficiālā lapa
Ieteikt
 441

Tuneļu stiepšana

txt_73181_

Atceries, ka tuneļu stiepšana ir ķermeņa modificēšana un pret to jāattiecas nopietni un atbildīgi. Tā ir Tava izvēle, Tavs ķermenis un Tava atbildība. Mēs neuzņemamies nekādu atbildību par jebkādiem ievainojumiem kurus esat guvuši lietojot mūsu pīrsingus un uzklausot mūsu padomus. Zemāk rakstītais ir tikai un vienīgu mūsu viedoklis, kas var atšķirties no citu viedokļa.

Pirms sāc stiept tuneli atceries, jo lielāku caurumu iztiepsi, jo mazākas iespējas, ka tas vēlāk aizaugs ciet. Paturi prātā, ka katram cilvēkam var atšķirties dzīšanas process, cauruma aizaugšana. Tas atkarīgs gan no stiepšanas metodes, gan no auss ādas elastības. Tāpēc nav noteikts cauruma lielums līdz kuram var stiept un pēc tam tas noteikti aizaugs. Katram cilvēkam un pat katrai auss ļipiņai tas var atšķirties.

Ja tomēr esat izdomājis audzēt ciet caurumu, bet tas neaizaug, tad mūsdienu ķirurģija jums var palīdzēt to aizšujot.

Metodes, ko izmanto, lai izstieptu caurumu ausī ir tikpat daudz kā iemesli kāpēc katrs no mums to dara. Neskatoties uz to cik lielu caurumu vēlaties izstiept viss sākas ar adatu un nedaudz drosmes. Sākumā izduriet parastu caurumu ausī un ielieciet auskaru. Sagaidiet kad auss ir pilnībā sadzijusi. Tas varētu prasīt apmēram divus mēnešus vai pat vairāk. Kad auss ir sadzijusi varat sākt stiept caurumu.

Labākais veids kā stiept tuneli ir pacietīgi un maigi.


Pirms sākat stiept ir vērts zināt:

Cik milimetrus liels tunelis var aizaugt?

Nav noteikts cauruma lielums kurš noteikti savilksies atpakaļ, tas tiešām katram ir individuāli. Ir redzēts, ka aizaug 12mm caurums, bet tai pašā laika citam 6mm nesavelkas ciet.

Atkarībā no tā kādu stiepšanas metodi, kādus palīglīdzekļus (eļļas, smēres utt.) izmantojiet un kāda ir ādas elastība ir atkarīgs tas cik liels caurums spēs savilties atpakaļ.


Vai stiept auss caurumu ar silikona tuneļiem ir labi?

Stiept caurumu izmantojot silikona tuneli ir ļoti viegli un veiksmes gadījumā pat nesāpīgāk kā ar citām metodēm. Bet paturiet prātā, ka tas nav ieteicams.

Ir dzirdēts, ka silikona tuneļi pēc stiepšanas mēdz ieaugt, kas noteikti nav patīkami. Stiepjot ar silikona tuneli var viegli saplēst ausi, jo nevar paredzēt cik ātri tas izpletīsies.


Cik ilgi jāgaida kamēr var sākt stiept tuneli?

Lai izvairītos no infekcijām un „blowouta” ieteicams sagaidīt kamēr auss ir sadzijusi pirms sāk stiept lielāku caurumu. Tas dot iespēju ausij un ādai atpūsties pirms atkal tā tiek traumēta, samazinot risku tikt saplēstai.


Kāds ir mazākais tunelis kādu var izstiept?

Strečeri ir sākot no 1mm uz augšu. Parasta mēles pīrsinga stienītis ir 1.6mm. Mazākie tuneļi kādi pie mums nopērkami ir 2mm.


Mana auss asiņo stiepšanas procesā, vai tas ir normāli?

Ja auss sāk asiņot tad tas noteikti nav labi. Ieteicams uzreiz pārtraukt stiepšanu un atstāt iepriekšējo izmēru vai vispār izņemt tuneli, ļaujot ausij sadzīt un tad tikai atkal mēģināt stiept lielāku caurumu.

Asiņošana parasti sākas, ja ausij iepriekš nav ļauts sadzīt pilnībā vai arī vienā piegājienā cenšas iztiept pārāk lielu tuneli.


Blowout

“Blowouts” rodas stiepšanas procesā, kad auss tiek pārāk daudz traumēta. Parasti tas rodas, ja pārāk ātri tiek izstiepts caurums, neļaujot tai sadzīt.

Kad ausij ir „blowouts” tad tā izskatās, kā cauruma iekšmalas augtu uz āru, rodas kas līdzīgs pumpai. Jā tā notiek, nekavējoties ausu caurumu vajag samazināt un kopt, lai kārtīgi sadzītu.

Lai izvairītos no šādām traumām, stiept vajag pakāpeniski, ļaujot katru reizi auss ļipiņai sadzīt un tad tikai stiept nākamo izmēru. Var izmantot kādu ārstniecisku smēri, kas padarīs strečeri slidenāku un auss tiks samitrināta, tādejādi stiepšanas process būs vieglāks un samazinās risku tikt saplēstai ausij, kā, ja to dara bez smēres.

_____

Atceries, ka tuneļa stiepšanai jābūt pakāpeniskai un nevajag sasteigt procesu. Ļauj auss ļipiņām atpūsties pirms sāc stiept nākamo izmēru. Jo pakāpeniskāk veiksiet tuneļu stiepšanu, jo lielāka iespējamība, ka auss netiks traumēta un neradīsies „blowout”.
Pirms sākat stiepšanas procesu pārliecinies, lai visi pielietotie rīki būtu sterilizēti, lai samazinātu risku tikt inficētam. Akrila strečeriem neiesakām izmantot alkoholu, jo tā ietekmē strečers var sākt plaisāt un zaudēt krāsu. Neizmirstiet arī ausu ļipiņas notīrīt. Kad tas viss ir izdarīts var sākt stiept tuneli.