Nodarbības mazuļiem "Pikucis"

Ieteikt
 1

Nodarbības mazuļiem "Pikucis"

Visnozīmīgākais laiks bērna dzīvē, lai mācītos, ir no dzimšanas brīža līdz 3 gadu vecumam. Šajā vecumā svarīga ir katra informācija, ko viņš saņem no apkārtējās pasaules, ne mazāk svarīgas ir attiecības, kas attīstās starp viņu un tuviem cilvēkiem.
Iemācīt bērnam ko jaunu, ar ko viņš vēl nav pazīstams, vislabāk ir rotaļu veidā.
Jebkurš kontakts (sevišķi ar mammu) ir ļoti svarīgs bērna attīstībā: drošības sajūta, ka viņš tiek aizsargāts, ķermeniskais kontakts.Viņam nepārtraukti ir jājūt vecāku rūpes, uzmanība, siltums.
Nodarbībās vecākiem, auklēm kopā ar bērnu ir dota iespēja kopīgi attīstīt prasmes un iemaņas, iemācīties ko jaunu - līdz šim nezināmu, būt kopā ar mazuli, veltīti viņam nedalītu uzmanību. Šeit tiek akcentēta mūzikas nozīmes bērna attīstībā. Ar skaitāmpantu, rotaļu, deju un dziesmu palīdzību tiek attīstīta valoda, vingrināta dzirdes uztvere, apgūta kustību koordinācija, veicināta bērna vispusīga attīstība.
Nodarbībās bērni iemācās noturēt uzmanību, koncentrēties noteiktām darbībām. Apgūstot visas šīs maņas, bērnam turpmāk ir vieglāk iekļauties jebkurā kolektīvā.
Nodarbību ilgums - 1 stunda, kurā ~ 30 min. veltītas intensīvām rotaļām, skaitāmpantiem un mākslinieciskām aktivitātēm. Pārējā laikā mazuļi un pieaugušie savstarpēji komunicē.
Dažādas vecuma grupas: 6 mēn. - 1 gads; 1-2 gadi; 2-3 gadi.
Lai pieteiktos, zvaniet 26486946 vai rakstiet uz b.s.pikucis@inbox.lv , kā arī šeit, http://www.draugiem.lv/pikucis .