Neviens nav aizmirsts

Oficiālā lapa
Ieteikt
 29

Sarakste ar vectētiņiem un vecmāmiņām.

Veco ļaužu pansionātos dzīvo cilvēki, kuriem nav neviena tuvinieka vai saikne ar viņiem ir pazaudēta. Šie cilvēki jau sen nav saņēmuši vēstules ar viņu vārdiem uz aploksnes. Mums ir iespēja to labot.

Mēs braucam uz  veco ļaužu pansionātiem un fotografējam cilvēkus, kuri vēlas saņemt vēstules un atrast sev draugu.

Ja esat nolēmuši sadraudzēties ar kādu vectētiņu vai vecmāmiņu, tad vienīgie noteikumi, kas jāievēro ir rakstīt ne retāk, kā vienu reizi mēnesī, apsveikt viņus svētkos un neatstāt bez uzmanības ilgu laiku. Jūs varat uzzināt, kad ir Jūsu drauga dzimšanas diena un aizsūtīt nelielu paciņu. Vēstulēm vajadzētu pievienot pastmarku un, pēc iespējas, arī konvertu- tādā veidā Jūs atvieglosiet viņu iespēju ar Jums kontaktēties. Būtu lieliski, ja savai pirmajai vēstulei Jūs varētu pievienot savu vai savas ģimenes fotogrāfiju, lai viņiem būtu priekšstats par cilvēku, kas viņiem raksta.

Rakstīt var par visu: kas Jūs esat, kur strādājat vai mācāties, kas ir jūsu mamma un tētis, kaķītis, sunītis, brālītis, māsiņa, ko Jums patīk darīt savā brīvajā laikā, kur Jūs esat ceļojuši vai kādu grāmatu pēdējā laikā izlasījuši. Taču bez visa iepriekš minētā, Jūsu dzīvē ir šis cilvēks, kuru esat redzējuši tikai uz fotogrāfijas, kuram vēlaties dāvāt nedaudz prieka un aizvest viņa apziņu aiz pansionāta robežām. Viņiem nav vajadzīgas daiļrunīgas frāzes, tikai vienkārša cilvēcīga komunikācija: “ Labdien! Kā jūs jūtaties? Es ļoti priecātos no Jums saņemt kādu ziņu, bet rakstīšu pat ja Jūs neatbildēsiet...” Centieties neizrādīt žēlumu vai nožēlu, jo tas apvaino un nekādā veidā cilvēku neatbalsta. Iedomājieties, ka tas ir Jums tuvs cilvēks, kas vienkārši dzīvo ļoti tālu, viņš ilgi Jūs nav saticis un viņu interesē kā Jums iet.

Ja Jūs piekritīsiet šai sarakstei, tad morāli sagatavojieties tam, ka mūsu vecmāmiņas un vectētiņi ne vienmēr varēs atbildēt, daudzi slikti redz, dažiem ir grūti rakstīt. Zem fotogrāfijām mēs atzīmēsim, kuriem ir iespēja atbildēt, kuriem- nē. Viņi ļoti priecājās par vēstulēm un pārlasa tās vairākas reizes.

Ja katrs izdarīs kaut pavisam nedaudz, tad sanāks viens liels labs darbs!

Ja Jūs vēlaties rakstīt vēstules kādam vectētiņam vai vecmāmiņai:

1)Ieejiet sadaļā galerija: Slokas pansionāts, Tērvetes veco ļaužu pansionāts, Pansionāts Madliena

2)Izvēlieties cilvēku, ar kuru vēlaties sarakstīties

3)Aizsūtiet vēstuli – pieprasījums sarakstes koordinatoram uz beata.raduga@gmail.com

4)Gaidiet atbildi no sarakstes koordinatora , viņš atsūtīs Jums adresi un precīzākus datus

To cilvēku fotogrāfijas, kuriem jau raksta, tiks izņemtas no galerijas. Ja kāda iemesla dēļ Jums neizdodas izveidot kontaktu vai nav iespējas turpināt saraksti, lūdzu, informējiet par to sarakstes koordinatoru.

galerijas skaiet http://dra.lv/gH5Wlv



gal_252515331_icongal_252515347_icongal_252515363_icongal_252515373_icongal_252515414_icongal_252515416_icongal_252515422_icongal_252515424_icongal_252515425_icongal_252515428_icon