Biogrāfija

K/C ”Mazā ģilde” bērnu popgrupa „Podziņas” darbojas no 1993.gada.Visu šo laiku popgrupu vada skolotājas Skaidrīte un Anita.
Bērnos tiek attīstīta dziedātprasme un aktiermeistarība.2018.gadā kolektīvs svinēs savu 25 gadu jubileju. Šajos 25 gados ansamblis ir aktīvi piedalījušies Latvijas mūzikas dzīvē.Sadarbojoties ar atpazīstamiem komponistiem- V.Zilveri, J.Lūsēnu, A.Sirmo, G.Raču,A.Virgu ir veidotas koncertprogrammas vienaudžu auditorijai. Bērni savu skatuves pieredzi apgūst muzicējot kopā ar profesionāliem izpildītājiem- N.Rutuli, A.Krauzi,aktieriem- Z.Jančevsku,J.Hiršu, V.Balčunaiti,R.Plēpi, kā arī ar jauniešu elku N.Puzikovu. Esam piedalījušies vairākos muzikālos uzvedumos: Ziemassvētku koncertā Nacionālajā teātrī, kopā ar R.Plēpi tika iestudēts emocionāli pamācošs uzvedums ”Kaķīša dzirnavas”, kopā ar Z.Jančevsku tika izdziedāta I.Ziedoņa „Pasaka par pogu”, radoši sadarbojušies ar I..Stoninu, A.Eņģeli, A.Krūzkopu, L.Kirmušku.
Ar labiem panākumiem bērni ir piedalījušies dažādos konkursos un festivālos Latvijā
- mūzikas un mākslas festivāls ” Bildes”, „Nāc sadziedāt”, „Gaujas atbalss”, „Balss pavēlnieks”, TV bērnu raidījumā „Es-te-kas-te”. Latvijas vārdu „Podziņas” ir pārstāvējušas arī ārpus Latvijas- Viļņā(Lietuva), Tallinā(Igaunija), Maskavā(Krievija), Rostokā(Vācija), Fivizano (Itālija), Parīze(Francija).Stokholmā(Zviedrija).
Ir ierakstīti un izdoti 3 ansambļa CD.
1998.gadā 5 gadu jubilejas CD "Podziņas" I
2003.gadā kolektīvs nosvinēja 10 gadu jubileju. Koncerts tika rīkots Nacionālās operas Jaunajā zālē. Kā kolektīva radošās darbības atskaites punkts jubilejas reizē tika ierakstīts un izdots CD ” Podziņas” II ar J.Lūsēna dziesmām, kurš bija bērnu auditorijā pieprasīts un izvirzīts Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai 2003.
2013.gadā izdots CD"Ai, pasaulīte, zaļā!"

Dalībnieki

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam