Biogrāfija

Birzgales jauniešu jauktais ansamblis "Tikai Tā" dibināts 2006.gadā. Pamatsastāva dziedātāji izauguši Birzgalē un jau no bērnības dziedājuši Birzgales bērnu kolektīvos. Uzsākot studiju gaitas dažādās Latvijas malās, dziesmas spēks un kopā būšanas prieks tomēr aicināja jauniešus satikties Birzgalē un dziesmā, jo - "Tikai tā mēs varam kopā vēl būt!"

Kaut arī kolektīva darbības laiks vēl neliels, tā sastāvs ir stabils un saliedēts, jo koncertdarbība ļoti aktīva - līdz pat 20 koncertiem pagājušajā sezonā. Kopumā koncertu skaits jau pamazām tuvojas simtam. Kopš savas dibināšanas ansamblis apliecinājis savu dziedātprasmi visos Birzgales pagasta pasākumos, ir biežs viesis Jaunjelgavas pusē - festivālā "Draugi", labdarības pasākumos, piedalījies muzeju nakts pasākumos, koncertējis dievnamos Ikšķilē, Rīgā, Straupē, Skaistkalnē, Vecumniekos, Suntažos, sadarbības projektos ar Lietuvas un Polijas baznīcām. "Tikai Tā" balsis skanējušas arī Rundāles pilī, Strazdumuižas mājīgajā klubiņā, Mālpilī, Ogrē, Cēsīs, Koknesē u.c. Latvijas vietās.
Vokālais ansamblis "Tikai Tā" regulāri un ar labiem rezultātiem piedalās vokālo ansambļu skatēs un konkursos. Koncertējot vienmēr saņemts klausītāju augsts novērtējums un atzinīgi vārdi kā par priekšnesumu kvalitāti, tā arī par emocionālo piepildījumu. To sasniegt palīdz ansambļa koncertmeistare Inese Martinova un pēdējos gados arī mūsu draugi un sadarbības partneri - Ogres novada bērnu un jauniešu centra ģitāristu ansamblis "Grifs", ar kuriem kopā iestudētas un atskaņotas koncertprogrammas gan Latvijā, gan ārpus tās. Ģitāristu ansamblis "Grifs" līdzdarbojies "Tikai Tā" 5 gadu jubilejas koncertā, kā arī sniedzis atbalstu pirmā CD albuma "Tie ir mūsu sapņi " tapšanā.
2012.gadā piepildījušies divi mūsu lielākie sapņi - tapuši jauni tērpi, kuri publikai pirmo reizi tika atrādīti koncertā Rundāles pilī, bet gads tika noslēgts ar jau minētā pirmā CD „Tie ir mūsu sapņi" ierakstīšanu. To izdevās īstenot pateicoties Ķeguma novada domes atbalstam projekta „Lai skan!" ietvaros.

Dalībnieki

Evija

2.soprāns / 1.alts

Inese

Koncertmeistare

Maira Līduma

Vadītāja/soprāns

Jānis

Baritons/Bass

Arvils

Tenors

Linda

Alts / Instrumentāliste

Egija

Soprāns

Linda

Soprāns

Linda

Soprāns

Monta

Alts

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam