Biogrāfija

Lizy Rize jeb īstajā vārdā Ilze Riže (dzimusi Klismete)
Esmu dzimusi Rīgā pirms nedaudz vairāk kā 30 gadiem.

Beigusi Pāvula Jurjāna mūzikas skolu vijoles specialitātē, Rīgas 69. vidusskolu un LU Ekonomikas un vadības fakultāti, kur ieguvu sociālo zinātņu bakalaura grādu.

Savu muzikālo pieredzi uz skatuves sāku ar P.Jurjāna mūzikas skolas simfonisko orķestri, bet vēlāk 1. vijoļu grupu papildināju LU kamerorķestrī, kur mākslinieciskais vadītājs Guntis Kļaviņš uzticēja man pastāvīgas solo partijas tieši kā dziedātājai.

Iedvesmojoties no savas pirmās darba vietas - Latvijas Nacionālās operas oficiantes amatā, 19 gadu vecumā uzsāku mācības Ellas Opaļevas vokālajā studijā, kur vokālo dziedāšanu apgūstu joprojām. Pateicoties Ellai esmu guvusi lielu pieredzi starptautiskos konkursos. Kā savus lielākos panākumus varu minēt:
Grand Prix starptautiskajā konkursā Lietuvā "Fortuna Top 10"- 2015.gadā
Bronzas godalga starptautiskajā konkursā "Baltic Stage 2015"
1. vieta starptautiskajā konkursā "Baltic Talents 2014"
1. vieta starptautiskā konkursā "Talent Show 2014"
2. vieta festivālā "Art Masters 2014"
Grand Prix un 1. vietu starptautiskā konkursā "Baltic Talents 2008" un "Baltic Talents 2013";
Grand Prix "Debut 2009" (duetā ar Noemi);
kā arī gūtas atzinības tādos konkursos kā "Amberstar", "Jaunās Zvaigznes", "Ineses Galantes talanti" un citos.

Esmu bijusi koru dziedātāja kopš pusaudžu gadiem, bet lielāko koncertēšanas pieredzi Latvijā un Eiropā esmu ieguvusi pateicoties savai dalībai Latvijas izcilākā sieviešu vokālās grupas "Anima Solla" sastāvā (2008-2010, 2017-joprojām). Kopā ar meitenēm un māksliniecisko vadītāju Mārīti Puriņu esam plūkušas uzvaras laurus vairākos vietējos un starptautiskos konkursos.

2010. gada rudenī kļuvu par sievu savam sirdsdraugam Raivim un 2011. gada sākumā pasaulē nāca mūsu dēliņš - Kristers, bet 2015. gada beigās mūsu ģimenei pievienojās Karlīna.

Kopš 2005. gada periodiski darbojos arī šlāgermūzikas projektā "Blāzma", kur esmu iedziedājusi vairākas Jura Bukava radītās dziesmas, kuras nereti dzirdētas arī LR2.

Esmu rakstījusi dziesmas kopš 18 gadu vecuma, bet tikai 10 gadus vēlāk, veicu savu pirmo ierakstu profesionālā studijā. Pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursam 2014, esmu radījusi "Believe in Your Freedom", bet 2013. gada nogalē tapa dziesmas versija latviešu valodā "Tā ir mūsu brīvība".
2017. gada oktobrī klajā nāca mans pirmais mūzikas albums "Dvēseles lidojums", kur mūzikas un teksta autore esmu es pati. Albumā ietvertas 9 dziesmas un tās stāsta par manu gaismas ceļu. Albums pieejams pie manis personīgi vai manās muzikālajās meditācijās.

Dalībnieki

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam