Biogrāfija

Grupa tika izveidota 1990.gadā Jēkabpilī, kad grupas SVĒTDIENA (skatīt mūzikas profilu SVĒTDIENA 1989-90) dalībnieks Zigmārs Zemzars pēc vidusskolas pabaigšanas devās studēt uz Rīgu. Otrs dalībnieks Gints Stankevičs, pilnībā pārraujot saites arī ar otru savu grupu Staburags (joprojām eksistējoša šlāgergrupa), kopā ar Māri Priedi izveidoja jaunu grupu SVĪTA.

Pirms sacerēt pašiem savu muzikālo materialu, uz diviem Yamaha DX21 sintiņiem un bungu mašīnas Yamaha RX7 tika programmēts materials haltūrām – tādu pazīstamu grupu kompozīcijas kā Depeche Mode, Camouflage, Pet Shop Boys, The Twins, Savage, Silent Circle, Jumprava, Asociāciju Sektors. Pamatā haltūras tika spēlētas Jēkabpils rajonā. Jāatzīmē, ka sākotnēji viņiem nebija sekvencera, tapēc visas sintiņu partijas tika spēlētas dzīvajā. Vienīgais sekvencers bija iekš RX7 bungu mašīnas, kas tika noslogota pēc pilnas programmas.

Paralēli tika gatavots pašu materials, lai pieteiktu dalību 1992.gada Liepājas Dzintaram. Aizņemoties no Ilmāra Linarta leģendāro sintiņu Korg M1 un bungu mašīnu Roland R-8, tika sacerētas jaunās dziesmas. Ja grupa SVĒTDIENA bija spontāns radošs jaunības maksimālisms, un skanējums tai bija vairāk jupravisks, tad SVĪTAi mūzika jau bija daudz refinetāka un noslīpētāka, skanējums izteikti depešiskāks + ar tam laikam rakturīgajām house music tendencēm (kompozīcijās daudz dzirdamas Korg M1 plastiskās klavieres tembrs, kuru 90to gadu sākumā eksplotēja daudzi house music izpildītāj).

Grupa SVĪTA 1992.gadā veiksmīgi debitēja festival Liepājas Dzintars, iegūstot balvu par labākajiem aranžejumiem (tajā gadā spēlēja arī grupa Nejautā, starp citu aizņemoties no Svītas sintņu Yamaha DX21).

Tai pašā gadā grupa piedalījās arī Mikrofona aptaujā, bet bez panākimiem, jo dziesmas nebija ierakstītas profesionālā studijā. Grupa SVĪTA bija redzama arī vienā no tajā laikā populārajiem tīņu raidījumiem “Skabarga”.

Pēc Liepājas Dzintara grupai pievienojās arī trešais dalībnieks Gaitis Lazdāns. Instrumentu arsenals tika uzlabots, iegādājoties sempleru Ensoniq ESP. Domstarpību dēļ 1993.gadā grupu pameta Māris Priede, izveidojot deju mūzikas grupu CODEX. Grupa SVĪTA kopumā vēl pastavēja līdz 1995.gadam.

Tagad visi grupas SVĪTA bijušie dalībnieki – Gints Stankevičs, Māris Priede un Gaitis Lazdāns darbojas Rīgā un ir pazīstami mūzikas producenti, un to var arī uzskatīt par lielāko SVĪTAs panākumu.


-----------------------Uldis Zemzars-------------------------

Dalībnieki

Gints

balss, sintezatori

Gaitis

sintezatori

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam