Muzikālā apvienība "AINIS"

Fani 9
Žanri Schlager
Ieteikt
 2

Biogrāfija

Muzikālā apvienība "AINIS".
Muzikālā apvienība "AINIS" ir radusies 2018. gada sākumā, iedvesmojoties no, nu jau kādu laiku aizsaulē esošā Latgales dziesminieka un grupas "Leijerkastnieki" vadītāja Aiņa Šaicāna daiļrades. Kolektīvā ir apvienojušies gan vairāki Aiņa bijušie dažādu laiku grupas biedri- Ginta Zābele, Zoja Zaharova, Gunārs Ozols, Modris Teilāns, Aldis un Arnis Prancāni, gan vienkārši draugi un laikabiedri, kuriem ir svarīga Aiņa piemiņa. Tie ir Andris Baltacis, Gints Ločmelis, Aldis Kise, Egons Salmanis, Ģirts Ripa, Lauris Ikstens, Jānis un Guntars Ločmeļi, Māris un Dāvis Lāpāni. Nav svarīgi, no kāda Latvijas novada katrs ir nācis, bet ikvienam šīs apvienības dalībniekiem liekas būtiski, neļaut pazust Aiņa Šaicāna atstātajam muzikālajam mantojumam. Viņa dziesmas ir vienkāršas, sirdskaidras un patiesas mīlestības pilnas. Tās ir vērtības, kas ir svarīgas arī visiem šī projekta mūziķiem.
Lai dziesma būtu "dzīva", svarīgi, lai tā tiktu dziedāta. Joprojām radio ir dzirdamas daudzas Aiņa sacerētās melodijas grupas "Leijerkastnieki" izpildījumā, piem. - Mārtiņrožu sveikas, Dāvāju es pavasari tev, Es pārnākšu, u.c. Savukārt apvienībai "AINIS" liekas svarīgi ļaut dziesmām iet līdzi laikam, iegūt jaunu skanējumu un tādā veidā it kā iegūt "otru elpu". Par to, ka šīs dziesmas tautā joprojām ir zināmas un mīlētas, varēja arī pārliecināties A. Šaicāna piemiņas pasākumā pagājušajā vasarā, kas izvērtās par spilgtu emocionālu pārdzīvojumu gan klausītājiem, gan mūziķiem. Pēc šī koncerta arī radās doma turpināt Aiņa iesākto - doties pie cilvēkiem ar viņa dziesmām un reizi gadā organizēt atceres pasākumus Aiņa dzimtajā pusē. Pirmais solis ir sperts. Ir ieskaņota un tiek veidots videoklips vienai no populārākajai A. Šaicāna dziesmām "Meža dziesma", kā arī nolikts datums nākošajam atceres pasākumam, kas notiks 4 . augustā, Viļakas brīvdabas estrādē.
Laiks rādīs, cik dzīvotspējīga ir šī ideja, bet pagaidām visus apvienības dalībniekus vieno patiess prieks satikties mēģinājumos un skaņu ierakstu studijā. Ne mazāk svarīga ir iespēja uzspēlēt pa īstam -”dzīvajā”, jo gan koncertos, gan ierakstā netiek izmantoti virtuālie instrumenti un datoraranžijas iespējas, bet sava varēšana tiek apliecināta katram pārvaldot savu instrumentu. Katrā gadījumā esam pārliecināti, ka Ainis ar savām dziesmām joprojām ir dzīvs daudzu cilvēku sirdīs . Mūsu mērķis ir atrast ceļu uz šīm sirdīm un kļūt vienam veselumam.



Dalībnieki

Aldis

Saksofons

Gunārs

Vokāls

Jānis

Vokāls

Gints

Vokāls

Modris

Vokāls

Dagmāra

Vokāls

Guntars Ločmelis

Elektriskā ģitāra

Dāvis

Bungas, perkusijas

Ģirts

taustiņinstrumenti

Māris

vokāls, menedžments

TOP dziesma

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam