Biogrāfija

Mirage Jazz Orchestra aktīvi sevi pieteica 2004. gada janvārī. To dibinājuši džeza mūzikas mākslinieki – trombonists Lauris Amantovs un saksofonists Deniss Paškevičs. Lauris Amantovs ir beidzis džeza mūzikas studijas Klaipēdas universitātē, skolojies pie slavenā džeza trombonista Jiggs Whigham . Viņa sapnis vienmēr ir bijis izveidot savu profesionālo bigbendu. Deniss Paškevičs, kas iemantojis klausītāju atzinību kā grupas Time After Time solists, ir pieredzējis džeza mūziķis, kas aktīvi muzicē Latvijā un ārvalstīs – 10 dažādu džeza grupu dibinātājs un vadītājs, izveidojis arī trīs starptautiskus džeza sastāvus kopā ar Brian Melvin, Rio Kawasaki, Nick Ali, Brownmann Can un citiem; viens no pirmās džeza mūzikas izdevniecības Latvijā dibinātājiem un mūzikas producents. Īpaši nozīmīga radošā sadarbība orķestrim ir izveidojusies ar komponistu, trompetistu un aranžētāju Gunāru Rozenbergu. Tieši viņa speciāli šim sastāvam rakstītie aranžējumi piešķir orķestrim īpašu skanējumu. Gunāra žilbinošais trompetes spēles veids ir saviļņojis klausītājus ne vien Eiropas valstīs, bet arī džeza dzimtenē ASV. 80. gados Gunārs Rozenbergs pārvērta Latvijas Radio un televīzijas orķestri par lielisku bigbendu, kas ar spožiem panākumiem uzstājās daudzos džeza festivālos. Līdz ar radio bigbenda likvidēšanu mainījās arī Rozenberga radošā dzīve.

Orķestrī ir pieaicināti paši labākie džeza mūziķi. Pianists Madars Kalniņš ir pazīstams arī kā komponists un aranžētājs un savu džeza grupu vadītājs.. Spožs solists ir trompetists Ūlo Ussenko, kas savulaik bija arī vadošais trompetists Latvijas Radio bigbendā. Orķestra mākslinieks ir arī izcilais alta saksafonists, Latvijas džeza korifejs, kas uzstājās jau uz 50. un 60. gadu sliekšņa, Ivars Birkāns, arī trompetists Zigurds Linde. Viņi daudzus savus radošos darba gadus ir atdevuši Latvijas Radio un Televīzijas orķestrim. Turpat savu mūziķa karjeru sācis arī saksofonists Indriķis Veitners, viņš ir arī pirmās džeza skolas Latvijā dibinātājs - Rīgas Doma kora skolas Džeza nodaļas vadītājs. Orķestra skanējumā īpašus akcentus piešķir jaunie mūziķi Normunds Piesis un Gints Stepanovs.

Jauns pavērsiens orķestra muzicēšanā bija 2004. gada decembris, kad aizsākās sadarbība ar džeza vokālistu un trombonistu Intaru Busuli – starptautisku konkursu laureātu – Grand Prix ieguvēju 1. Baltijas valstu jauno vokālistu konkursā ‘Sony Jazz Stage 2004’ , Grand Prix konkursā ‘Jaunais Vilnis 2005’ un vēl citos.

‘Mirage Jazz Orchestra’ ir uzstājies Klaipēdas džeza festviālā 2005, Saulkrastu džeza festivālā 2005, ‘Rīgas Ritmi 2005’ .

2006. gadā orķestris ar izciliem panākumiem koncertēja visā Latvijā, piedalījās džeza festivālā - "Saulkrasti Jazz", kā arī starptautiskajā džeza festivālā Arhangeļskā.(Krievija)Tiek ierakstīts un izdots Mirage Jazz solistu ansambļa "MIRAGE OCTET" pirmais CD “NORDIC SPRING”(Ziemelvalstu t.dz.).Notiek koncerttūre pa visu Latviju kopā ar grupu "TUMSA".
2007. gads – dalība festivālos Rigas Ritmi, Saulkrasti jazz, Siauliai jazz festival(Lietuva).
2008.Rigas ritmi, Saulkrasti jazz,Ventspils jazz.2008.g.decembrī dienasgaismu ierauga arī MIRAGE JAZZ ORCHESTRA pirmais CD"MY FAVOURITE THINGS"kurā apkopotas G.Rozenberga un Mirage Jazz Orchestra pēdējo gadu sadarbības rezultātā radušās kompozīcijas un aranžējumi.
Kopā ar orķestri regulāri uzstājas gan pašmāju solisti (I.Busulis, Amber, J.Gulbe,L.Rācenājs,I.Bērziņa, O.Pīrāgs, D.Pīrāgs,A.Danilenko, R.Trence, Ž.Siksna,A.Zaķis) u.c, gan daudzi slaveni ārzemju mākslinieki kā piemēram P.von Wroblevski,K.Miklin, J.Lavson, S.Studnicky un daudzi citi..

MIRAGE JAZZ ORCHESTRA regulāri piedalās dažādos TV šovos (piem. “Muzikālā banka ” u.c.) un radio pārraidēs, pateicoties tā daudzpusīgajai darbībai, iespējām piedāvāt dažādu stilu mūziku, tas ir kļuvis par mūsu valsts muzikālās dzīves neatņemamu sastāvdaļu.

Pēc nesenās G.Rozenberga aziešanas mūžībā mākslinieciskais vadītājs un orķestra direktors ir Lauris Amantovs.

Orķestra menedžeris - Jānis Daugulis
Orķestra mājaslapa - www.mirage.lv

Dalībnieki

Raivo

Sax, flauta

Raimonds

sitamie instrumenti

Zintis

sax,klarnete

Jānis

Koncerti, projekti, reklāma, līgumi, menedžments

Lauris

diektors, mākslinieciskais vadītājs, trombons

Kārlis

trombons

Indriķis

sax, klarnete

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam