Biogrāfija

Grupa WITH CUT dibināta 1993.gadā Jelgavā, kad Jelgavas 1. Ģimnāzijas skolēni Mareks Ameriks (bungas) un Ēriks Buķis (vokāls), kas jau ir izveidojuši pop grupu JAUNĀ PASUALE, ar Gundara Mauševica (lai vieglas smiltis) palīdzību atrod Gintu Mauševicu (bass), lai veidotu jaunu grupu. Gints tajā laikā ir liels grunge fans (vēl tagad atceros Ginta kolekcijā esošo PIXIES plati DOOLITTLE:)) un vinš piekrīt kopā spēlēt ar norunu, ka tā nebūs pop mūzika. Aicinātāji ir ar mieru:)
Klausoties Nirvana, Sonic Youth, Pixies un Sepultura disku Chaos A.D.!!!, ko iegādājāmies Jelgavas grāmatnīcā, kasešu stendā un izdzirdot nodomājām - vot tas ir ekstrēmi!!!:) sākām radīt savas dziesmas.
Sākumā par ģitāristu tiek uzaicināts Ērika vecākais brālis Igors. Mēģinājumi notiek Jelgavas 1. Ģimnāzijā (liels paldies Jānim Jubaltam, kurš sestdienās negulējis, pēc tusiņiem vai koncertiem, nāca un laida mūs spēlēt uz savas grupas aparatūras un savas grupas telpās), kā arī vēlāk Jelgavas Mūzikas Koledžā (Mareka blats:):). Muzicenē tiek ierakstītas arī pirmās demo lentas - tāds jocīgs pops:):)
Viss mainās, kad 1994.gadā Mareks beidz Jelgavas bērnu mūzikas skolu (13.gadi) un pārdod savu ksilofonu (mūzikas skolas sitamo instrumentu klases galveno instumentu), lai ierakstītu savas grupas pirmo dziesmu īstā studijā. Un šī studija ir jaunizveidotā Jāņa Levita ierakstu studija! With Cut kā pirmie šajā studijā ieraksta savu pirmo profesionāli ierakstīto dziesmu Vīrs no Pagātnes.
Drīz pēc tam ģitārists Igors tiek iesaukts armijā un grupai izpalīdz tobrīd Jelgavā visai populārās underground geupas Shiny Hairless (vēlāk pazīstama kā Herlis) ģitārists Raivis Vītiņš. Kopā ar Raivi tiek ierakstītas Levita studijā vēl divas dziesmas - Nāves Zieds, kurā solo iespēlē pats Jānis Levits un Help me, kas tiek iekļauta 1995.gada Dambja veidotajā Odekolona kasetē. Notiek intensīvi mēģinājumi un demo ieraksti rūpnīcas Larelini kultūras namā Ville Medem, kur grupas dalībnieki Gints un Mareks, iedvesmojušies no Rīgas Krāmu ielas smagās mūzikas diskotēkas, nolemj atvērt kaut ko līdzīgu. Tiek dibināts WC Klubiņš - pilnīgi underground pasākumi ar zināmu anarhijas piedevu:) WC klubiņā muzicē 90 - to gadu vidus labākās Jelgavas undergraund grupas - Frontlines, Stieple, Shiny Hairless un protams "saimnieki" WIth Cut!, kā arī viesi no Rīgas, piemēram Skumju Akmeņi. Protams ilgi šādi anarhiski pasākumi nevar turpināties un biežie policijas reidi likumsakarīgi slēdz šo pasākumu.
1995.gada pavasarī Mareks ar Gintu uzzinot, ka Prāta Vētras singlu Lidmašīnas ir izdevusi nezināma Jelgavas izdevējkompānija NMC, aiziet uz šo firmu un sarunā, ka tā izdos With Cut albūmu!!! Firma nozīmē grupai producenu, Normundu Mežvieti, Jelgavā pazīstamu smagās mūzikas melomānu. Tajā pat laikā tiek atrasts ģitārists Gatis Priekulis (totāls Black Sabbath un Metallica fans ar Hetfildam līdzīgu frizūru,tieši tas ko vajag!!!:))
Sākas albūma Naves Zieds ieraksts Levita studijā. Līdzās jau ierakstītajām dziesmām tiek ierakstītas jaunas: Lāsts (Raivja Vītiņa izdomāto rifu Gatis veiksmīgi papildina), Fire, Noziegums, Nav nākotnes un citas.
1996.gada 8. martā NMC apgādā iznāk With Cut kasete Nāves Zieds. Prezentācijas koncertā, kas notiek Jelgavas Mašīnbūves rūpnīcas pagrabā tiek pārdotas 200 kasetes!!!!:). visā Latvijā, pēc NMC datiem, ap 1000. Spēks!!!!!
1997.gadā ģrupa beidz pastāvēt.

mareks ameriks

Dalībnieki

TOP dziesma

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam