Rīgas Rajona Jauniešu Orķestris

Fani 38
Žanri Instrumental
Ieteikt

Biogrāfija

Rīgas Rajona Jauniešu Orķestris (sākumā – Rīgas rajona mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris) izveidojās 2003. gadā pēc Krimuldas MMS direktora Aivara Buņķa un Siguldas MMS direktora Valda Milča ierosmes. Viss sākās ar vasaras nometni „Muzicēsim kopā” Krimuldā. Talantīgākie un perspektīvākie Rīgas reģiona mūzikas skolu bērni un jaunieši tika aicināti pulcēties vienam mērķim – spēlēt simfoniskā orķestra mūziku lielā kolektīvā.Šim pasākumam bija lemts tapt par tradīciju. Nu jau astoto gadu katru vasaru muzikālās nometnes notiek dažādās Latvijas vietās: 2004. - Kandavā, 2005 - Salacgrīvā, 2006 - Rojā, 2008. gadā - Cēsu rajonā, "Viesu namā "Bille", 2009. gadā – Ādažu novada viesu namā “Gungas” Šajās nometnēs tiek iestudēta arvien jauna koncertprogramma, iesaistīti arvien jauni dalībnieki, kuriem tiek dota iespēja radoši izpausties gan orķestra saspēlē, gan kameransamblī, gan citās ar mūziku un mākslu saistītās aktivitātēs.

2006. gadā Rīgas skaņu ierakstu studijā orķestris ieskaņoja gan klasiskās, gan arī mūsdienu mūzikas skaņdarbus, kas izdoti CD formātā.

2007. gada jūlijā Rīgas Rajona Jauniešu Orķestris piedalījās 36. starptautiskajā orķestru mūzikas konkursā „Youth & Music in Vienna”, kurā ieguva godalgoto otro vietu. Prestižajā konkursā mūzikas galvaspilsētā Vīnē piedalījās dažādi orķestri - simfoniskie, stīgu un pūtēju no visas pasaules – Austrālijas, ASV, Kanādas, Ķīnas, Čehijas, Izraēlas, Dienvidāfrikas. Rīgas Rajona Jauniešu Orķestris bija vienīgais no Baltijas valstīm, turklāt vecuma ziņā visjaunākais, tāpēc šāds panākums ir īpaši nozīmīgs.

2009. gada martā RRJO piedalījās starptautiskā konkursā „Young2009Prague”, kas norisinājās Čehijas galvaspilsētā Prāgā. RRJO simfonisko un stīgu orķestru kategorijā ieguva zelta līmeņa diplomu, kā arī žūrijas speciālbalvu par konkursa obligātā skaņdarba - Jozefa Vejvodas (Josef Vejvoda) „Adulthood” no svītas ”Celebration” - vislabāko interpretāciju.

Un, visbeidzot 2010. gads sākās ar orķestra dalību Vidzemes stīgu un simfonisko orķestru festivālā, Lēdurgā, kam sekoja uzvara X LATVIJAS SKOLU JAUNATNES DZIESMU UN DEJU SVĒTKIEM veltītajā Simfonisko orķestru finālkonkursā.
No 22. līdz 25. jūlijam Rīgas Rajona Jauniešu Orķestris pārstāvēs Latviju starptautiskajā simfonisko orķestru festivālā NBJot (Neubrandenburg Jugendorchestertreffen) Noibrandenburgā, Vācijā.


Orķestra diriģents ir J. Mediņa mūzikas vidusskolas pedagogs un simfoniskā orķestra diriģents, kā arī Siguldas Jauniešu kamerorķestra diriģents Pēteris Plūme, bet direktore - Mārupes MMS direktore Dace Štrodaha. Ar instrumentu grupām strādā Siguldas MMS skolotāji Maija Liepiņa, Igors Doriņš, Ķekavas MS skolotāja Daiga Rozentāle un Ropažu un Mālpils MMS skolotājs Elmārs Rudzītis. Orķestrī muzicē ne tikai audzēkņi no (nu jau) Rīgas reģiona mūzikas skolām, bet arī absolventi, kā arī jauni un talantīgi mūziķi no Rīgas un citiem Latvijas reģioniem.

Dalībnieki

Dāvis

Trompete

Daiga

Pedagogs - vijole

Anna

alts

Ansis

sitaminstrumenti

Una

I Vijole

Inese

vijole

TaŅa

čells

Anda

I Vijole

Elizabete

Saksofons

Amanda

OBOJA

Pēteris

Diriģents

Undīne

III vijole

Edgars

trombons

Zane

Sitaminstrumenti

oskars

kontrabass

Alise

čells

Kristians

Trompete

Elmārs

Pedagogs - saksofons

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam