Biogrāfija

Par grupas dzimšanas dienu mūziķu domas dalās. Laika gaitā grupas sastāvs ir stipri mainījies. No pašiem pirmsākumiem astoņdesmito gadu vidū līdz šodienai grupā spēlē vien Uģis Zvejnieks. 1987.gadā salacgrīviešu mūziķu kompānijai pievienojās jaunais inženieris Normunds Ķietis, bet pēc gada arī vijolniece un daudzu tekstu autore Rasma Petmane (Balode). Drīz vien grupa iegūst savu leģendāro nosaukumu – Lauku Muzikanti, par ko vēlāk paši bieži vien ir koduši pirkstos, cenšoties skaidrot, ko gan īsti tas nozīmē, apzīmējumu, vai nosaukumu. Dažādu nelaimīgu apstākļu sakritības rezultātā deviņdesmitajos gados grupu pamet tās kādreizējais akordeonists, un viņa vietā sāk spēlēt jaunā, talantīgā akordeoniste Inita Āboliņa. Tas ir būtisks pavērsiens skanējuma kvalitātē, un mūziķi sāk domāt par savu pirmo mūzikas albumu. Tā ierakstīšanas priekšvakarā grupu pamet divi tās dibinātāji.
Pirmais albums „Tas nebija tik sen” tomēr tiek ierakstīts un izdots, gūstot negaidītus panākumus ar tolaik tik populārajām dziesmām „Dzirkstošais vīns”, „Meksika” , ”Daudzus gadus” un „Tikai tu”.
Kopš tā brīža ir izdoti 9 mūzikas albumi ar vairāk nekā 200 dziesmām, to skaitā „Lauku Muzikanti Ziemassvētkos”, koncerta ieraksts „Vienreiz pa īstam” un Vācijā tapušais CD „Sous le ciel de Paris”. Krustām šķērsām ir izbraukāta Latvija, koncertēts Vācijā, Holandē, Polijā, Igaunijā, Krievijā, Kanādā, ASV un Somijā.
1999.gadā no grupas aiziet vijolniece Rasma Petmane, kuras vietā grupā ienāk soloģitārists Artis Dauksts. Kopš 2002. gada grupā spēlējošo mūziķu sastāvs ir palicis nemainīgs: Normunds Ķietis, Inita Āboliņa, Uģis Zvejnieks, Artis Dauksts un Valters Līcis.

Grupas mūziķi:

Normunds Ķietis (vokāls, ģitāra)
LM oriģinālmūzikas, kā arī daudzu dziesmu tekstu autors. („To jau nezin neviens”, „1000”, „Laimes meklētāji”, „Izstāsti man vēju”, „Laika jautājums” u.c.). Atdzejojis latviski vairākas populāras vācu dziesmas.
Radio topos ilgu laiku skan speciāli „Putnu ballei” komponētā dziesma „Sauc palīgā”. Dziesmas versija angļu valodā 2005. gadā kļūst par vienu no visvairāk atskaņotajām dziesmām Lietuvas raidstacijās.
Pirms pārcelšanās uz Rīgu strādā par vācu valodas skolotāju Limbažos. Viņa skolnieki vēl tagad ar pateicību atceras radošo skolotāju, kurš viņiem mīlestību uz vācu valodu mācīja caur mūziku un dziesmām.

Inita Āboliņa (akordeons, taustiņinstrumenti, aranžējumi)
Izdevusi arī divus instrumentālus CD akordeonam. „Zelta akordeons 2” tika nominēts Mūzikas izdevniecību gada balvai kategorijā „Labākais instrumentālās mūzikas albums” 2002.
Piedalījusies A. Medņa „Too Much” (Eirovīzija 2002), M. Freimaņa un O. Rajeckas „Ar baltu krītu uzrakstīts”, N. Rutuļa „Charmant”, Laimas Vaikules „Stop”, u.c. dziesmu studijas ierakstos.
Nozīmīgākie akadēmiskās mūzikas projekti: K.Lāča balets „Rīgas tango”, U.Prauliņa cikla „Venus et Amor” (Rīgas svētki 2006), K.Lāča simfoniskā poēma „Mirkļa izvēles vilinājums” ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (šis darbs saņem laikraksta „Diena” gada balvu kultūrā 2006).
2006. dalība Latvijas lielākajā muzikālajā šovā „Cabaret”.

Artis Dauksts (ģitāra, aranžējumi, vokāls)
Savu ceļu mūzikā sācis kā mežradznieks. Spēlējis basģitāru vairākās Pļaviņu un Jēkabpils grupās („Propellers”, „Pusnakts versija”, u.c.). 1996. gadā sāk spēlēt grupā „Migla”. Sadarbība ar LM sākas albuma „Vienreiz pa īstam” tapšanas laikā - pēc studijas ierakstiem izlemj pievienoties grupai. Pieprasīts studijas mūziķis. Piedalījies vairāku pazīstamu grupu un izpildītāju CD ierakstos ( „ Zeļļi”, Ēriks Gruzniņš, Jānis Poplavskis, u.c.). Vairāku oriģināldziesmu autors.

Valters Līcis (sitamie instrumenti, vokāls)
Spēlējis sitamos instrumentus ar gandrīz visiem Latvijas profesionālajiem orķestriem, kā arī vairākām grupām. Spēlējis arī Festivāla orķestrī. Vokālās grupas „Assembly singers”, kā arī dažādu koru projektu dalībnieks.

Uģis Zvejnieks (bass)
Grupas skaņu režisors koncertos un pasākumos. Savulaik spēlējis trompeti pūtēju orķestrī. Aizraujas ir elektroniku un foto. Kolēģi no LM atzīst, ka tieši viņš informē un pozitīvā veidā aizrauj pārējos ar jaunāko šajā jomā.

Dalībnieki

TOP dziesma (63 vieta topā)

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam