Microsoft Partners in Learning

Oficiālā lapa
Ieteikt
 3

IT Pavārgrāmata skolotājiem

Mūsdienu skolēni ir individualitātes, personības, kuru intereses, vajadzības un, kas pats galvenais, informācijas ieguves un apstrādes veidi un paņēmieni ir pavisam atšķirīgi no mums skolā mācītajiem, pieejamajiem. 21.gadsimta bērns vēlas būt atšķirīgs, negrib valkāt to pašu, ko pārējie, vai izskatīties tāpat kā pārējie, uzskata, ka tehnoloģijas ir viņa pašizteiksme, labprāt izmēģina un lieto visu jauno: datorus, mobilas ierīces, sociālos tīklus utt.

Jebkurš skolotājs zina, ka gatavošanās stundām ir ne tikai radošs, bet arī laikietilpīgs process, jo ne vienmēr ir viegli izdomāt, ko jaunu piedāvāt skolēniem, lai viņi nezaudētu interesi un vēlmi mācīties. Tāpat skolotājiem ir jābūt gataviem ne tikai jau esošajiem 21. gadsimta izaicinājumiem un iespējām, bet arī jāspēj paredzēt kādas prasmes tagadējiem pirmklasniekiem būs nepieciešamas pēc 12. klases absolvēšanas. Tā kā „gatavoties” un „gatavot” ir vienas saknes vārdi, tad, asociatīvi runājot, skolotājs ir kā pavārs, kam jāspēj ikdienas ēdieniem pagatavot arvien jaunas mērces.

Lai palīdzētu skolotājiem gatavošanas/gatavošanās procesā, ir izveidota „IT pavārgrāmata skolotājiem” – ar informāciju par jaunumiem IT jomā, kas var palīdzēt dažādot mācību procesu skolā, un īsiem ieteikumiem, kā to visu lietot, lai maksimāli izmantotu tehnoloģiju sniegtās iespējas un potenciālu.

Lai mums visiem izdodas padarīt skolu par vietu, kas sagādā prieku, ceļ pašapziņu un veicina attīstību ne tikai skolēniem un skolotājiem, bet arī sabiedrībai kopumā!

Patiesā cieņā,

Zane Matesoviča,

Microsoft Partners in Learning programmas vadītāja Latvijā

Vēlies lejuplādēt IT Pavārgrāmatu skolotājiem .pdf versijā? Dodies uz - http://ej.uz/ko5d un uzlabo savu pieredzi!