Labdarības Skola

Ieteikt
 22

Par projektu

Labdarības Skola ir kustība ar misiju iesaistīt Latvijas bērnus, skolēnus, jauniešus labdarībā.

Šīs kustības mērķis ir izglītojot radīt nākamo sociāli atbildīgo paaudzi, kura jūtas piederīga sabiedrībai, ir atbildīga un ņem dalību tās norisēs, kurai nerūp tikai pašlabums, bet kas saprot un iesaistās sabiedrības problēmu risināšanā.

Skolēnu projektu nedēļas

6 Latvijas pilsētās, 8 skolās norisināsies Labdarības nedēļa, kas notiks skolu projektu nedēļas ietvaros.

Tās laikā bērni īstenos pašiniciētas, pašu izplānotas labdarības idejas – sākot no brīvprātīgā darba aktivitātēm līdz mantisko ziedojumu vākšanas kampaņām. Līdztekus arī skolotāji tiks izglītoti, informēti un iesaistīti labdarībā, kā arī radīta labdarības spēle internetā un uzņemta īsfilma par labdarību.

Kas ir Labdarības Skolas nedēļa?

Nedēļa, kuras ietvaros bērni un jaunieši īstenos konkrētas labdarības aktivitātes, kurās paši izvēlēsies, izplānos un ieviesīs

Nedēļa, kas ļaus sasniegt reālus rezultātus, sniegt konkrētu palīdzību

Nedēļa, kas ļaus iepazīt jaunu pasauli – labdarības organizāciju vidi, darbu, slavenības, kuras palīdz labdarībai

Nedēļa, kur bērni un jaunieši praktiski izbaudīs un izmēģinās lēmumu pieņemšanas un pašiniciatīvas vadītos pienākumu sadalīšanas posmus.

Pasākumu kopums, kas ļaus bērniem un jauniešiem saprast, ka ir daudz lietas, kuras dzīvē nevar ietekmēt, kā piemēram, invaliditāte, saslimšanas. Ļaujot novērtēt to, kas pašiem dots. No otras puses redzot, ka ar pašiniciatīvu un pašorganizāciju, iespējams kādam palīdzēt, kādu sasāpējušu jautājumu atrisināt.