Kalvenes trusis

Oficiālā lapa
Ieteikt
 18

Mūsu darbība

Esam šķirnes trušu audzētava Aizputes novada Kalvenes pagastā. Šīs nozares pamatā - , kā paši smejamies, neiznīdējamais latviešu zemnieku gēns un, protams, dzīvniekmīlestība. Bez šīm kvalitātēm nav vērts mēģināt audzēt jebkurus dzīvniekus.

Sākām gluži pragmatisku nolūku vadīti – audzēt augstvērtīgu un kvalitatīvu gaļu savas ģimenes vajadzībām. Taču, kad pamatganāmpulks, iepērkot vaislas materiālu 
no pieredzējušiem Latvijas trušu audzētājiem, bija nokomplektēts un sagaidīti pirmie pēcnācēji, tad „āķis bija lūpā”. Sekoja nopietnas truškopības „studijas”.

Truši nudien ir brīnišķīgi dzīvnieki! Ar tiem strādājam visa ģimene – es, saimniecības „galva” Lauris, kam darbs trušu fermā ir kā patīkama dienas izskaņa pēc līdzīga profila darba Rīgas zoodārza filiālē „Cīruļi”, sieva, audzētavas „kakls”, Signe, kurai pēc saspringtas dienas skolā rosīšanās starp pūkaiņiem ir lieliska restartēšanās iespēja, kā arī abi puikas Roberts un Patriks, kuri tiek norīkoti visos darbos, kur pietrūkst nasku roku.

Nu jau vairākus gadus esam Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrības „Trusis un citi” biedri. Šī sadarbība mums ir devusi daudz teorētisku un praktisku zināšanu, 
kā arī ticību savam darbam, kad biedrības vadība atzinīgi novērtēja mūsu saimniecību Paldies Ilgai Mihmelei un nu jau Aizsaulē esošai Mirdzai Siliņai! Īstas sava aroda un sirdsdarba meistares!

2014. gada maijā ieguvām pārraudzības sertifikātu darbam savā saimniecībā.

Šobrīd jau savu pūkaiņu pulku esam papildinājuši ar gluži „svaigām asinīm” no Vācijas 
( Jaunzēlandes sarkanais), Slovākijas ( Lielais gaišais sudrabotais), Lietuvas
( Jaunzēlandes baltais, Kalifornijas, dzeltenais Beļģu milzis jeb Flandrs).

Gandarījumu sniedz gan atzinība izstādēs, gan vienkārši apetītlīgā šmiukstēšana, čabēšana, graušana fermā pēc vakara kopšanas, kad aizmirstas visas dienas rūpes.

Iegādājies trusi, un, kā atzinusi arī Latvijas truškopības vecmeistare Zaiga Vīksne, saki stresam ardievas!
                                                                                                   
                                                                                                                               Lauris Tomsons.