Šoko pupiņ biezpien kūka (diētiskā)
1 attēls • 14. apr 2012 23:05
Visi dalās ar receptēm, tad nu es arī padalīšos ar savu izcilāko kūku, kas man sanākusi. Kūka BEZ miltiem un cukura.
Sanāk normāla izmēra kūka, var jau taisīt arī 2x mazāku, plānāku. Sātīga (kā jau pupiņas) dikti. No viena gabaliņa var labi paēst.
Ideja ņemta no Inetas Rijnieces receptes, kuru uztaisīju pa savam.
Pamatnei:
200 g kaltētas pupiņas (vai 400 bundžiņā)
200 g melnā šokolāde
200 g k...VairākVisi dalās ar receptēm, tad nu es arī padalīšos ar savu izcilāko kūku, kas man sanākusi.
Kūka BEZ miltiem un cukura.
Sanāk normāla izmēra kūka, var jau taisīt arī 2x mazāku, plānāku. Sātīga (kā jau pupiņas) dikti. No viena gabaliņa var labi paēst.
Ideja ņemta no Inetas Rijnieces receptes, kuru uztaisīju pa savam.
Pamatnei:
200 g kaltētas pupiņas (vai 400 bundžiņā)
200 g melnā šokolāde
200 g kefīrs (vai balts jogurts, tīrkultūra, Lakto)
100 g sasmalcinātas mandeles
100 g samaltas auzu pārslas.
120 g olu baltumi (~ 3 olas, var būt var likt veselas, tiem kam nav problēmas ar holesterīnu un lieko svaru)
Pupiņas iepriekšējā vakarā iemērc (lai vairāk bioloģiskās vielas izdalās), uzvāra, tad pupiņas ar kefīru sablenderē viendabīgā masā, saputo olu baltumus, visu sajauc kopā + mandeles, auzu pārslas, ūdens peldē izkausēta šokolāde. Liekam formā cepamo papīru, ielejam masu un liekam cepties uz 200 g kāmēr gatavs (nu man ir karstā gaisa krāsns, es minūtes 40 cepu). Nākamreiz pielikšu arī cepamo pulveri (šoreiz aizmirsu), lai gaisīgāka, poraināka.
Virsa:
540 g biezpiens
2 g stēvija (cukura aizvietotājs, var lietot cukuru protams)
200 g svaigais siers (Kārums)
50 g melnā šokolāde
300 g kefīrs
1 pac želantīns
Želantīju aplej ar aukstu ūdeni.
Biezpienu sablenderē ar kefīru un šokolādi viendabīgā masā, piejauc klāt stēviju, svaigo sieru.
Želantīnu ūdens peldē izkausē, piejauc masai klāt, kārtīgi samaisa un lej pa virsu atdzisušajai pamatnei, liek ledusskapī sastingt. Ja vēlas - dekorē.
Gatavs! Lai labi garšo! Un garšo tiešām labi.
Ja taisa precīzi pēc recepetes, tad uzturvērtība kūkai ir uz 100 g
222 kcl, 10.7 Olbaltumvielas, 18.7 ogļihdrāti, 11.2 g tauki (no kuriem daļa ir labie tauki (kas palīdz degt sliktajiem taukiem), kas no mandelēm un šokolādes)
Salīdzinājumam Napaleonā ir 347 kcl un 22 g tauku.